2013-10-02

Valdžia tebeslepia, kodėl nebuvo nustatyta Dembavoje sudegintos mergaitės buvimo vieta

Valdžia tebeslepia, kodėl nebuvo nustatyta Dembavoje sudegintos mergaitės buvimo vieta

Valdžia ir toliau slepia, kas kaltas, kad nužudytosios mergaitės buvimo vieta nebuvo nustatyta laiku.  Vyksta uždari posėdžiai, po kurių niekas neatsako į visuomenei rūpimus klausimus:
1.      Ar telefone, kuriuo skambinta Bendrajam pagalbos centrui (BPC), buvo SIM kortelė, ar ne. 
2.   Kokio telekomunikacijų operatoriaus paslaugomis buvo naudotasi, kodėl šio operatoriaus kortelė arba telefono signalo priėmimo bokštai automatiškai neperdavė informacijos apie jos buvimo vietą BPC. 
Tad kas nesilaikė Elektroninių ryšių įstatymo 68 str. 2 dalies kategoriškos nuostatos: “…Vietos nustatymo duomenys kiekvieno pagalbos skambučio atveju neatlygintinai Bendrajam pagalbos centrui pateikiami iš karto, kai tik Bendrasis pagalbos centras atsako į tą pagalbos skambutį”: iš www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=437505

Šį kartą slaptumo ėmėsi dar vienas  kitas Seimo komitetas :
„Seimo Informacinės visuomenės plėtros komitetas trečiadienį surengė uždarus klausymus dėl mobiliojo ryšio duomenų pateikimo Bendrajam pagalvos centrui (BPC) sąlygų ir tvarkos. Komiteto pirmininkas socialdemokratas Mindaugas Bastys po klausymų sakė, kad esamoje duomenų perdavimo sistemoje mato sisteminių ydų, tad ketina į pagalbą kviestis reguliariai BPC veiklą tikrinančią Valstybės kontrolę (paskutinį sykį ji tai darė 2012 m.), kad ši dar kartą nurodytų BPC trūkumus. „Kiek aiškinomės (nustatant vietą – Alfa.lt past.), yra paklaida nuo kelių šimtų metrų iki keliolikos kilometrų. <...> Reikėtų investuoti ne vieną milijardą, kad ta sistema veiktų idealiai, bet siekti, kad kokybė ir kaštai atitiktų reikalavimus privalome“, - dėstė M.Bastys.“
Cituojama iš:
Kai tik posėdis slaptas, išsyk sekamos pasakos, neva tikslios abonento buvimo vietos nustatymui prireiks milijardų, nes pagal šiuo metu gaunamus duomenis jo reikėtų ieškoti net keliolikos kilometrų spinduliu. Jei posėdis būtų atviras - paaiškėtų, kad esame klaidinami.
Prieš savaitę Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas, vadovaujamas J. Sabatausko,  šią problemą jau svarstė slaptame uždarame posėdyje. Nors Seimo Statutas suteikia teisę Seimo nariams dalyvauti visuose posėdžiuose, tą kartą jis buvo pažeistas – posėdyje neleista dalyvauti Aurelijai Stancikienei ir Nagliui Puteikiui.  
Tad ką nuo visuomenės nori paslėpti valdžia?

Komentarų nėra: