2013-10-12

Politinių kalinių ir tremtinių sąjungos suvažiavime nukrito istorinė LT vėliava. Ženklas?

Šeštadienį atvežiau savo tėvą į jubiliejinį Politinių kalinių ir tremtinių sąjungos 25 metų suvažiavimą Kaune, kaip ir 1988 metais, pasodinau jį parteryje šalia lagerio bendražygių, o pats nuėjau pas Klaipėdos PKTS delegaciją, kuri įsitaisė aukščiau Iš čia gerai matėsi, kaip Prezidentei įkvėpus oro pirmam sveikinimo sakiniui, staiga nukrito už jos nugaros istorinė - vytis raudoname fone- vėliava. Šios vėliavos pagrindu yra sukurta prezidentinė vėliava (jos centre vytis raudoname fone). Aplink mane stovintys žmonės sušurmuliavo, kad tai blogas ženklas prezidento rinkimams.
Prezidentė nepasimetė ir prieš pradėdama sveikinimo kalbą, atsigręžė ir nuėjo pakelti vėliavos. Tačiau vėliau, skaitant sveikinimą, jaudulys darė savo: balsas buvo bejausmis, skaitymas - valdiškas.
P.S.: Panašiai nutiko ir per A. Valinsko Prisikėlimo partijos steigiamąjį suvažiavimą. Būrys žurnalistų sušurmuliavo, buvo nufilmuota, kaip vėliava nukrito, Valinskas tai bandė nuleisti juokais, bet...
P.P.S.: Deja, buvo ir daugiau keistų sutapimų. Tuo metu kai Kaune vyko Politinių kalinių ir tremtinių sąjungos renginys, kita panaši organizacija - Politinių kalinių sąjunga TARSI NETYČIA surengė analogišką suvažiavimą Vilniuje. Kažkodėl jis vyko tą pačią dieną ir valandą.
Kauno sporto halėje suskaičiavau 2300 dalyvių (skaičiavau sektoriais) - dukart daugiau, nei buvo susirinkusių Žemės gynėjų suvažiavime ir 1,5 daugiau, nei V. Landsbergio rinkimų aktyvistų, kurių susirinkimai vyko toje pačioje salėje.
Mano tėvą nuvylė, kad labai daug laiko buvo skirta AKIVAIZDŽIAI priešrinkiminiams Prezidentės ir TS-KP kandidačių į Europarlamentą - R. Morkūnaitės ir  L. Andrikienės - prisistatymams ir kalboms.

Tuo tarpu štai toks pats kandidatas į Europarlamentą Algirdas Saudargas, taupydamas susirinkusių laiką, nekalbėjo, tik atsistojęs visus pasveikino rankos mostu - pagarba jam už kuklumą.

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Tai kad nuvirto kelios LPKTS skyrių ir bendrijų vėliavos, o Prezidento vėliavos čia visai nebuvo.
Seimūnui reiktų sugebėti pažinti valstybės simbolius ir žinoti, kad prezidento vėliavoj nėra ryškiai raudonos spalvos, kad ji nevežiojama į jokių organizcijų susibuvimus.
Na o tau patarti baigti neapkęsti Lietuvos - beviltiška. Tai jau tavo pataloginis įprotis.
rašau anonimiškai, nes bijau, kad toks pataloginis puteikis gali dar ir man ką blogo padaryti.

Naglis Puteikis rašė...

Jūs teisus dėl vėliavos - iš toli blogai matėsi, dabar pasitaisau:

Politinių kalinių ir tremtinių sąjungos suvažiavime nukrito istorinė LT vėliava. Ženklas?
Atvežiau tėvą į Politinių kalinių ir tremtinių sąjungos 25 metų jubiliejinį suvažiavimą Kaune, pasodinau jį parteryje šalia bendralagerininkų (kaip ir 1988 m.), o pats nuėjau pas Klaipėdos PKTS delegaciją, kuri įsitaisė aukščiau. Iš čia gerai matėsi, kaip Prezidentei įkvėpus oro pirmam sveikinimo sakiniui, staiga nukrito už jos nugaros istorinė - vytis raudoname fone- vėliava. Šios vėliavos pagrindu yra sukurta prezidentinė vėliava (jos centre vytis raudoname fone). Aplink mane stovintys žmonės sušurmuliavo, kad tai blogas ženklas prezidentino rinkimams. Kai kurie garsiai klausė, kažin kodėl taip atsitiko.
Prezidentė iš pradžių nepasimetė ir nepradėjusi sveikinimo kalbos apsisuko ir nuėjo pakelti vėliavos.
Tačiau kai grįžo ir skaitė sveikinimą, jaudulys padarė savo: balsas buvo bejausmis, skaitymas - valdiškas.
P.S.: Panašiai atsitiko per Valinsko Prisikėlimo partijos steigiamąjį suvažiavimą. Būrys žurnalistų sušurmuliavo, jų kameros nufilmavo, kaip vėliava nukrito, Valinskas bandė juokais nuleist, bet...
P.P.S.: kai kurie dalykai išėjo, deja, labai liūdnai lietuviškai: kažkodėl kita panaši organizacija - Politinių kalinių sąjunga TARSI NETYČIA surengė analogišką suvažiavimą, bet Vilniuje tą pačią dieną ir valandą kaip kad čia Kaune surengė Politinių kalinių ir tremtinių sąjunga.
Kauno sporto halėje -2300 dalyvių (suskaičiavau sektoriais), tai dukart daugiau, nei Žemės gynėjų suvažiavime ir 1,5 daugiau, nei V.Landsbergio rinkimų aktyvistų susirinkime šioje pačioje salėje.
Mano tėvui užkliuvo tai, kad labai daug laiko buvo skirta AKIVAIZDŽIAI priešrinkiminiams prisistatymams ir kalboms: Prezidentės, kandidatams į EP R.Morkūnaitei, L.Andrikienei.


Anonimiškas rašė...

lieki sau ištikimu klastotoju.
šlykščiai bandai apsimesti, kad esi padorus - taisai klaidą. bet melą "taisai" melu, vis teik bukai kaišiodamas prezidentinę vėliavą.
nuvirto kelios lpktt sąjungos skyrių ir bendrijų vėliavos, o ne lietuvos vėliava. tačiau kiaulės akutės ir bukas bandymas likti švariu meluojant, nugali - tu varai savo. normalu - esi seimūnas. nepakaltinamas.
"Suvažiavimo globėja tapo Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė. Jai lipant į sceną nugriuvo ten pastatytos sąjungos organizacijų vėliavos. Prezidentė pirma puolė jas kelti nuo žemės.
„Lietuvos vėliava niekada negulės ant žemės, kaip nepasidavėte ir jūs“, - į suvažiavimo dalyvius pakėlusi kelias vėliavas kreipėsi Prezidentė. Suvažiavimo dalyviai tokį šalies vadovės žingsnį įvertino plojimais. "
Kol žmonės plojo, tu rašei savo pigų šmeižtuką, todėl tau viskas taip atrodo.
nematau reikalo būti mandagus. manau, kad į tokį padarą reikia kreiptis tik tokiu lygiu. gal tada suprasi kas esąs. nors abejoju.
nemanau, kad mano komentaras bus paliktas viešam skaitymui. manau tu jį ištrinsi ir tęsi savo ardytojišką veiklą.
pretenzijų dėl ištrynimo nereiškiu.