2013-11-05

Bitė ir Omnitelis privalo atsiprašyti Dembavoje sadistų sudegintos Evelinos artimųjų ir visos LT pliečių už tai, kad nevykdė Elekttoninių ryšių įstatymo reikalavimo nedelsiant nustatyti skambinančio 112 vietą.

Bitė ir Omnitelis privalo atsiprašyti Dembavoje sadistų sudegintos Evelinos artimųjų ir visos LT pliečių už tai, kad nevykdė Elektroninių ryšių įstatymo reikalavimo nedelsiant nustatyti skambinančio 112 vietą:
Gelbėjimo tarnybos negalėjo nustatyti nelaimės ištiktų žmonių buvimo vietos, nes jie skambino ne iš Tele2, o iš Bitės arba Omnitelio, nes šie du operatoriai, nors ir gavo kasmet dukart daugiau išmokų už vietos rodymo įranga, nei Tele2, bet pirko programavimo įrangą ne iš tarptautinių specų, o iš vietinio UAB ir dar keliskart brangiau, nei sumokėjo Tele2 Ericsonui.
Štai ką liudija epilepsijos priepuolį patyrusios vairuotojos avariją regėjusi liudininkė Laima Peleckienė ( (2013 10 31 kelyje Šiauliai-Pakruojis): "Ar per tą laiką buvo įmanoma pagal mano telefono signalą nustatyti, iš kur skambinama? Jei taip, tai kodėl ugniagesių gelbėtojų automobilis blaškėsi kitais keliais, kodėl tiek, atrodo, ne pačių reikšmingiausių klausimų klausė dispečerė: http://pilietis.delfi.lt/voxpopuli/pagalbos-po-nelaimes-belaukiant-ugniagesiai-atvyko-be-irangos-greitoji-atvaziavo-paskutine.d?id=63208278 "
Taip vyksta, nes už 112 įdegimą atsakingi valstybės pareigūnai, Bitė, ir Omnitelis nesilaiko Elektroninių ryšių įstatymo 68 str.2 dalies, kuri be išlygų nurodo, kad visais atvejais: "...Vietos nustatymo duomenys kiekvieno pagalbos skambučio atveju neatlygintinai Bendrajam pagalbos centrui pateikiami iš karto, kai tik Bendrasis pagalbos centras atsako į tą pagalbos skambutį."

Bendrojo pagalbos centro vadovas Kedavičius atsistatydino su baisiai įsižeidusio žmogaus pretenzijomis. Gal sudegintos mergaitės mama, močiutė, broliukas ir patėvis dar jo ir atsiprašyti turėtų?
Kas gi turėjo prižiūrėti, kad už tuos milijonus būtų vykdomas įstatymas? Kodėl jis apsimeta, kad niekaip nesusijęs su 112 sistema? Juk įstatyme parašyta, kad jokių išlygų visais atvejais iškart turi būti rodoma skambinančio 112 vieta, o Omnitel ir Bite ne visada rodo, nors vėjais išmesta daug milijonų. Suprantu, kad yra ir daugiau atsakingų, bet jis juk tiesioginis vadovas, juk jo įstaiga -jis pats mokėjo Omniteliui ir Bitei už tai kad numerį rodytų. Jis turėjo rašyti tarnybinius pranešimus vieną po kito ministrams, kad nerodo to numerio, daryti spaudos konferencijas, jis privalėjo nemokėti tų pinigų Omniteliui ir Bitei.

Jei jau taip niekas buvo neįmanoma, tai kodėl Tele2 įdiegė tokią įrangą, kuri nustatyto skambinančio buvimo vietą? Kodėl Tele2 įvykdė įstatymo reikalavimus, o Bitė ir Omnitelis - ne, ir kodėl Kedavičius iš jų nereikalavo to, ką išsireikalavo iš Tele2? Kiek tarnybinių pranešimų Kedavičius parašė savo vadovams apie tai, kad Bitė ir Omnitelis nevykdo įstatymo? Jei vietoj tokių tarnybinių pranešimų jis pervedinėjo Bitei ir Omniteliui pinigus uz tai, kad jie nevykdo įstatymo, tai kodėl jis dabar čia vaidina nuskriaustą princesę?

Komentarų nėra: