2013-11-20

LT vadovai savo valdžią stiprina ugdydami spec.tarnybų žiaurumą ir siundydami jas ant taikių piliečių:

LT vadovai savo valdžią stiprina ugdydami spec.tarnybų žiaurumą ir siundydami jas ant taikių piliečių:
Įstatymai draudžia atlikinėti kratas nepilnamečių akivaizdoje, bet LT teisės dėstytojai ir teisėsaugos vadovai savo studentus ir pavaldinius moko daryti kratas NKVD ir KGB stiliumi - paryčiais, vaikų akivaizdoje, jų tyčia neišleidžiant į mokyklą, kad jiems ir jų tėvams sukeltų kuo didesnę žalą. Ši praktika naudojama ne tik prieš žurnalistus, bet ir prieš kitus nebanditus: tokia kratų taktika masiškai taikoma prieš kitus taikius, nechuliganus, nevagis tardomuosius ir kratomuosius, pvz.prieš mamas, gimdžiusias namuose, prieš režisierę I.Kurklietytę ir t.t. Tokias teisėsaugininkų žiaurybes tylėjimu arba net viešais pritarimais jau daug metų skatina beveik visi aukščiausieji politikai nepriklausomai nuo pareigų ir priklausomybės kuriai nors partijai. Nes LT valdžios pareigūnai mėgsta stiprinti savo valdžią gąsdindami taikius, dorus piliečius spec.tarnybu smurtu, bei terorizavimu, mušimu, tampymu po teismus.
STT panaudojimas prieš žurnalistus- taip pat neteisėtas gen.prokuratūros veiksmas. STT nevadovauja šiam tyrimui-jam vadovauja gen.prokuratūra.
STT šiuo atveju naudojama neteisėtai, nes jų misija - kovoti su valstybės pareigūnų korupciją, o privačių asmenų, pvz.žurnalistų jie nei tardyti, nei kratyti, nei "palydėti į darbo vietą ir iš jos" jie neturi teisės.

Jei bylą tiriančiam prokurorui reikia apklausti ne valdžios pareigūnus, tam jis turi naudoti ne STT, o policiją, arba kitus prokurorus. Bet
kokiu atveju joks prokuroras ar teusėdaugininkas neturi teisės terorizuoti žurnalistų dėl jų informacijos šaltinių, nes teisę jų neatskleisti garantuoja įstatymas.

Šiuo atveju STT privalėjo atsisakyti dalyvauti, nebent paspaudė prezidentūra.
Kuriame ES šalies parlamente vidury dienos savo darbo vietoje suiminėjami žurnalistai?

LT spec.tarnybų, teisėsaugos vadovai, paskirti ir valdomi iš prezidentūros, tyčiojasi iš Seimo, gąsdina jį ir žurnalistus, demonstruoja galią ir rodo, kas čia šeimininkas. Neabejoju, kad toks sulaikymas yra neteisėtas, gaila, kad kol kas vis dar per daug politikų remia tokią antidemokratinę LT teisėsaugą, kas neleidžia Seimui vykdyti įstatymuose numatytą parlamentinę kontrolę.

Komentarų nėra: