2013-11-12

LT spec.tarnybų generolai ir jų generalinis (rinkimų?) štabas nesuvokia, kad gyvename ne 1979 m., kai TSRS pradėjo karą prieš Afganistaną ir ne Baltarusijoje, kur panašiais metodais valdžia įveikė demokratijos norinčius.

LT spec.tarnybų generolai ir generalinis (rinkimų?) štabas nesuvokia, kad gyvename ne 1979 m., kai TSRS pradėjo karą prieš Afganistaną ir ne Baltarusijoje, kur panašiais metodais valdžia įveikė demokratijos norinčius.
Stebint spec.tarnybų atliekamą negrabų žiniasklaidos šturmą, darosi aiškiau, kodėl jos taip susimovė apšmeiždami buvusius FNTT vadovus ir kodėl nesugebėjo surasti, kas gi nutekino informaciją apie Snorą: jie, jų generolai ir generalinis (prezidentės rinkimų?) štabas tiesiog negabūs ir nesuvokia, kad gyvename ne 1979 m., kai TSRS pradėjo karą prieš Afganistaną, ne Baltarusijoje, kur panašiais metodais valdžia įveikė demokratijos norinčius, o 21 amžiaus Europoje.
VSD vadovo Grinos argumentai, kad superįslaptindamas tą pažymą, jis slepia savo šaltinius, yra neįtikinantys. Ką jis ką čia dangsto? Savo agentus Kremliuje? Tai kad visos LT spec.tarnybos su gen.prokuroru priešakyje, darydami pogromus žurnalistams jų namuose, BNS-e ir Seime, veikė kaip Kremliaus samdiniai. Ar jie durni, ar užverbuoti, kad sukėlė tarptautinį rezonansą, juk valdžios puolimai prieš spaudą visada susilaukia kolegų užsienyje, NVO ir laisvą žodį ginančių politikų užtarimo?
O gal pasitreniravę ant kreidelėmis piešiančių vaikų ir namuose gimdančių mamų pasijautė Napoleonais, Supermenais ir apsvaigo nuo valdžios ir Galios?
STT panaudojimas prieš žurnalistus- neteisėtas gen.prokuratūros veiksmas. STT nevadovauja šiam tyrimui-jam vadovauja gen.prokuratūra.
STT šiuo atveju naudojama neteisėtai, nes jų misija - kovoti su valstybės pareigūnų korupciją, o privačių asmenų, pvz.žurnalistų jie nei tardyti, nei kratyti, nei "palydėti į darbo vietą ir iš jos" jie neturi teisės.

Jei tokių veiksmų reikia bylą tiriančiam prokurorui, tam jis gali naudoti policiją arba kitus prokurorus, bet vis tiek neturėtų teisės terorizuoti žurnalistų dėl jų informacijos šaltinių, nes teisę jų neatskleisti garantuoja įstatymas.

Šiuo atveju STT privalėjo atsisakyti dalyvauti, nebent paspaudė prezidentūra.
Kuriame ES šalies parlamente vidury dienos savo darbo vietoje suiminėjami žurnalistai?

LT spec.tarnybų, teisėsaugos vadovai, paskirti ir valdomi iš prezidentūros, tyčiojasi iš Seimo, gąsdina jį ir žurnalistus, demonstruoja galią ir rodo, kas čia šeimininkas. Neabejoju, kad toks sulaikymas yra neteisėtas, gaila, kad kol kas vis dar per daug politikų remia tokią antidemokratinę LT teisėsaugą, kas neleidžia Seimui vykdyti įstatymuose numatytą parlamentinę kontrolę.
www.delfi.lt/news/daily/lithuania/g-grina-paaiskino-kas-slapto-buvo-bns-paviesintoje-pazymoje.d?id=63262768

Komentarų nėra: