2013-11-12

Žiaurų spec.tarnybų ir prokuratūros elgesį viešu tylėjimu nedviprasmiškai remia Prezidentė

Spec.tarnybų ir prokuratūros vadovai - žiaurūs, ciniški žmonės: kratas pas BNS žurnalistę J.Damulytę darė jos vaikų akivaizdoje. Spectarnybos tokį savo skandalingą ir neuropietišką, bei neteisėtą elgesį nuolat teisina, aiškindami, kad "vsio zakonno". Tą patį jie darė ir mamų, propaguojančių gimdymą namuose, byloje ir ten tą kartojo šimtus kartų. Prokurorai nieko blogo nematė, kai Garliavos šturmo metu policijos ar spec.tarnybų smogikas su kauke daužė parverstam invalidui pompinio šautuvo buože per lyties organus, panašiai, kaip kad NKVD tardytojai kankino partizanų vadą A.Ramanauską-Vanagą. Prieš du metus 34 metų Kauno policininkė koviniais veiksmais pasiuntė į komą 74 metų vaikų darželio auklėtoja Agotą Ramanauskienę už prekybą vaistažolėmis turgelyje neva be leidimo.

Šioms ir daugeliui kitų žiaurybių plojo ir sveikino žymi dalis teisės mokslininkų ir dėstytojų, viešai girdami šiuos brutalumus žiniasklaidoje, ypač visuomeninėje TV, tokiam smurtui džiugiai pritarė žymi dalis politologų ir apžvalgininkų.

Todėl dabar turime visų šių elito veiksmų rezultatą – ne tik daro kratą vaikų akivaizdoje, bet ir kankina niekuo dėtą moterį, kuri slaugo sergančius tėvus ir dar naktį kaip kokie NKVD ir KGB mokytiniai:
J.Sabatauskas tikino, kad anksčiau patys pareigūnai sakydavo žmonėms netikėti sukčiais, kai jie aiškina ateisiantys į namus, nes pareigūnai niekada neina į namus, o dabar STT naktį aplankydama Seimo darbuotoją parodė, kad tai netiesa.

Seimo kancleris J.Milerius taip pat paneigė, kad Seimo darbuotoja tyrėjus į namus įsileido savanoriškai.

Ji prašė, maldavo, kad vyrai nedarytų to naktį, klausė, gal galima palaukti ryto, bet jos nesiklausė", – pasakojo J.Milerius.

Anot jo, pas Seimo darbuotoją atvyko trys vyrai ir moteris ir ilgai klausinėjo, o paskui dar prašė kartu vykti į Seimą pasitikrinti slaptų dokumentų gavimo Seime žurnalą.

Laimė, kad ji atsisakė važiuoti į Seimą naktį. (…) Jos abu tėvai sergantys. Ji pati po savaitės geros po tos apklausos tik atsigavo", – sakė J.Milerius" - www.15min.lt/naujiena/aktualu/lietuva/stt-agentai-tikejosi-kad-bns-zurnalsites-parduos-informacijos-saltinius-56-384379

- iš http://tiny.lt/a34hk3h

Tokį necivilizuotą, nevakarietišką, neeuropinį žiaurų spec.tarnybų ir jėgos struktūrų elgesį nedviprasmiškai viešu tylėjimu rėmė ir iki šiol remia Prezidentė D.Grybauskaitė.

Vadinasi, LT spec.tarnybų generolai ir jų generalinis (rinkimų?) štabas nesuvokia, kad gyvename ne 1979 m., kai TSRS pradėjo karą prieš Afganistaną ir ne Baltarusijoje, kur panašiais metodais valdžia įveikė demokratijos norinčius.

Stebint spec.tarnybų atliekamą negrabų žiniasklaidos šturmą, darosi aiškiau, kodėl jos taip susimovė apšmeiždami buvusius FNTT vadovus ir kodėl nesugebėjo surasti, kas gi nutekino informaciją apie Snorą: jie, jų generolai ir generalinis (prezidentės rinkimų?) štabas tiesiog negabūs ir nesuvokia, kad gyvename ne 1979 m., kai TSRS pradėjo karą prieš Afganistaną, ne Baltarusijoje, kur panašiais metodais valdžia įveikė demokratijos norinčius, o 21 amžiaus Europoje.

VSD vadovo Grinos argumentai, kad superįslaptindamas tą pažymą, jis slepia savo šaltinius, yra neįtikinantys. Ką jis ką čia dangsto? Savo agentus Kremliuje? Tai kad visos LT spec.tarnybos su gen.prokuroru priešakyje, darydami pogromus žurnalistams jų namuose, BNS-e ir Seime, veikė kaip Kremliaus samdiniai. Ar jie durni, ar užverbuoti, kad sukėlė tarptautinį rezonansą, juk valdžios puolimai prieš spaudą visada susilaukia kolegų užsienyje, NVO ir laisvą žodį ginančių politikų užtarimo?

O gal pasitreniravę ant kreidelėmis piešiančių vaikų ir namuose gimdančių mamų pasijautė Napoleonais, Supermenais ir apsvaigo nuo valdžios ir Galios? O kodėl nenukreipia bent dalies to beveik karinio potencialo ant stambių korumpulų, pvz. ant tų, kurie išgrobstė pagalbos telefonui 112 skirtus pinigus ir pan.?

STT panaudojimas prieš žurnalistus- neteisėtas gen.prokuratūros veiksmas. STT nevadovauja šiam tyrimui-jam vadovauja gen.prokuratūra. STT šiuo atveju naudojama neteisėtai, nes jų misija - kovoti su valstybės pareigūnų korupciją, o privačių asmenų, pvz.žurnalistų jie nei tardyti, nei kratyti, nei "palydėti į darbo vietą ir iš jos" jie neturi teisės.

Jei tokių veiksmų reikia bylą tiriančiam prokurorui, tam jis gali naudoti policiją arba kitus prokurorus, bet vis tiek neturėtų teisės terorizuoti žurnalistų dėl jų informacijos šaltinių, nes teisę jų neatskleisti garantuoja įstatymas.

Šiuo atveju STT privalėjo atsisakyti dalyvauti, nebent paspaudė prezidentūra.

Kuriame ES šalies parlamente vidury dienos savo darbo vietoje suiminėjami žurnalistai?

LT spec.tarnybų, teisėsaugos vadovai, paskirti ir valdomi iš prezidentūros, tyčiojasi iš Seimo, gąsdina jį ir žurnalistus, demonstruoja galią ir rodo, kas čia šeimininkas. Neabejoju, kad toks sulaikymas yra neteisėtas, gaila, kad kol kas vis dar per daug politikų remia tokią antidemokratinę LT teisėsaugą, kas neleidžia Seimui vykdyti įstatymuose numatytą parlamentinę kontrolę.

http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/d-valys-apie-stt-veiksmus-jus-zinote-tik-nedidele-dali.d?id=63268338

1 komentaras:

Algimantas Končius rašė...

Visi tie metodai nesikeičia jau keliasdešimt metų, nes nesikeičia ir valdžia. Ji ta pati nuo 1940 metų. Kovo 11 mes tik išstojome iš SSSR. O pagrindinė okupanto atrama komunistų partija liko valdžioje. Tiesa, ji keliskart pakeitė pavadinimą ir infiltravosi į kitas partijas, todėl valdo kaip valdžiusi.