2013-11-10

EŽTT nustatė, kad per ankstesnę 2000 metų ekonominę krizę Lietuvos vyriausybės trečdaliu sumažinti atlyginimai teisėjams buvo sumažinti teisėtai ir proporcingai.

Tiesos.lt:
"ar buvimas teisėjais savo pačių bylose taps Konstitucinio Teismo pavyzdine praktika? Ar šią praktiką perims ir kiti Lietuvos teismai?"
"Šiomis dienomis EŽTT nustatė, kad per ankstesnę 2000 metų ekonominę krizę Lietuvos vyriausybės trečdaliu sumažinti atlyginimai teisėjams buvo sumažinti teisėtai ir proporcingai. Strasbūro teismo sprendime teigiama: „Teisėjų atlyginimų mažinimas 2000-aisiais nesukėlė grėsmės jų pragyvenimui ir nebuvo neproporcingas. Be to, taupymo priemonės buvo taikomos tik krizės laikotarpiu, iki 2003-ųjų. Teismas nemano, kad atlyginimų mažinimas paveikė teisėjų galimybes tinkamai vykdyti teisėjo funkcijas". EŽTT taip pat pabrėžė, kad teisėjų atlyginimų sumažinimas atitiko bendrojo gėrio principą. Šis Žmogaus Teisių Teismo sprendimas yra priešingas neseniai Lietuvos Konstitucinio Teismo pateiktam išaiškinimui, kad per 2009-ųjų krizę teisėjų ir valstybės tarnautojų algos buvo sumažintos per smarkiai, todėl turi būti atstatytos.":
http://www.tiesos.lt/index.php/tinklarastis/straipsnis/europos-zmogaus-teisiu-teismas-kirto-konstituciniam-teismuiteiseju-atlygini

Komentarų nėra: