2013-11-30

Gaila, kad A.Lapinskas savo straipsnyje kruopščiai išcenzūravo mano paminėtus teisėsaugos atliktus silpnesnių žmonių KONKREČIUS fizinio ir psichinio žalojimo atvejus.

Gaila, kad A.Lapinskas savo straipsnyje kruopščiai išcenzūravo mano paminėtus teisėsaugos atliktus silpnesnių žmonių KONKREČIUS fizinio ir psichinio žalojimo atvejus, atliktus itin grubiai pažeidžiant įstatymus ir po kurių paminėtus kankinimo veiksmus atlikę teisėsaugininkai-teisėnaikininkai beveik visais atvejais buvo skatinami ir toliau daro karjerą:
1. Močiutėms taikomus kovinius veiksmus iki komos - 72 m.kaunietei vaikų darželio auklėtojai Agotai Ramanauskienei už neva neteisėtą prekybą jos išaugintais obuoliais;
2. Parversto ant žemės aukštielninko neįgalaus žmogaus daužymą šautuvo buože per lyties organus. K.Dudėnui tai darė kaukėtas policijos ar spec.tarnybos smogikas, sekdamas 1956 m.panašiai partizanų vadą A.Ramanauską kankinusiais KGB sadistais;
3. Niekuo dėto žmogaus inksto spardymą Jurbarko policijos areštinėje iki plyšimo (Miščiokaičiui);
4. Naktinės kratos vaikų akivaizdoje (keli šimtai gimdžiusių namuose, rež.I.Kurklietytės, BNS žurnalistėms ir pan.);
5. Vaikų tardymas nedalyvaujant tėvams Kaune;
6. Vaikų vežiojimas policijos automobilių šunims skirtuose narvuose ir pan.
Įstatymai draudžia atlikinėti kratas nepilnamečių akivaizdoje, bet LT teisės dėstytojai ir teisėsaugos vadovai savo studentus ir pavaldinius moko daryti kratas NKVD ir KGB stiliumi - paryčiais, vaikų akivaizdoje, jų tyčia neišleidžiant į mokyklą, kad jiems ir jų tėvams sukeltų kuo didesnę žalą. Ši praktika naudojama ne tik prieš žurnalistus, bet ir prieš kitus ne banditus: tokia kratų taktika masiškai taikoma taikiems, ne chuliganams, ne smurtautojams, pvz. mamoms, gimdžiusioms namuose, režisierei I.Kurklietytei, BNS žurnalistėms ir t.t. Tokias teisėsaugininkų žiaurybes tylėjimu arba net viešais pritarimais jau daug metų skatina beveik visi aukščiausieji politikai nepriklausomai nuo pareigų ir priklausomybės kuriai nors partijai ir dalis.
STT panaudojimas prieš žurnalistus- taip pat neteisėtas gen.prokuratūros veiksmas. STT nevadovauja šiam tyrimui-jam vadovauja gen.prokuratūra.
STT šiuo atveju naudojama neteisėtai, nes jų misija - kovoti su valstybės pareigūnų korupciją, o privačių asmenų, pvz.žurnalistų jie nei tardyti, nei kratyti, nei "palydėti į darbo vietą ir iš jos" (kaip kad padarė BNS žurnalistei J.Skėrytei -jie tokiu būdu apribojo jai laisvę neturėdami tam teismo leidimo) jie neturi teisės.
Jei bylą tiriančiam prokurorui reikia apklausti ne valdžios pareigūnus, tam jis turi naudoti ne STT, o policiją, arba kitus prokurorus. Bet kokiu atveju joks prokuroras ar teisėsaugininkas neturi teisės terorizuoti žurnalistų dėl jų informacijos šaltinių, nes teisę jų neatskleisti garantuoja įstatymas.
Šiuo atveju STT privalėjo atsisakyti dalyvauti, nebent paspaudė prezidentūra.
Kuriame ES šalies parlamente vidury dienos savo darbo vietoje suiminėjami žurnalistai?
LT spec.tarnybų, teisėsaugos vadovai, paskirti ir valdomi iš prezidentūros, tyčiojasi iš Seimo, gąsdina jį ir žurnalistus, demonstruoja galią ir rodo, kas čia šeimininkas. Neabejoju, kad toks sulaikymas yra neteisėtas, gaila, kad kol kas vis dar per daug politikų, apžvalgininkų ir publicistlu remia tokią antidemokratinę LT teisėsaugą, kas neleidžia Seimui vykdyti įstatymuose numatytą parlamentinę kontrolę.
http://www.delfi.lt/news/ringas/lit/a-lapinskas-violetinis-kosmaras-dar-tuno-seime.d?id=63404320

Komentarų nėra: