2013-11-05

Sumažinus Seimo narių algas būtų galima padidinti jas kultūrininkams, policininkams, pensijas daugiavaikėms motinoms.

N.P.: labai pritariu žemiau cituojamoms  A.Sakalo iniciatyvoms, ypač dėl Seimo narių algų sumažinimo (registruosiu tokią pataisą) ir progresinių mokesčių (jau yra užregistruota labai nebloga Syso pataisa - rimti progresiniai mokesčiai prasideda nuo 4000 Lt):
"Dabar, po KT sprendimo, Vyriausybė priversta atstatyti buvusius atlyginimus ištisai grupei valstybės pareigūnų ir politikų. Atstatyti, bet kur rasti tam reikalingus milijonus? Jų reikia ir policininkams, kultūros darbuotojams, mokytojams ir kitiems mažus atlyginimus gaunantiems valstybės tarnautojams. Visiškai suprantamas jų pasipiktinimas tokia įvykių eiga. Imti paskolos neleidžia įstatymai, atimti iš vienų ir duoti kitiems? Iš ko tada atimti ir kam duoti? Šiuo keliu eidami gero sprendimo nerasime.Bet sprendimas yra, kuris galėtų tenkinti daugumą Lietuvos piliečių. O sprendimas- tai progresiniai GPM tarifai. Juos įvedus:
Nuo tų pareigūnų ir politikų padidėjusių KT valia atlyginimų būtų nurėžta didelė dalis gautų dabar papildomų pajamų. Sumažėtų psichologinė įtampa, atsiradusi po KT sprendimo.
Gauti milijonai galėtų būti paskirti mažus atlyginimus gaunantiems tarnautojams.
LSDP pagaliau įvykdytų savo vis dar nevykdomą pažadą- įvesti GPM progresinius tarifus.
Jeigu dar būtų įvestas visuotinis nekilnojamo turto mokestis, dar atsirastų papildomi milijonai.
O jei Seimas atsisakytų jiems numatyto pagal KT sprendimą priedo, tai parodytų, jog jiems svarbi kiekvieno žmogaus, o ne tik jų pačių kišenė":

Komentarų nėra: