2009-02-04

AR TIRS KLAIPĖDOS PROKURORAS SAVO ŽMONOS TURTO KILMĘ?

Sauliaus STONIO nuotr.: dingo savivaldybei nuosavybės teise priklausantis garažas, stovėjęs dabartinėje viešbučio 'Pelėda' vietoje.

Generalinė prokuratūra kreipėsi į teismą dėl Klaipėdos prokuroro šeimos

 

Generalinė prokuratūra, atlikusi tyrimą pagal dalies Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narių, bei  LNK laidos „Paskutinė instancija" pateiktą medžiagą apie Klaipėdos miesto savivaldybės bibliotekos direktorės B. Lauciuvienės privatų verslą jos vadovaujamos bibliotekos kieme, nusprendė kreiptis į teismą, gindama viešąjį interesą.

UAB "Pelėda", kurios akcininke yra Klaipėdos apygardos vyriausiojo prokuroro I. Lauciaus žmona B. Lauciuvienė, 2003 metais nusipirko dalį jos vadovaujamos bibliotekos kieme esančio sklypo ir pasistatė jame viešbutį.

Atliekant šiuos ūkinius veiksmus dalyvavo taip pat ir taip pat jų sūnus, generalinės prokuratūros prokuroras Justas Laucius.

Šių darbų metu dingo savivaldybei nuosavybės teise priklausantis garažas, stovėjęs dabartinėje minimo viešbučio vietoje.

Nors įstatymas draudžia privatizuoti sklypus senamiestyje, buvusi Klaipėdos apskrities viršininkė V. Lukošienė leido parduoti šį sklypą už 78 144 lt, išsimokant per 10 metų.  Tuo metu, kai sudarytas šis sandėris, Klaipėdos prokurorai tyrė žemgrobystės skandalą, į kurį buvo įsipainiojusi V. Lukošienė. 

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija 2008.12.11 jau yra konstatavusi, kad B. Lauciuvienė pažeidė Viešų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą, kai 2003 metais kaip bibliotekos direktorė pasirašė sutartį su UAB „Pelėda", kurios akcininkė ji yra, dėl bibliotekai priklausiusio ūkinio pastato nugriovimo - http://www.vtek.lt/?pageid=6642&id=9573  , http://www.vtek.lt/sprendimai/wordfile.php?id=767

Daugiau informacijos: http://www.balsas.tv/naujiena/219845/ponu-lauciu-paprasti-stebuklai/rubrika:naujienos-lietuva-politika

 

Tarybos narys, frakcijos pirmininkas             Naglis Puteikis

Komentarų nėra: