2009-02-20

"Skurstantys" Klaipėdos m. tarybos nariai vokelinių išmokų laikosi dantimis ir nagais

Nepagydoma valdžiažmogių liga  – imti jiems nepriklausančius pinigus

http://lt.wikipedia.org/wiki/Godumas: godumas - emocijų kompleksas, pasireiškiantis dideliu materialinių vertybių, sveikatos, jėgos, galios troškimu, norėjimu ją išlaikyti ir dar padidinti. Katalikybėje godumas laikomas mirtina nuodėme.

N.P.: mano iniciatyva visi 5-i TS-LKD frakcijos nariai Klaipėdos m. savivaldybės taryboje atsisakėme šitų gėdingų vokelinių išmokų neva už kanceliarines ir ūkines išlaidas dar pernai, kai tik taryba, nekreipdama dėmesio į mūsų protestus bei mitingus, jas pasididino nuo 400 iki 1200 Lt per mėnesį.

Per pusmetį peticijomis ir mitingais privertėme dar keturis kitų frakcijų narius šių gėdingų vokelių atsisakyti, tačiau likusieji įsistatė kiaulės akis ir ima.

Kiauliškiausi paršai ir kiaulės miesto taryboje (vargšai gyvūnai, aišku niekuo dėti) yra tie, kurie gauna algą iš savivaldybės, bei kartu dar gauna ir pilną trintukinį, telefoninį ir automobilinį aptarnavimą, tačiau vis tiek ima, ima ir ima.

Liga, matyt, tokia – imti jiems nepriklausančius pinigus.

Juos šiandien ir „apdainuoja" spauda:

 

"Vokelių" atimti niekaip nesiryžta

http://klaipeda.diena.lt/dienrastis/miestas/-vokeliu-atimti-niekaip-nesiryzta-201366

Asta Aleksėjūnaitė „Klaipėda" 2009-02-20

Neatsisako: vicemerė J.Simonavičiūtė, mero patarėja A.Daujotienė ir tarybos sekretorius V.Plečkaitis tebegauna išmokas už kanceliarines išlaidas, nors jų kolega Benas Šimkus šių pinigų atsisakė.

Savivaldybės kontrolės komitetas neišdrįso svarstyti vadinamųjų vokelių kanceliarinėms išlaidoms klausimo. Jis atidėtas dviem savaitėms.

Išvadino vokelininkais

Kontrolės komitetas, gavęs savivaldybės administracijos direktoriaus paaiškinimą, turėjo parengti atsakymą prokuratūrai dėl kanceliarinių išmokų trims tarybos nariams, kurie dirba savivaldybėje: Juditai Simonavičiūtei, Audrai Daujotienei ir Vidmantui Plečkaičiui.

Tarybos narys, Strateginės plėtros komiteto pirmininkas Benediktas Petrauskas pasiūlė atidėti svarstymą dviem savaitėms.

Tyrimą prokuratūroje inicijavęs konservatorius Naglis Puteikis komiteto nariams pareiškė, kad šie esą vilkina kanceliarinių išlaidų svarstymą dėl to, kad kitą savaitę bus priimtas miesto biudžetas.

"Patvirtins biudžetą su vokeliais. Kolegos, jūs man ne kolegos, bet vokelininkai" – išeidamas pareiškė N.Puteikis.

Įstatyme painiava

Tėvynės sąjungos frakcijos kreipimęsi prokuratūrai buvo minima, kad mero pavaduotojai, patarėjai ir tarybos sekretoriui kiekvieną mėnesį mokama papildoma suma nuo 1000 iki 1200 litų kanceliarinėms išlaidoms. O tai prieštarauja Vietos savivaldos naujos redakcijos įstatymui.

Pasak savivaldybės kontrolierės Rimutės Juditos Drazdauskienės, įstatymas dviprasmiškai aiškina kanceliarinių išmokų skyrimą.

"Vienas straipsnis numato, kad tarybos nariams, išskyrus merą ir mero pavaduotoją, už darbą atliekant tarybos nario pareigas yra atlyginama. Kitas straipsnis numato, kad tarybos nariui su jo veikla susijusioms kanceliarijos išlaidoms, kiek neapmoka savivaldybė, skiriama išmoka. Juk galima buvo parašyti, kad jei gauni atlyginimą, savivaldybė nupirko pieštukų ir kompiuterių, išmokos nepriklauso. Aš netikiu, kad žmogus, nuėjęs dirbti į vieną ar kitą komitetą, perka savo pieštukus. Turėsiu aiškintis su juristais", – piktinosi savivaldybės kontrolierė.

Kontrolierė, gavusi administracijos direktoriaus atsakymą, kad mero pavaduotojams nesikirta lėšų transporto išlaidoms, gūžčiojo pečiais.

"Aiškina, kad lėšų neskirta, o mašina mero pavaduotojams yra skirta", – stebėjosi kontrolierė.

Teks grąžinti į biudžetą

Prokuratūra jau kreipėsi į teismą prašydama iš Klaipėdos miesto tarybos narių išieškoti 56,5 tūkst. litų. Ieškinyje nurodoma, kad ši suma turi būti grąžinta į biudžetą, kaip nepagrįstai išmokėti atlyginimai. Nuo 2006 m. miesto tarybos nariams buvo mokama nuo 100 iki 2000 litų atlyginimas, kai įstatymas to nenumatė. Prokurorai nustatė, kad tarybos nariai gaudavo atlygį savo tiesioginėse darbovietėse, taip pat tuo pačiu metu jiems buvo mokami atlyginimai ir už darbą taryboje. Iš kiekvieno tarybos nario atskirai teismo prašoma priteisti jo nepagrįstai gautą atlyginimo dalį.

KOMENTARAI:

MOKYTOJA 2009 02 20 16:48

O kodel mes mokytoji perkame ir rasiklius ,ir piestuku ,ir testus mokinams

svieciame uz savo pinigus ir nesames savo popieriu

R. DAUGUVIETIS 2009 02 20 13:52

Manau, kad savivaldybėje yra susikūrusi šutvė, kuri nieko nebijo ir elgiasi kaip savo namuose su savo pinigais. O meras vėl nieko nežino . Tai kyšius, tai antras algas imdavo, tai kalėdines premijas išsidalino per visuotinę krizę. Dabar, vietoj to ,kad algas susimažintų, dar nepaleidžia tūkstančių už "pieštukus". Jei man leistų išsilavinimas, pavadinčiau juos visus kiaulėmis prie pinigų lovio. Ir tuos ,kurie atidėjo, ir tuos, kurie tylėjo. Ypač tą, jau susikrovusį milijonus, bet norintį dar . Kuo ne premijos vokeliuose? Anksčiau p. Šulcas buvo už teisingumą. Kur jo žodis dabar?

Gaila2009 02 20 13:48

Viešpatie, kaip "dantimis, ragais ir nagais" laikosi ponai valdininkai "mizernų" pinigų. Nei sąžinės, nei gėdos, matyt, nė su žiburiu neberasi tuose "aukštuomenės' sluoksniuose. Labai gaila, kad tos vertybės numirė...

 

Kanceliarinės išmokos: politinė gudrybė

http://www.ve.lt/?data=2009-02-20&rub=1065924810&id=1235069662

Denisas NIKITENKA VE 2009-02-20

Vakar Klaipėdos miesto tarybos Kontrolės komitetas dviem savaitėms atidėjo kanceliarinių išmokų kai kuriems Tarybos nariams klausimo svarstymą. Iš šalies žvelgiant tokia situacija atrodytų nekalta, tačiau yra manančiųjų, kad taip tiesiog žaidžiami gudrūs politiniai žaidimai.

Savivaldybės Kontrolieriaus tarnyba aiškinasi, ar mero pavaduotojams Juditai Simonavičiūtei ir Benui Šimkui, patarėjai Audrai Daujotienei bei Tarybos sekretoriui Vidmantui Plečkaičiui priklauso vadinamosios kanceliarinės išmokos.

Pagal Vietos savivaldos įstatymą, šiuos politinius pareigūnus ir taip aptarnauja savivaldybės administracija. Visgi kai kurie iš jų ėmė arba ima pinigus "trintukams".

Tad klausimo svarstymo atidėjimas dviem savaitėms gali reikšti, kad nebus jokio Tarybos sprendimo projekto dėl "vokelių" nebeskyrimo tvirtinant šių metų biudžetą vasario 26 dieną.

Beje, klausimą atidėti prašė valdančiajai daugumai priklausantis Kontrolės komiteto pirmininko pavaduotojas Benediktas Petrauskas. Motyvas - esą politikai nespės išnarplioti kolizijos.

Pasak Tarybos opozicijos atstovo Naglio Puteikio, tokiu būdu biudžete bus numatyti pinigai ir tiems, kuriems jie galbūt nepriklauso.

"Kad šuo nelotų, valdantieji, matyt, numes "dešrigalį" - tvirtinant biudžetą sumažins kokiais 15-20 proc. tas išmokas. Ir paliks viską savieigai: prasidės teismai, ilgas bylinėjimasis, o jie kaip ėmė "vokelius", taip ir ims", - "Vakarų ekspresui" sakė jis.

B. Šimkus iškart po kanceliarinių išmokų padidinimo iki 1,2 tūkst. litų per mėnesį jų atsisakė. Trumpam, ir tik prieš Seimo rinkimus, analogiškai pasielgė V. Plečkaitis, tačiau nepatekęs į parlamentą, vėl pradėjo imti išmokas. J. Simonavičiūtė atsisakė tik nuo šių metų pradžios, o A. Daujotienė tvirtino, kad jai "vokeliai" priklauso.

Visa bėda ta, kad minėtas pareigas užimantys Tarybos nariai gali traktuoti, jog pagal vieną įstatymo punktą jiems kanceliarinės išmokos priklauso kaip Tarybos komitetų, komisijų nariams, tačiau pagal kitą - jos negali būti mokamos, nes dirbdami administracijoje, jie yra viskuo aprūpinami.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Finansų skyriaus vedėjo pavaduotoja Rūta Kambaraitė "Vakarų ekspresui" sakė, kad šiais metais Tarybos narių kanceliarinėms išmokoms planuojama skirti 290 tūkst. litų.

"Ir ši suma nėra tokia, kokios reikėtų, jei būtų numatyta skirti šimtu procentų visiems. Jau yra atsisakiusiųjų, tikimės, kad dar atsisakys arba susimažins sumas", - sakė ji.

Nesunku apskaičiuoti, kad dviem mero pavaduotojams, patarėjai ir Tarybos sekretoriui atsisakius "vokelių", per metus pavyktų sutaupyti 57,6 tūkst. litų, jei jiems kanceliarinėms išmokoms ir toliau būtų skiriama po 1,2 tūkst. litų.

Miesto meras Rimantas Taraškevičius išmokos yra atsisakęs, nors ir jo atveju galima būtų įrodinėti, kad "vokelis" priklauso, nes jis yra Tarybos Kolegijos pirmininkas.

Komentarų nėra: