2009-02-10

Marketavičiai išsigando: nebeliko Laurų kvartalo tvoros

N.P.: fotografijoje – Žanos D'Grinevičiūtės komanda iš „Paskutinės instancijos" laiko apsiaustyje marketavičių valdų įgulą.

Randasi pirmieji teisės ir teisingumo ženklai: pradžios pradžia?

N.P.: laikas nusipirkti kokį nors įrankį su buože, ant kurios galima būtų daryti įrantas, žyminčias sumedžiotą žvėrį. Šį kartą krito  VP Marketo darbelis „tautos labui": savavališkai užsitvertas miško gabalas jau laisvas, nes marketavičiai nelaukdami gėdingos pabaigos patys nusigriovė savavalę tvorą.

Triskart valio „Paskutinės instancijos" kolektyvui su Žana Rūta D'Ark Grinevičių, jos nenuilstama ginklaneše Kalinauskų Rasa bei visamatančia Aurelija Stancikiene. Ačiū, kad pakvietė mane įsavo šaunią komandą ir tąsyk mes gerai prasiėjome per neliečiamųjų valdas.

Detaliau apie nuotrauką ir įvykius: fotografijos centre pats aukščiausias -  „Laurų aptvarėlio" apsaugininkų vadu prisistatantis Vytautas Labeckas, į dešinę nuo jo ruda odine striuke – panorėjęs likti nežinomu jo pavaldinys, o gal atvirkščiai – V.Labecko viršininkas. Kairėje – į visuomenės pusę perėjęs policininkas. Dešinėje – Rasa Kalinauskaitė, tolumoje  - Daliaus ir Aurelijos Stancikų atžala ant Stanciko rankų. Antanas Terleckas už kadro kalbina „kadrina" marketavičių žmonas (prašo kėdutės, nes kojos pavargo, jos muistosi ir rausta, nes joms gėda, bet kėdutės neišneša. Mane užstoja į visuomenės pusę perėjęs policininkas. Perėjo jis , beje, po to, kai tas ruda striuke apsirengęs vyriškis pabandė mane nustumti nuo važiuojamosios privačios Laurų gatvės dalies.

Rūtos Grinevičiūtės nesimato, nes ji skvarbiu strateginiu žvilgsniu kontroliuoja savo moterų bataliono ir vyriškių atskirosios grandies ofenzyvą.

Laiku davusi signalą atsitraukti, Rūta nuvedė mus aplink. Bežygiuojant patvoriais mano per 20 metų nuo archeologinių objektų aptikimo prie savavalių statybų nustatymo perlavintas periferinis žvilgsnis užfiksavo proskyną marketavičių aptvaro viduryje. O proskynos –biržės būna tik valstybiniame miške ir niekaip negalėjo atsidurti buvusioje pionierių stovykloje.

Rasa kitą dieną įvykdė giluminį proveržį Vilniaus apskrities administracijoje ir mano patarimu nufilmavo reikalingą teritorinio planavimo dokumentą. Taip Laurų tvorai pradėjo aušti aleliuja. Tragikomedijos dalys: 1 veiksmas, 2 veiksmas, 3 veiksmas ir atomazga:

Laurų tvoros nebeliko LRT, delfi.lt 2008 02 10

Nelegaliai pastatyta Laurų gyvenvietę juosusi tvora nugriauta, antradienį pranešė Aplinkos ministerija. Generalinė miškų urėdija ministerijai pranešė, jog Nemenčinės miškų urėdijoje, Laurų gyvenvietėje, neteisėtai pastatyta ir didelį rezonansą sukėlusi tvora ir sargų namelis per praėjusį savaitgalį buvo nugriauti. 

Spėjama, kad išardymo darbus atliko patys šeimininkai.

Aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas aiškino, jog „matyt, šeimininkai nusprendė nelaukti, kol savavališkai pastatyta tvora bus nugriauta ministerijos nurodymu, ir nelegalaus statinio likvidavimu pasirūpino patys".

Tarp Laurų kvartale įsikūrusių gyventojų yra vieni turtingiausių Lietuvos žmonių – „Vilniaus prekybos" savininkai, buvęs „Leo LT" vadovas Rymantas Juozaitis, Operos ir baleto teatro direktorius Gintautas Kėvišas.

3 komentarai:

Unknown rašė...

Kada TV rodys?

Anonimiškas rašė...

Dar liko stulpai. Todėl ir sakyti, kad tvoros neliko negalima. Ji tebėra.

Naglis Puteikis rašė...

2 Troy: kiek suprantu vakar rodė LRT vakaro žinios, o gal ir nerodė, bet jų tinkalpyje tokia infoemaciaj pasirodė 2009 02 10 / 17:22:
Laurų kvartalo tvoros nebeliko
http://www.lrt.lt/news.php?strid=5042&id=5132074