2009-02-11

Klaipėdoje Lietuvos įstatymai negalioja

D.Vasiliauskienės nuotraukoje – seimo narys Evaldas Jurkevičius

Žmonų ir dukrų įdarbinimo agentūra, ar rinkėjų aptarnavimas?

N.P.: Kaune Jūs nesunkiai rasite bet kurio seimo nario, išrinkto vienmandatėje apygardoje, biurą, o jame dirbantį seimo nario padėjėją. Nuo ryto iki vakaro, kaip valstybės tarnautoją, kuris toks ir yra. Jie priima gyventojus, o vieną ar dvi dienas per savaitę  priima ir pats seimo narys. Guvesni seimo nariai savo ir savo padėjėjų priėmimo laiką patraukia ir iki 18, ar 19 val., kad žmonės galėtų užeiti pas juos po savo darbo valandų.

Panašiai Vilniuje, Telšiuose, kitose savivaldybėse.

Tik ne Klaipėdoje. Čia klesti anarchija: jau daug metų klaipėdiečiai – seimo nariai padėjėjais samdo žmonas, dukras, kurių niekas priėmimuose nemato, nes nėra nei priėmimų, nei seimo narių biurų. Nepatinka? Važiuok į Vilnių pas poną seimūną, arba lauk Laimės valandos – vienas klaipėdietis seimo narys priima vieną valandą per savaitę savivaldybėje.

Ir štai atsirado vienas, kuris pabandė šią tradiciją sulaužyti.

Tuoj pat supuolė visų rūšių liberalai su meru priešakyje tą seimo narį „laužyti". Kad tik nepakeistų tradicijų, kad visi pinigai, skiriami seimo nariui, jo biurui ir jo padėjėjams liktų tik šeimos piniginėje ir kad jokiu būdu nebūtų panaudoti pagal paskirtį – rinkėjams aptarnauti.

Na pažiūrėsim, kas laimės, ar įstatymai ir juos atstovaujantis Seimo narys Evaldas Jurkevičius, ar laukinis liberalizmas, pavirtęs giminaičių įdarbinimo agentūra:

E.Jurkevičius: „Savivaldybė nepaiso rinkėjų teisių"

„Klaipėdos savivaldybėje Lietuvos įstatymai negalioja. Tuo tenka įsitikinti dar kartą, šįkart jau kaip Seimo nariui", -  taip Evaldas Jurkevičius rašo savo pranešime apie Klaipėdos tarybos sprendimą neskirti jam patalpų.

Parlamentaro teigimu, pagal įstatymą savivaldybių pareiga yra vienmandatėse rinkimų apygardose išrinktiems Seimo nariams skirti ir išlaikyti nuolatines patalpas rinkėjams priimti. E.Jurkevičius į seimą išrinktas „Baltijos" vienmandatėje rinkimų apygardoje 2008-ųjų lapkritį. Seimo narys tvirtina esąs nustebęs, jog iki šiol apygardos teritorijoje nebuvo įkurtas parlamentaro biuras. Jam sunku patikėti, kad tam kliūtimi tapo Klaipėdos savivaldybė ir jos politikai, vilkinantys sprendimą dėl patalpų suteikimo, pavertę jį pigaus politikavimo objektu, rašoma pranešime.

„Didžioji dauguma parlamentarų teigė neturėję jokių trikdžių, savivaldybės jiems suteikė patalpas, kuriuose jau vyksta darbas. Pavyzdžiui, kolega iš Skuodo rajono turi įkūręs net du biurus - Skuode bei Mažeikiuose, tas pats Molėtuose bei Švenčionyse, įstatymus skaito ir supranta Šiaulių, Kretingos, Palangos, Kauno ir daugelis kitų šalies savivaldybių. Klaipėda, matyt, lygiuojasi į kitokius pavyzdžius. Galiu tik daryti prielaidą, jog rinkėjų labui dirbantis Seimo narys uostamiesčio valdžiai yra labai neparankus, kitokių, racionalių paaiškinimų, kodėl atsisakoma vykdyti šalies įstatymus, aš iki šiol neišgirdau", - tvirtina E.Jurkevičius.

Apie savo patirtį atstovaujant „Baltijos" rinkimų apygardos rinkėjų interesus E.Jurkevičius žada informuoti Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių reikalų komitetą, Seimo vadovybę.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

nu ir gerai. o ka blogai? gal pats seimo narys krizes metu sakau galetu prisideti prie biuro islaikymo?