2009-02-25

Leo LT karo menas Tarybinės kariuomenės proga

Nuotraukoje: VP Market kovoja su dideliais savo atlyginimais Rembo stiliumi

Warning: Šis tekstas skirtas tarnavusiems Sovietinėje armijoje

N.P.: dėl saldofoniškos specifikos ir terminijos kitiems skaityti nerekomenduoju, nes galite nesuprasti niuansų:

Kasmet vasario 23 dieną nuo SSRS laikų švenčiama Tarybinės kariuomenės diena. Rusijoje ji sėkmingai prisitaikė prie šių dienų poreikio ir švenčiama toliau.

O mes, sovietinių laikų auklėtiniai, ir ypač tarnavę Sovietinėj armijoje, prisimename, kad tomis dienomis visi tarybiniai piliečiai, ypač vyrai, masiškai ją  švęsdavo, o liaudyje ji buvo vadinama „vyrų diena".

Ta proga maloniai nudžiugino, kad vienas iš oligarchinės sistemos Lietuvoje stulpų - „Leo LT" valdybos pirmininkas Gintautas Mažeika, atsakinėdamas į „LŽ" klausimus, šią dieną taip pat paminėjo pasidalindamas su mumis auksinėmis mintimis apie karybos meną (G.Mažeika: dalijamės briedį, kuris dar laksto po girią):

Kalbėdamas apie tai, kad jei pavaldiniams mažinami atlyginimai, tai pavyzdį turi rodyti ir LEO LT vadovai ir taip pat susimažinti, valdybos pirmininkas pareiškė.

„Jei vyksta mūšis, o tu esi karo vadas, privalai pirmas šokti į priešo apkasą"

N.P.: stengiuosi  įsivaizduoju Ramsfeldą, Švarckopfą, Pauelą ar kitą JAV generolą su Rembo stiliaus kulkosvaidžiu šokanti iš desantinio malūnsparnio į Irako vadovo Huseino rūmus juosiančius apkasus, o tuo metu kareiviai su seržantais palinkę prie malūnsparnių iliuminatorių džiaugsmingais šūksniais tą savo generolą drąsina.

Toli eis su tokiu taktiniu „mąstymu" Leo Lt vadovai.

Nebent tikslas – didelių algų gavimas, o ne atominės elektrinės statyba.

Tada vadai, be abejo, pirmieji šoka prie ... algų išdavimo langelių.

Tiesa, prieš tai susimažina solidarizuodamiesi su pavaldiniais 15 proc. nuo 36 000 Lt iki 30 000 Lt per mėnesį.

Tokie Leo LT „karo vadų" poelgiai be abejonės padaro nepamirštamą solidarumo įspūdį pavaldiniui, kuris po antikrizinio susimažinimo lieka  su 1700 Lt per mėnesį.

Komentarų nėra: