2011-08-03

Bilietas į Seimą – įtarimų kupra

http://www.lrytas.lt/-13111379221310421425-bilietas-%C4%AF-seim%C4%85-%C4%AFtarim%C5%B3-kupra.htm

Vytautas Bruveris lrytas.lt 2011-07-20 07:58

Kokia nors pikta akis, matyt, nužiūrėjo tą mūsų vargšą Seimą – ne kitaip. Juk negali būti, kad nei iš šio, nei iš to taip pradėtų nebesisekti su naujais nariais!

Vos naujas tautos išrinktasis ateina į atsilaisvinusią kėdę šioje šventovėje, būtinai atsineša ir problemas su valdiškais namais.

Dar gerai pamename buvusio Vilniaus vicemero, kyšių vonioje skandalo herojaus E.Lementausko istoriją. Teismo posėdžius iki paskutinės akimirkos vilkinęs veikėjas, patekęs į Seimą, plėšė paskutinius marškinius nuo krūtinės prisiekinėdamas, kad trokšta toliau teismuose įrodinėti savo teisybę, o tos teisinės neliečiamybės pats atsisakysiąs.

Nei atsisakė, nei ką. O jo kolegos dar ir balsuodami ją paliko.

Vos spėjo nutilti dalies parlamentarų parodomieji rypavimai dėl šios gėdos, kai paaiškėjo, jog jau šį rudenį Seimui greičiausiai vėl teks nerti į tą pačią balą.

Savaitgalį parlamentaru tapo kitas garsus kovotojas už teisybę ir su korumpuota teisėsauga – konservatorius, Klaipėdos paveldosaugininkų vadas N.Puteikis. Jo, ko gero, laukia teismas už piktnaudžiavimą tarnyba ir teismo sprendimo nevykdymą.

N.Puteikis irgi žada „atsisakyti" teisinės neliečiamybės ir teisme įrodyti, kad kalčiausi – prieš jį susimokę prokurorai ir Specialiųjų tyrimų tarnybos agentai.

Kitaip sakant, dešinysis iš anksto dievagojasi, kad tie 80 tūkst. litų, įmerkti į rinkimus, kurių antrajame ture dalyvavo vos per 4 tūkst. Danės vienmandatės apygardos rinkėjų, nebuvo skirti vien tik saugiai pastogei Seime nusipirkti.

Taigi galima užjausti ne tik visą Seimą, bet ir valdančiuosius konservatorius – juk N.Puteikis nuolat kovoja ne tik su bloga teisėsauga, bet ir su partijos vadovybe.

Tačiau dešiniųjų grietinėlė geresnio kandidato pajūryje tikriausiai negalėjo surasti.

Komentarų nėra: