2011-08-08

Vietoj Klaipėdos Poilsio parko - tyčinis bankrotas ir koncesija saviškiams?

Nuotraukoje - šio parko atkūrimo iniciatorė, visuomenininkė Jolanta Norkienė

Klaipėdos m. savivaldybės administracija, panašu, kad ruošiasi tyčiniu bankrotu prichvatizuoti dar vieną savivaldybės įmonę, o Poilsio (Jūros) parką perduoti koncesininkui be jokio konkurso, užuot reorganizavusi tą įmonę ir pradėjus rimtai rūpintis miestiečių parku.

Apie tai labai gerą kalbą praeitame savivaldybės tarybos posėdyje pasakė šio parko atkūrimo iniciatorė, visuomenininkė Jolanta Norkienė, žr. video (kitoje nuorodoje juo sudėti dokumentai, pagrindžiantys tai, kad joks bankrotas negresia).

Savivaldybės tarybos nariai ir vadovai apsimetė, kad neišgirdo arba nesuprato, ką J.Norkienė pasakė, o juk ta kalba buvo trumpa, aiški, argumentuota ir suprantama ir penktokui:

www.youtube.com/watch?v=RVGgPmadNfE&feature=youtu.be

https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0B_GLFONx1kepMTAxN2ZhMWYtNTk4Yy00ZDczLWJmYmMtMGQ5YmJjOWFiZTcy&hl=lt&pli=1

Šio parko fanų tinklapis:

www.facebook.com/pages/Klaip%C4%97dieti-Atgaivinki-savo-miesto-park%C4%85-Atgaivinkime-Lietuvos-parkus/363087203387

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

‎"Bankroto byla iškeliama, jeigu teismas nustato, kad įmonė yra nemoki arba įmonė vėluoja išmokėti darbuotojui (darbuotojams) atlyginimą, ir (arba) įmonė viešai paskelbė arba kitaip pranešė kreditoriui (kreditoriams), kad negali atsiskaityti su kreditoriumi (kreditoriais) ir (arba) neketina vykdyti savo įsipareigojimų.

Dažniausiai įmonės atvedimas prie bankroto tyčia yra suplanuojamas iš anksto.

Įmonių bankroto valdymo departamento prie Ūkio ministerijos parengtoje apžvalgoje rašoma, kad ... vis dažniau pasitaiko visuomenės pasipiktinimą keliančių reiškinių, kai įmonei bankrutavus, jos veikla tęsiama kitos įmonės vardu, ar neatsakingai įmonei vadovavę žmonės stoja prie kitos įmonės vairo, o bankrutavusių įmonių kreditorių reikalavimai, išregistravus įmones, nurašomi. Pagrindiniai tyčinio bankroto požymiai yra tokie:
• Įmonės vadovai akivaizdžiai blogai organizavo įmonės darbą arba apskritai jo neorganizavo.
• Buvo sudarinėjami įmonei nuostolingi sandoriai.
• Akivaizdžiai gresiant bankrotui buvo paslėptas, iššvaistytas, perleistas kitiems asmenims turtas, kuris galėjo būti pateiktas skoloms padengti.

Tyčinį bankrotą reglamentuoja Lietuvos Respublikos įmonių bankroto įstatymo 20 str., pagal kurį bankrotą tyčiniu pripažįsta bankroto bylą nagrinėjantis teismas.

Tyčinio bankroto atveju, bankroto administratorius privalo patikrinti bankrutuojančios įmonės sandorius, sudarytus per 5 metų laikotarpį iki bankroto bylos iškėlimo, ir pareikšti ieškinius teisme dėl sandorių, priešingų įmonės veiklos tikslams arba galėjusių turėti įtakos tam, kad įmonė nebegali atsiskaityti su kreditoriais, pripažinimo negaliojančiais. Paprastai bankroto proceso metu tikrinami sandoriai, sudaryti per ne trumpesnį kaip 3 metų laikotarpį iki bankroto bylos iškėlimo.

Už nusikalstamą bankrotą Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas nustato ir baudžiamąją atsakomybę. Tas, kas sąmoningai blogai valdydamas įmonę nulėmė jos bankrotą ir dėl to padarė didelės turtinės žalos kreditoriams, atsako pagal LR BK 209 str. ir baudžiamas laisvės atėmimu iki 3 metų."

http://www.cargonews.lt/Pa​ges/NewsItem.aspx?itemId=8​076&hash=