2011-08-21

Senoviniai Dangės krantinių turėklai vokiečių laikais Klaipėdoje

Vokiečių laikų turėklai prie krantinių: metalinė prie Biržos, granito stulpelių ir metalo intarpų prie Borusijos (priešais dabartinę Rotušę), medinė dviejų horizontalių lentų su kuolais prie Pilies griovio nuolydžio.

2 komentarai:

Naglis Puteikis rašė...

Tvorų ant krantinių nereikia. Reikia turėklų - kaip ant balkonų ir tiltų.
Tvorų niekada čia nebuvo, nei prie vokiečių, nei prie sovietų , jų nėra ir Europoje. Bet visada prie krantinių (kaip ir ant tiltų) buvo turėklai - ir prie vokiečių ir prie sovietų (prie Biržos tilto dar keletas metrų liko).
Europoje jei nuo krantinės krašto iki vandens daugiau nei vienas metras, yra turėklai:
O čia, Klaipėdoje yra du-trys metrai, o dar apačioje pontonas, į kurį krisdamas susitrenks galvą žmogus, vaikas, neteks sąmonės , įkris į tarpą tarp pontono ir krantinės ir nuskęs.
Čia senosios Europos turėklai ir kitos saugos priemonės, kurių nėra Dangėje: nuotraukos iš Kiolno ir Kopnehagos: www.tiny.lt/3a6zhna
O čia vokiečių laikų turėklai Dangės upės krantinėse iki karo (sovietai juos padarė tankesnius): www.tiny.lt/sypa2ek
Tiems, kurie sako ir rašo, kad tegul išgėrę sau krenta, negaila turbūt jokių žmonių. Bet juk baisu, kad neįkristų bet koks žmogus. Štai keturios informacijos apie į vandenį įkritusius blaivius žmones:
1. Mergaitė Vilniuje: www.delfi.lt/news/daily/crime/vilniuje-mergaite-nukrito-nuo-neries-krantines.d?id=48545363
2. Senjorė Vilniuje: www.lrytas.lt/-13102986841308625597-vilniuje-%C4%AF-ner%C4%AF-%C4%AFkrito-ir-mir%C4%97-moteris-papildyta-video.htm
3. Vaikinas Klaipėdoje: jei būtų turėklai, nebūtų chuliganas įstūmęs primušto ir be sąmonės jaunuolio (blaivaus) Klaipėdoje:
www.klaipeda.diena.lt/dienrastis/miestas/sumustas-ir-samone-prarades-klaipedietis-imestas-i-upe-290661
4. Mergina Klaipėdoje: "Uostelio sargas teigė, kad aptverta virvinė tvorelė labai nesaugi. Tą pačia dieną tokiomis pačiomis aplinkybėmis į vandenį įkrito paauglė. Merginai pasisekė, kad tuo metu šalimais buvo jachtų įgulos ir ją skubiai ištraukė"- www.15min.lt/naujiena/aktualu/nusikaltimaiirnelaimes/juros-sventes-klaipedoje-juodoji-puse-nuskendo-du-zmones-59-109596

Naglis Puteikis rašė...

Grubūs įstatymų pažeidimai, kuriuos atliko statytojas (savivaldybė), techninė priežiūra, rangovas (UAB “Hidrostatyba”), projektuotojai, statybų inspekcija, darbo inspekcija ir kurių ITIN ATKAKLIAI NENORI MATYTI Klaipėdos prokuratūra:
1. iš projekto neteisėtai pašalinti jau suderinti turėklai,
2. realizuotas neteisėtas projektas,
3. neteisėtai pradėtas naudoti ne pagal projektą realizuotas projektas, kurio esminės dalys pažeidžia žmonių saugumą.