2011-08-09

R.Šimašius turi atsistatydinti, nes duomenis Baltarusijai iš bankų išmušinėjo per teismus

Ar tik dabar pradedame pastebėti, kad LT Teisingumo ministerija taip pat bjauriai elgėsi su eiliniais Lietuvos žmonėmis, kaip pasielgė su Baltarusijos disidentu? Iš esmės juk dauguma Lietuvos valdžios įstaigų būtent taip ir elgiasi, toks paniekinantis, tik stipresniojo teises ginantis valdžios elgesys su eiliniais užsienio ir Lietuvos piliečiais buvo tapę mūsų standartu: "Lietuva pasirodė kaip labai aikštinga, įžūli ir taikanti dvigubus standartus šalis, kurioje teisingumas yra naudojamas tik kalbose http://tiny.lt/mg6u5h7 "

Šis įvykis vaizdžiai parodė, kur nueina teisė be moralės. Beje, taip, kaip pasielgė Laisvosios rinkos instituto išauklėta Teisingumo ministerijos vadovybė, elgiasi ir labai žymi dalis Lietuvos teisėjų ir prokurorų: dvigubi standartai, meldimasis stipresniam, silpnųjų paniekinimas ir sutriuškinimas taip vadinamos teisinės technikos mechanizmais.

Mūsų Teisingumo ministerija LABAI UOLIAI VYKDĖ BALTARUSIJOS spec.tarnybų užsakymus: ji  kreipėsi į du bankus, kuriuose jie turėjo asmenines sąskaitas. ... „DnB Nord" informaciją suteikė iš karto, o SEB bankas neskubėjo pulti vykdyti prašymo – pasiteiravo ministerijos, kokiu teisiniu pagrindu jis turėtų tai daryti. Tuomet bankas sulaukė Vilniaus 2-ojo apylinkės teismo teisėjos Jūratės Gaidytės-Lavrinovič įpareigojimo pateikti informaciją. To bankui, pasirodo, jau užteko, kad įvykdytų ministerijos prašymą."

Ministerija į teismą kreiptis, kad SEB banką priverstų duoti tuos duomenis, negalėjo be ministro žinios , VADINASI MINISTRAS VISKĄ ŽINOJO ( http://tiny.lt/p5w5bg ).

O dabar iki šiol sėdi kaip pelė po šluota - bijo visuomenei pasiaiškinti. Toks ir ministras. Ir dar slepia viską, o viceministras dar visuomenei ir meluoja.

„Puikūs" Teisingumo ministerijos vadovai.

Todėl R.Šimašius ir kiti, dalyvavę priimant sprendimus dėl minėtos informacijos perdavimo Baltarusijos spec.tarnyboms privalo atsistatydinti. Kaip ir SEB bei DnbNord bankų vadovai.

Nutraukiu sutartis su šiais bankais ir raginu kitus pasielgti taip pat.


1 komentaras:

anarchistas rašė...

Gyvulių ūkio legitimumo ministerija. Vsio zakonno.