2014-03-14

Kategoriškai nepritariu tiems NVO atstovams, kurie aršiai palaiko Krymo okupaciją ir planuojamą jo aneksiją

Nevyriausybinių organizacijų atstovams pritariu dėl jų ekologinės, valdžios skaidrumo ir kitų viešo intereso gynimo akcijoms, bet KATEGORIŠKAI NEPRITARIU tiems, kurie ARŠIAI PALAIKO Krymo okupaciją ir planuojamą aneksiją

Gediminai Kontrimai, skubu atsakyti į Jūsų klausimus dėl mano pozicijos, šį tekstą skelbiu ir viešai ir siunčiu žinute: dėl "Siekiančio LR prezidento posto Naglio Puteikio bendražygis (bendramintis?) yra ir neseniai Putinui ir Lukašenkai pagalbos prašymą išplatinusio sambūrio "Būkime vieningi" aktyvus narys Gediminas Paplauskas."

N.P.: nuo pat savo, kaip politiko karjeros pradžios stengiuosi bendradarbiauti su visomis nevyriausybinėmis organizacijomis, ypač su tomis,  kurios negauna jokio valdiško ar ES finansavimo, nes gyvenimas parodė, kad jos yra efektyviausiai viešą interesą ginantis ir  valdžią kontroliuojantis instrumentas.

Gediminas Paplauskas ir Ala Jefimova  kartu su kitais  Nevyriausybinių organizacijų atstovais (toliau – NVO) atstovais kartu su manimi dalyvavo kelionėje į Švediją dėl šiukšlių deginimo, nes jis daug metų tuo domisi ir kovoja prieš nerūšiuotų šiukšlių deginimą , kaip ir visi kiti kitų NVO atstovai toje kelionėje. Fortum šiukšlių deginimo gamykla norėjo, kad skrisčiau  į pažintinę kelionę  - kaip deginamos šiukšlės Švedijoje vienas su keliasi patarėjais ar padėjėjais. Tačiau aš išsiderėjau, kad už tą pačią kainą (pats paprašiau , kad mano kelionę finansuotų Seimas – kad netapčiau  Fortumo išlaikytiniu) būtų galima paimti visų NVO, kurios tuo domisi, atstovus ir mes plaukėme keltu dideliu būriu, tarp kurių buvo ir G.Paplauskas ir Ala Jefimova. Didžioji jų dalis, vengdami priimti dovaną iš Fortumo, beveik visi už kelionę mokėjo patys, tik soc.remtinus įtikinome, kad tegul už bilietus jiems sumoka Fortumas, nes tai buvo Fortumo iniciatyva. Norėdami būti objektyvūs, aplankėme ir kitą  - Nordčiopingo šiukšlių deginimo gamyklą ir įsitikinome, kad Fortumas Lietuvoje itin įžūliai mulkina klaipėdiečius ir kitus LT gyventojus, nes Švedijoje viskas atvirkščiai, nei Lietuvoje: šiukšlės rūšiuojamos prieš deginant, viešai skelbiama deginti paruoštos 1 tonos sudėtis, kurią nustatinėją deginimo operatorius- deginimo gamykla, kaip ir nustatyta ES direktyvose, deginimo temperatūra ženkliai didesnė, nei LT. Taigi, Fortumui nepavyko papirkti nei manęs, nei NVO atstovų – mes visi apie šias Lietuvos Fortumo melagystes  gausiai rašėme ir skelbėme. Tik kad dėl itin Lietuvoje išplitusios korupcijos Fortumas, skirtingai nei Švedijoje, tęsia savo dezinformacijos ir Lietuvos gyventojų nuodijimo politiką, gausiai remiamas neprincipingų, o gal ir papirktų LT politikų – toliau grubiai pažeidinėja ES direktyvas. Esu dėkingas VISIEMS NVO atstovams, kurie dalyvavo nuo pat Fortumo atėjimo į Klaipėdą už švarų orą – mes visi kartu su NVO vis dėl to pasiekėme dalinių pergalių – privertėme bent iš dalies rūšiuoti prieš sudeginant (plastikus), „prastūmiau" gerąja to žodžio prasme įstatymo pataisą, draudžiančią miestų centruose deginti plastiką

Pritariu G.Paplausko ir Alos Jefimovos  požiūriui, kad nerūšiuotų šiukšlių deginimas mažesnėje, nei Švedijoje deginama temperatūroje yra blogis, bet tai nereiškia, kad jiems pritariu visais kitais klausimais. Pritariu G.Paplauskio požiūriui, kad valdžia turi dirbti maksimaliai viešai – remiu jo daugumą filmavimų, kuriuose puikiai atsiskleidžia valdžios arogancija, bet nepritariu jam ten, kai ne valdžios atstovą, o paprastą žmogų nufilmuoja jo neperspėjęs ir tai paviešina.

Pritariu Alos Jefimovos kovai už švaresnį orą, už DNSB gyventojų demokratines teises, už spaudimą savivaldybei, kad vykdytų tų DNSB, kurių vadovai neorganizuoja privalomų susirinkimų, neatlieka, arba neviešina revizijos komisijų išvadų, nerengia nustatytų rinkimų, neduoda DNSB nariams  bendrijos įstatų ir pan.

Tačiau niekaip negaliu pritarti Alos Jefimovos komentarams, kuriuose ji teisina Rusijos vykdomą Krymo okupaciją. Esu labai nustebintas tuo, kad Gediminas Paplauskis STAIGA metė kitus bendrojo gėrio gynimo darbus ir žaibiškai persijungė į itin aktyvią V.Putino okupacinių veiksmų Kryme gynimo propagandą - KATEGORIŠKAI NESUTINKU SU JO VIEŠAI PRISTATOMA POZICIJA, kad Putino vykdoma Krymo aneksija yra pateisinama.

ESU ŠOKIRUOTAS TUO, kaip NVO "Būkime vieningi" iš viešo intereso ginančios organizacijos staiga transformavosi į LABAI ARŠIAI IR NUOLAT jų tinklapyje http://bukimevieningi.webnode.com/  šlovinančią bei teisinančią Putino okupacinius veiksmus Kryme organizaciją. Beje, pats savo akimis mačiau jų tame tinklapyje apklausą, raginančią prijungti Klaipėdą prie Kaliningrado. Dabar ji išimta, bet Jūs pažiūrėkite, kokia ten vykdoma propaganda už Krymo aneksiją  - net ne visos Rusijos valstybinės žiniasklaidos priemonės pasiekia tokį aršumą.

Iš kitos pusė būtina pastebėti, kad ir kaip karštai A.Jefimova ir G.Palauskis teisintų Krymo aneksiją, jie vis tiek lieka savo asmeninę nuomonę (kuriai aš kategoriškai nepritariu)  reiškiančiais visuomenininkais, kurie nė iš tolo negali prilygti žymiai didesnes propagandos galimybes turinčiam NVO "Būkime vieningi" tinklapiui http://bukimevieningi.webnode.com/.

Taip pat būtina atkreipti dėmesį, kad už tą tinklapį dar didesnes viešinimo galimybes turi Seimo narys Remigijus Žemaitaitis ir prezidento rinkimų štabo viena iš vadovių Justina Vidzėnė, kurie dar aistringiau gina Rusijos okupaciją Kryme, aiškina apie  Ukrainos dabartinės valdžios neligitimumą. Panašiai aiškina taip pat milžiniškas viešumo galimybes turintis verslininkas  Vilius Kaikaris, kai kurioms jo mintims pritaria net krepšininkas Šarūnas Marčiulionis : http://www.delfi.lt/verslas/verslas/s-marciulionis-apie-ukraina-o-jus-zmones-su-kaukemis-ir-molotovo-kokteiliais-vadintumete-taikiais-protestuotojais.d?id=64277020

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Dėl "Tačiau niekaip negaliu pritarti Alos Jefimovos komentarams, kuriuose ji teisina Rusijos vykdomą Krymo okupaciją."
"Okupuotos" Autonominės Respublikos Krym gyventojų dauguma nori referendumo ir jų atstovai valdžioje vykdo gyventojų daugumos valią - rengia referendumą, net be 300 000 parašų.
"Laisvoje" Lietuvos Respublikoje dauguma gyventojų taip pat nori referendumo ir surinko virš 300 000 parašų, tačiau jų atstovai valdžioje nesiruošia organizuoti referendumo ir aiškina, kad referendumas neteisėtas.

Anonimiškas rašė...

Panašu į skundą kokiam NKVD vykdant tautiečių siekimą. Trūksta įžvalgos geopolitikoje. Vargšas Puteikis surado, ką kaltinti dėl Lietuvos politikų vykdymų neprotingų užsienių ryšių. Pasirodo kalti 5 žmonės. 2 visuomenininkai, verslininkas ir 2 politikai, o ne Lietuvos Seimo ir Prezidento kvailas elgesys. Slabakas

Ignat Nazarov rašė...

Gerbiamas kandidate,

Kaip rinkėjas noriu sužinoti Jūsų poziciją šiais klausymais:

1. Ar palaikote realias ekonomines sankcijas prieš Rusiją, o butent:
1.1. Nepirkti rusiškos naftos
1.2. Nepirkti rusiškų dujų
1.3. Nepirkti rusiškos elektros
1.4. Nepirkti rusiško metalo?

2. Ar palaikote sankcijas prieš peticijos už Klaipėdos prijungimą prie Rusijos organizatorius, įskaitant:
2.1. organizacijos "Būkime vieningi" uždraudimą
2.2. peticiją rengusiems ir pasirašiųsiems užsienio piliečiams uždrausti atvykti į Lietuvą
2.3. peticiją rengusiems ir pasirašiųsiems Lietuvos piliečiams uždrausti dirbti valstybinį darbą?

Ignat Nazarov