2014-03-13

Partijų ir teisėsaugininkų nomenklatūra įžūliai grobsto biudžeto lėšas medžiotojų būreliuose

Partijų ir teisėsaugininkų nomenklatūra įžūliai grobsto biudžeto lėšas medžiotojų būreliuose, o centrinis pseudoelitas juos dangsto ir globoja.
N.P.: skaitau ir savo akimis netikiu - ar taip gali būti Europos sąjungos narėje-valstybėje? Tokie medžiotojų būreliai buvo SSRS laikais, ten rinkdavosi visa nomenklatūrinė komunistų ir panašiai gvardija, bet kad šitaip sėkmingai transformavosi į biudžeto pinigais bepramogaujančius senosios ir naujosios nomenklatūros susivienijimus, kurie sujungė skirtingų partijų veikėjus, teisėjus, policijos vadovus ir t.t. - va čia tai pasiekimas. O centrinis pseudoelitas su prokuratūra, prezidentūra ir spec.tarnybomis šį įžūlų plėšikavimą ir maudymasį besaikėje prabangoje – visokeriopai dangsto:
"... Konservatoriai puikiausiai broliaujasi ir skerdiena dalijasi su socialdemokratais. Pasirodo, silpnybė užmušti žvėrį suartino politikus su verslininkais, su policijos komisarais ir su teisėjais.
Medžioklės plotų priežiūra rūpinosi valstybės dotuojamas Klaipėdos universitetas. Kad ponai turėtų ką medžioti, kad žvėrys būtų pašerti, sotūs ir nenukeliautų į kitų medžiotojų būrelio apylinkes, taip pat rūpinosi universitetas...
Ieškojome M.Usonio jo vadovaujamose įmonėse. Jo veiklos sfera - nuo santechnikos iki nekilnojamojo turto. Vienoje įmonėje buhalterė paaiškino, kad direktorius atostogauja, vasarį su šeima išvykęs į Ispaniją ir grįš tik balandį. Pala pala. Jis juk ką tik įsidarbino Klaipėdos universitete specialistu. Sausio 2 d. žmogus priimtas į darbą, praėjus vos mėnesiui jis keliems mėnesiams išvyko atostogų.
Kaip teigė už projektą, kuriame įdarbintas M.Usonis, atsakinga Klaipėdos universiteto Jūrų technikos fakulteto dekanė Rima Mickevičienė, oficialiai specialistas jokių atostogų nesiprašė. Oficialiai jis dirba.
Dekanė tvirtino, kad projektas, kuriame įdarbintas M.Usonis, startuos tik vasaros pabaigoje. O kam universitetui reikėjo skubėti įdarbinti mokslininką medžiotoją? Dekanė paaiškino, kad specialistas turi pasiruošti, o tą daryti jis gali ir saulėtoje Ispanijoje.
Su pačiu specialistu M.Usoniu susisiekti nepavyko. Žmogus atostogauja.
Tačiau pavyko susisiekti su R.Didžioku, kurie su specialistu M.Usoniu kaip „saldžioji porelė" iš šokoladinio batonėlio „Tvix" reklamos. R.Didžiokas Konservatorių partijoje, M.Usonis irgi. R.Didžiokas - Susisiekimo ministerijos vadovas, M.Usonis jo patarėjas.
R.Didžiokas - mokslininkas medžiotojas, M.Usonis irgi. R.Didžiokas Klaipėdos universiteto prorektorius, M.Usonis - Klaipėdos universiteto geidžiamas specialistas. M.Usonis buvo R.Didžioko studentas, ir nuo tada jų keliai vis susikerta.
Kokį darbą M.Usoniui patikėjo universitetas? Jis atsakingas, kad iš kitų universitetų atvykę studentai sėkmingai pasiplaukiotų burlaiviu.
Kiek universitete uždirba R.Didžioko nuolatinis palydovas M.Usonis? Pasirodo - paslaptis.
Universiteto Administracijos reikalų direkcijos Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vedėja Inga Petrauskienė informaciją apie šiuos darbuotojus žadėjo pateikti tik pasitarusi su universiteto samdoma advokate. Bet advokatė teikti informaciją apie šiuos specialistus griežtai uždraudė.
M.Usonis (ir ne jis vienas toks reikalingas) universitete įdarbintas ketvirčiu etato, tačiau už jų medžioklės malonumus jau mokės universitetas, tiksliau - valstybė, o dar tiksliau, jūs - mokesčių mokėtojai..."

2 komentarai:

Naglis Puteikis rašė...

Partijų/teisėsaugininkų nomenklatūra įžūliai grobia biudžetą medžiotojų būreliuose,pseudoelitas juos dangsto/globoja: http://tiny.lt/pxdw5m2

Rima rašė...

Izulumo virsune