2014-03-22

Panevėžio m. visuomenės interesams atstovaujančių organizacijų, asociacijų ir N.Puteikio susitarimas

Panevėžio m. visuomenės interesams atstovaujančių organizacijų, asociacijų ir N.Puteikio susitarimas


PANEVĖŽIO MIESTO VISUOMENĖS INTERESAMS ATSTOVAUJANČIŲ ORGANIZACIJŲ, ASOCIACIJŲ IR PANEVĖŽIO RINKIMINĖS APYGARDOS KANDIDATŲ Į 2014 M. PREZIDENTO RINKIMUS

 

S U S I T A R I M A S

 

Panevėžys 2014.03.14

 

Susitarimo tikslas — vienyti visų mieste veikiančių visuomeninių organizacijų, asociacijų bei jokioms partijoms ar organizacijoms nepriklausančių bendruomenės narių jėgas, siekiant gerinti pragyvenimo lygį, užtikrinti visapusišką bendruomenės saugumą, darnią Panevėžio ir Lietuvos plėtrą, vietos savivaldos principų įgyvendinimą, efektyvų ir teisingą Valstybės valdymą, vykdant savo rinkėjų reikalavimus, valią ir tikslus.

Susitarimą pasirašiusių kandidatų į 2014 m. Prezidento rinkimus uždaviniai:

orientuojantis į bendruomenės ir ją atstovaujančių organizacijų, atitinkančių Lietuvos piliečių interesus, rengti nekorupcinius teisės aktų projektus, teikti su tuo susijusius pasiūlymus bei rekomendacijas Seimui ir Vyriausybei; tobulinti įstatymų, teisės aktų rengimo tvarką, jų teisinių, ekonominių ir vadybinių reguliavimo metodų taikymą, nustatyti politinę ir teisinę atsakomybę už įstatymų, teisės aktų ir kitų valdžios institucijų sprendimų rengimo ir įgyvendinimo klaidas, neveiklumą ar piktnaudžiavimą tarnyba; įgyvendinti griežtas ir efektyvias antikorupcines priemones , užtikrinti Valstybės tarnybos įstatymo laikymąsi;

Vadovaudamiesi asmeninės atsakomybės rinkėjams principais, pasirašę kandidatai, išrinkti į Prezidentus, įsipareigoja siūlyti ir reikalauti iš Seimo ir Vyriausybės:

Valstybės apsaugos ir gynybos srityje:

1. Atstatyti SKAT-o bei šauktinių kariuomenę. Krašto apsaugai skirti 2% lėšų nuo BVP.

2.Krašto apsaugą aprūpinti būtiniausia tiksline ginkluote.

3 Reguliariai organizuoti atsargos karininkų ir karių apmokymus.

4. Sukurti ir tinkamai ruošti specialios paskirties žvalgybos būrius.

Savivaldos srityje:

5. įteisinti tiesioginius merų bei aukščiausio rango valstybės pareigūnų (prokurorų, teisėjų...) rinkimus.

6. suteikti savivaldai veiksmų ir iniciatyvos laisvę vykdant gyventojų bendruomenių patikėtus visuomeninius įsipareigojimus;

Verslo srityje:

7. inicijuoti įstatymų pakeitimus siekiant panaikinti išskirtines verslo sąlygas dujų, energetikos, naftos, paslaugų, prekybos (didžiųjų prekybos tinklų), ir kitose monopolio srityse;

8. Inicijuoti peržiūrėjimą Agata ir LATGA asociacijų renkamų mokesčių tvarką ir skaidrumą.

9. Pritarti LR smulkiojo ir vidutinio verslo administravimo sistemos pagal Europos valstybių patirtį sukūrimą ir įgyvendinimą.

10. Kontroliuoti ir reikalauti perteklinių ūkinės ir socialinės veiklos apribojimų saugomose teritorijose panaikinimą, kad būtų supaprastinti ir sutrumpinti teritorijų planavimo, statybos reglamentavimo, detaliųjų planų rengimo ir žemės paskirties keitimo dokumentų rengimo tvarka, leisti atstatyti buvusias sodybas saugomose teritorijose.

11. Sustabdyti likusių brandžių miškų beatodairišką kirtimą-naikinimą.

Teisėsaugos sritis:

 12. inicijuoti skubią teismų sistemos reformą, pritraukiant visuomenės išrinktus tarėjus. Teismai privalo būti atskaitingi, sprendimai viešinami, šališkų-nekompetentingų prokurorų ir teisėjų pašalinimas turi būti supaprastintas ir prieinamas visuomenei;

13. Inicijuoti supaprastintą susikompromitavusių seimo narių bei aukštų pareigūnų ir valdininkų atstatydinimą bei patraukimą materialinei ir baudžiamajai atsakomybei; inicijuojant valstybės pareigūnų ir tarnautojų atsakomybės įstatymą.

14. Įteisinti galimybę netaikyti senaties termino už tam tikro pobūdžio ekonominius (Prichvatizacija, santaupų pasisavinimas bankuose ...) ir kitus didelio masto ekonominius nusikaltimus.

15. Įteisinti galimybę tam tikrais atvejais sutrumpinti ikiteisminio tyrimo terminą iki 3 mėnesių bei supaprastinti civilinių bylų nagrinėjimo procedūras ir sutrumpinant civilinių bylų nagrinėjimo terminą iki 12 mėnesių.

 16. Pritarti pateiktam įstatymo projektui dėl referendumo organizavimo reikalingų parašų skaičiaus sumažinimo iki 100 000 bei žemės, miškų, vandenų t.y. valstybės teritorijos išpardavimo sustabdymo.

17. Pakeisti įstatymus ir poįstatyminius aktus taip, kad būtų užtikrintas civilinių teisinių santykių stabilumas. Buvusiems savininkams už nesugrąžintą žemę turi būti atlyginta kitais būdais, kai žemė į kurią pretenduojama yra teisėtai užimta kitų asmenų.

Švietimo, kultūros ir sporto srityse:

18 Rūpintis, kad miesteliuose ir išlikusiuose kaimuose būtų stiprinami kultūros židiniai, skiriant reikiamas valstybės lėšas įrangai įsigyti, materialinei bazei pagerinti;

19. Siekti patriotinio-tautinio auklėjimo stiprinimo visose švietimo sistemos grandyse.

20.Saugoti ir stiprinti gimtąją kalbą, istoriją, kultūros paveldą, liaudies tradicijų bei tautinių švenčių gaivinimą.

Socialinės apsaugos srityje:

21.Teisės aktais nustatyti, kad minimali senatvės pensija turi atitikti pragyvenimo lygį;

22. Sudaryti sąlygas dirbti bei kurti verslą jaunimui ir darbingiems žmonės, regionalizuoti užimtumo politiką taip, kad susidarytų sąlygos emigrantų susigrąžinimui.

23. Sukurti lankstesnę perkvalifikavimo sistemą, siekiant mažinti bedarbių skaičių, tarp kurių didžioji dalis jaunimo ir priešpensijinio amžiaus asmenų. Sukurti realų modelį kaip netekusius darbo asmenis perorientuoti kitokiai gamybai, paslaugų sferai ar viešojo sektoriaus darbams.

Susitarimą pasirašę kandidatai įsipareigoju:

griežtai prisilaikant Susitarimo vykdyti savo rinkėjų - mieste veikiančių visuomeninių organizacijų, asociacijų bei partijoms ar organizacijoms nepriklausančių bendruomenės narių reikalavimus ir valią. Kas pusmetį savivaldybės interneto svetainėje, per vietos žiniasklaidą ar rengiamų atvirų diskusijų metu, informuoti miesto bendruomenę-visuomenę apie šio susitarimo įgyvendinimą bei pasiektus rezultatus.

SUTINKU būti atstatydintu arba atsistatydinti pats, jeigu nesilaikysiu šio Susitarimo arba nesiskaitysiu su mane išrinkusios visuomenės nuomone.

Šį Susitarimą pasirašiusių visuomenės institucijų bei organizacijų ir kandidatų į Prezidentus dokumentas yra Atstovo garantas.

Susitarimo nevykdymas užtraukia atsakomybę LR įstatymų numatyta tvarka.

 

Panevėžio verslininkų asociacijos pirmininkas Kazys Grabys

 

Referendumo iniciatyvinė grupė Panevėžio skyrius


2014 03 21 d.pasirašiau, kad sutinku - Naglis Puteikis / parašas /



Parengė Kazys Grabys

Tel. 862077110


Komentarų nėra: