2014-03-16

Ligita Juknevičiūtė apie N.Puteikio susitikimą su visuomene Panevėžyje 2014 03 12

Ligita Juknevičiūtė apie N.Puteikio susitikimą su visuomene Panevėžyje 2014 03 12

Kovo 12 važiavom su kandidatu į prezidentus Nagliu Puteikiu ir jo padėjėju žurnalistu Mariumi Matulevičiumi pas rinkėjus į Panevėžį.

Į susitikimą atėjo inteligentiški ir nuoširdžiai Lietuvos reikalais susirūpinę žnonės, kurių klausantis, prisipažinsiu, pasidarė liūdna. Pirmiausiai žmonės papasakojo, kad atvykę į kovo 11 Laisvės eiseną Vilniuje, negalėjo neštis vėliavų su kotais. Policija neleido!

Tai ir paskatino pradėti diskusiją apie dvi Lietuvas. Tą, kuri žygiavo partijos kvietimu nuo Seimo ir kuriai leidžiama viskas, neštis kotus ir kūrenti už Ukrainą laužus(juk valdžia organizuoja), ir tą, kuri vadinama nacionalistine, nieko neišmanančia, tamsia ir kvaila.

Žmonės, Panevėžyje rinkę parašus referendumui, nuoširdžiai stebėjosi, kodėl už kilnų siekį išsaugoti žemę, kurios pardavimo saugikliais valdžia nepasirūpino, yra vadinami Kremliaus agentais?

Ką jiems galėjo atsakyti Naglis, kuris nuolat buvo puolamas, metamas iš darbų ir vadinamas psichiniu ligoniu tik todėl, kad visada kovojo prieš valdžios savivalę ir korupciją? Naglis aiškino, kad kai piliečiai miega ir neprotestuoja, valdžia ištvirksta. Kad tik budėdami ir reikalaudami iš savo išrinktųjų dirbti mums, o ne sau, galim pasiekti rezultatų. Kad esam sugrįžę į Brežnevo laikus, kai sisteminių partijų vadukai medžioklėse tvarkosi reikaliukus, o padlaižūnai tyli.

N.Puteikis papasakojo, kad paskutinis lašas, dėl kurio jis paliko savo partiją, buvo įžūlus Kubiliaus įtikinėjimas, kad nereikia jokių referendumų, o žemę galima pardavinėti be jokių saugiklių, nors Lietuva vienintelė Europoj tais saugikliais nepasirūpino. Dabar 300 000 žmonių vadinami Kremliaus agentais, nors realiai JIEMS valdžia turi padėkoti už kol kas išsaugotą žemę.

Žmonės klausinėjo, ką Naglis siūlo dėl emigracijos stabdymo. Panevėžio kolegijos dėstytojas su ašarom akyse kalbėjo apie protingiausius vaikus, kurie emigruoja, apie tą gyvąjį turtą, kurį mes irgi parduodam. Atsakymas vėlgi remiasi į tyrimus, kad žmonės emigruoja ne dėl pinigų, o dėl neteisingumo jausmo, dėl nepagarbos žmogui.

Naglio pažadas-tapus prezidentu kartu su tauta kovoti prieš suįžūlėjusius valdančiuosius, sugrąžinti realią savivaldą, o ne daryti sąrašinius rinkimus, grąžinti teisingumą ir pagarbą rinkėjui, žodžiu, skaitykit N.Puteikio rinkiminę programą.

Klausinėjo žmonės ir apie Naglio biografiją, ten, tiesa, nieko įtartino nėra, paskaitykit patys. Šiandien aš nematau kito žmogaus, kuris būtų ir profesionalus politikas, ir principingas kovotojas už Žmogų, už Tiesą, už Lietuvą. Juk jis tai daro visą savo sąmoningą gyvenimą! Už vieną muštą dešimt nemuštų duoda, ar ne? Naglis jau nebijo nieko, nes ne kartą įsitikino, kad nepaisant sąmoningų priešų pastangų jį sužlugdyti, pažeminti, jį remia žmonės, kurie nėra akli ir kurti, o kartu įmanoma kalnus nuversti.

Pasirašykit už Naglį Puteikį, jam reikalinga Jūsų parama renkant parašus ir pagalba rinkiminėje kampanijoje. Juk Puteikį remia tauriausi Lietuvos žmonės, rezistentai, kurių neapgausi-N.Sadūnaitė, A.Patackas. Išgirskite ne tik ausimis, bet ir širdimi.

Ir dar. Mane žavi ir įkvepia Naglio optimizmas. Vienas rinkėjas paklausė, kaip pažadinti žmones, kurie yra abejingi arba tiesiog bijo kažką daryti. Į tai Naglis atsakė, kad tauta kaip tik bunda ir tampa vis aktyvesnė, nebesitaiksto su valdžios savivale. Nepaisant to, kad 2009 m.žmonės prie Seimo buvo sušaudyti guminėmis kulkomis, nepaisant parodomojo Garliavos šturmo, kuris net buvo leistas rodyti TIESIOGIAI, kad tauta nedrįstų priešintis, žmonės išėjo į gatves. Ir eina vis drąsiau. Renka parašus, tyliai priešinasi nesiskaitymui.

Taigi, rinkimai parodys, ar rovė ir išrovė, ar mes išsaugojom stiprybę. 

2 komentarai:

Rasa rašė...

o ka Naglis zadejo, del zemes nepardavimo, o ka del ES reikalavimu del vaiku auklejimo nuo3-4 metu pradedant??? o ka zadejo del- lito issaugojimo? nepopuliarus klausimai? taip tikrai, bet idomu butu suzinoti

Tomas rašė...

Tiesiog valstybine propoganda ;)

KET bilietai: www.kettestai.lt