2014-03-31

"Parašykite Jūsų požiūrį į Rusijos veiksmus Kryme, bei požiūrį į dabartinę Ukrainos valdžią, bet tokį aiškų ir be dviprasmybių"

"Parašykite Jūsų požiūrį į Rusijos veiksmus Kryme, bei požiūrį į dabartinę Ukrainos valdžią, bet tokį aiškų ir be dviprasmybių"

N.P.: atsakau į "Faustas Agentas: Nagli parasykite prasom jusu poziuri i rusijos veiksmus Kryme, bei poziuri i valdzia ukrainos dabartine  bet toki aisku ir be dviprasmybiu. aciu":

N.P.: Rusijos veiksmai Kryme - neteisėta okupacija iš pradžių naudojant kariuomenę be skiriamųjų ženklų (tam, kad išsaugotų balsą JT Saugumo Taryboje, nes jei būtų su ženklais, tai būtų pripažinti agresoriais, o toks netenka galimybės balsuoti JT Saugumo Taryboje), paskui naudojant neteisėtas formuotes, neteisėtas Krymo tarybos išvaikymas, pastato užėmimas, neteisėtas referendumo organizavimas ir neteisėta aneksija-prijungimas prie Rusijos pažeidžiant tarptautines sutartis, ypač tą, kuria Rusija, JAV ir Anglija garantavo Ukrainos teritorinį vientisumą mainais į tai, kad Ukraina atidavė branduolinį ginklą. 
Lenkijos užsienio reikalų ministras Sikorskis viešai teigia (sako ir rašo), kad Jaunukovyčius nevykdė susitarimo  - nepasirašė dekreto dėl ankstesnės Ukrainos Konstitucijos grąžinimo ir dar be viso kito pabėgo.

Ukrainos parlamentas liko legitimus, todėl pagal Ukrainos Konstituciją paskyrė tiek laikiną prezidentą, tiek laikiną premjerą, tad dabartiniai vadovai yra visiškai teisėti. 
Spėju, kad Rusija jų nepripažįsta tam, kad galėtų užimti Pietų ir Rytų Ukrainą ir susijungti su Padniestrės neteisėta respublika ir atkirstų Vakarų Ukrainą nuo jūros.

Ponas, Faustai ir ant feisbuko sienos patalpinau šį atsakymą ten, kur klausėte.

Komentarų nėra: