2014-03-25

Rinkti parašus ne už D.Grybauskaitę = viešai šiurkščiai menkinti TS-LKD, daryti jai žalą, vykdyti jai priešišką veiklą ir savo elgesiu ją diskredituoti

Rinkti parašus ne už D.Grybauskaitę = viešai šiurkščiai menkinti TS-LKD, daryti jai žalą, vykdyti jai priešišką veiklą ir savo elgesiu ją diskredituoti

TS-LKD priežiūros komitetas

NUTARIMAS

dėl Vytauto Budreikos kreipimosi

Vilnius, 2014 m. kovo 13 d.

TS-LKD priežiūros komitetas, išnagrinėjęs TS-LKD nario Vytauto Budreikos kreipimąsi,

n u s t a t ė:

pareiškėjas nurodė, kad du TS-LKD nariai Daiva Rupulevičiūtė ir Kęstutis Kupšys aktyviai dalyvauja Naglio Puteikio Prezidento rinkimų kampanijoje: D.Rupulevičiūtė yra rinkimų štabo koordinatorė, o K.Kupšys – iždininkas. Pareiškėjo teigimu, taip yra pažeidžiamas TS-LKD prezidiumo nutarimas, o tuo pačiu – ir TS-LKD įstatų 19.3 ir 19.5 punktai.

TS-LKD priežiūros komitetas

k o n s t a t u o j a:

1. TS-LKD prezidiumas 2014 m. vasario 20 d. priėmė nutarimą kandidatės į Lietuvos Respublikos Prezidentus Dalios Grybauskaitės rinkimų kampanijai suteikti visą būtiną organizacinę pagalbą (taip pat ir renkant parašus).

2. TS-LKD įstatų 19.3. papunktyje nustatyta, kad TS-LKD narys privalo vykdyti TS-LKD organų priimtus sprendimus ir nario įsipareigojimus, o įstatų 19.5. papunktyje numatyta TS-LKD nario pareiga nedaryti žalos TS-LKD ją viešai šiurkščiai menkinant, vykdant jai priešišką veiklą ar ją savo elgesiu diskredituojant.

3. Iš pareiškėjo pateiktų dokumentų matyti, kad kandidatas į Prezidentus Naglis Puteikis savo facebook'o puslapyje nurodė, kad D.Rupulevičiūtė yra rinkimų štabo koordinatorė, o K.Kupšys – iždininkas. Tai prieštarauja minėtam TS-LKD prezidiumo nutarimui ir pažeidžia TS-LKD įstatų 19.3. ir 19.5. papunkčių reikalavimus.

4. TS-LKD narys K.Kupšys pateikė dokumentus, kad nuo 2014 m. kovo 5 d. jis atsisakė N.Puteikio rinkimų kampanijos iždininko pareigų.

5. D.Rupulevičiūtė Priežiūros komitetui 2014 m. kovo 5 d. raštu pranešė, kad nedalyvaus Priežiūros komiteto posėdyje, tačiau jokių papildomų paaiškinimų nepateikė.

6. Atsižvelgus į paminėtas aplinkybes yra pakankamas pagrindas taikyti TS-LKD įstatų 20.4 papunktį ir sustabdyti TS-LKD narės Daivos Rupulevičiūtės narystę partijoje iki vienų metų.

Atsižvelgdamas į tai, TS-LKD priežiūros komitetas

n u s p r e n d ė:

1) sustabdyti TS-LKD narės Daivos Rupulevičiūtės narystę partijoje iki vienų metų, skaičiuojant šio termino pradžią nuo šio sprendimo įsiteisėjimo dienos;

2) TS-LKD Klaipėdos miesto skyrių sueigos pirmininkas turi užtikrinti, kad, įsiteisėjus šiam sprendimui, būtų įgyvendinti TS-LKD įstatų 21.6 papunkčio ir 25 punkto reikalavimai, tai yra, įsiteisėjęs sprendimas įregistruotas Centrinėje duomenų bazėje ir paimtas iš D.Rupulevičiūtės partijos nario bilietas;

3) TS-LKD Klaipėdos miesto skyrių sueigos pirmininkas turi užtikrinti, kad būtų kontroliuojamas šio nutarimo vykdymas ir, baigiantis sustabdymo terminui, teikti skyriaus, kuriam priklausė D.Rupulevičiūtė, tarybai arba Priežiūros komitetui pasiūlymus dėl tolimesnės jos narystės partijoje.

Šį sprendimą D.Rupulevičiūtė per 10 dienų nuo gavimo dienos turi teisę apskųsti TS-LKD prezidiumui.

Pirmininkas Stasys Šedbaras

Komentarų nėra: