2009-05-01

Jei dirbi visuomenės labui - esi ardomasis elementas, visi kiti - įbauginti

15 min.lt skaitytojo nuotr. / Prie Saugų miestelio mokyklos katilinės buvo uždegtos simbolinės žvakutės [protestuojant prieš knygų deginimą]. Toks gestas papiktino mokyklos direktorę.

N.P.: žemiau prašyta istorija –neįtikėtina. Toks įspūdis, kad gyvename 1952 metais, kai buvo gyvas Stalinas ir visi bijojo valdžios.

KELIOS CITATOS IŠ ŽEMIAU PATEIKIAMO STRAIPSNIO APIE KNYGŲ DEGINIMĄ IR APIE PILIETĮ, KURIS APIE TAI PRANEŠĖ:

...Šią savaitę visoje Lietuvoje minima Bibliotekų savaitė, tačiau vienoje Šilutės rajono mokykloje knygos buvo verčiamos į krosnį.  „Į katilinės krosnį buvo metami ne kokie nors Lenino raštai, bet ir vietinių gyventojų mūsų mokyklai dovanotos knygos, vaikiška literatūra, net religiniai skaitiniai", – piktinosi Šilutės rajono Saugų bendruomenės pirmininkas Donatas Jaunius...

...Kalbėdama apie D.Jaunių vos porą metų mokyklos direktore dirbanti moteris teigė niekaip nesuprantanti, kodėl jis norįs jai pakenkti. „Šis vyras pasižymi ardomąja veikla. Jis nepadeda kaip bendruomenės narys", – sakė ji...

„Turėjo būti surengtas susirinkimas, kad visi pasitartų, kaip knygas išsaugoti, bet tik nesudeginti", – sakė D.Jaunius. Šis klausimas buvo keliamas ir mokyklos tarybos susirinkime, raštai apie tai pasiekė net šalies prezidentą. Anot Saugų bendruomenės pirmininko, mokyklos bendruomenė dabar yra įbauginta ir niekas garsiai apie tai nenori kalbėti.

Smulkiau apie tai – Vietoj malkų - knygos

http://www.15min.lt/naujiena/miestas/klaipeda/43/38923/

2009 04 30 07:00 Autorius: Aurelija Kripaitė Laikraštis „15 minučių. Klaipėda"

 

Komentarų nėra: