2009-05-28

Reakcija į R.Rutkelytės išpuolius: grasinama boikotuoti TS-LKD kandidatus į EP

Kokia gėda mums, Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionyms demokratams:

Algirdas Knystautas balsas.lt 2009.05.26 09:48

Net atsilošiau, delfi.lt perskaitęs energingos humanitarinių mokslų daktarės Seimo narės konservatorės R.Rutkelytės straipsnį. Su graudžiu pavadinimu. "Saugomos teritorijos: sodybų tuštėjimo metas". Jame viskas – literatūra, statistika, "paprastų" (kaip rašo autorė) žmonių vargai ir kančios.

Kas gali būti maloniau gamtosaugininkui, kaip visai netikėta p.Rutkelytės pranešama žinia – mes visi gyvename rezervate. Tas rezervatas vadinasi Lietuva. Joje, autorės žiniomis, 95-98% žemės ploto yra rezervatas. Tai ko dabar mus puola nelemtoji Europos Sąjunga? Aiškina, jog mes neturime pakankamai saugomų teritorijų? Tegu atvažiuoja ir pamato. Manau, p.Rutkelytė pati jiems tą "rezervatą" parodys. Parodys išdraskytus miškus, sunaikintas kertines buveines, gąsdinantį mastą įgaunančius kirtimus. Tik bijau, jog neįtikins. Nebent aklųjų delegacija atvyks.

Turint galvoje, jog Seimas lengva ranka nesiskaito ir su Konstitucinio teismo sprendimais, p.Rutkelytės kelias bus tikrai ne per kopas. Tik pažvelkite, kas pas mus darosi. Autorės teigimu, 800.000 Lietuvos gyventojų nenori, kad gamta būtų saugoma. Pavydėtina statistika. Jie, mat, priklauso privačių miškų savininkų, investuotojų ir žemės vystytojų (?) kastoms. Naujas, visiškai neaiškus humanitarės gamtosauginis terminas. Kuris raiškiai skamba, kaip žemės "naikintojų". Kokiu būdu politikė siūlo "vystyti" žemę? Ar ji jau tokia bloga?

Be to, pažymi p.Rutkelytė, LR saugomų teritorijų įstatymas pažeidžia LR Konstituciją , stabdo krašto ekonominį vystymąsi (t.y. vystykimės kaip norime, kas mums ta gamta). O saugomos teritorijos, autorės teigimu, nėra nei vertingos, nei turi saugotinos vertės objektų. Štai taip, aiškiai, paprastai.

p.Rutkelytei galima būtų pasiūlyti daug efektyvesnį veiklos būdą – teikti Seimui svarstyti pasiūlymą išstoti iš Europos Sąjungos. Tada mes, laisvi ir nevaržomi lietuviai – jau ne baudžiauninkai - galėsime ramiai sunaikinti savo gamtos likučius. Niekas mūsų nevaržys,. Net Kinija, šį "procesą" jau seniai įvykdžiusi. Pradedant kolektyviniu žvirblių naikinimu ir baigiant pandų dirbtiniu apsėklinimu.

Terorizmas, nors ir žaliasis, vis tiek terorizmas – teigia autorė. Didžiulės nesavanaudiškų piliečių pastangos išsaugoti Lietuvos tautinį paveldą yra terorizmas. Ką čia bepridėti? O ES, gana dosniai remdama šalies ūkininkus, lietuvius paverčia "baudžiauninkais".

Paanalizavus panašų rašinį, visiškai aišku, kur mus veda p.Rutkelytė. Atsikrenkšdama ES direktyvomis, autorė savyje randa jėgų begėdiškai vadinti saugomų teritorijų tarnybą "Vilku". Kuris suvalgys 800.000 raudonkepuraičių. Kitos išeities nėra. Nelaimingieji miškų savininkai ir kiti žemės "vystytojai" pakliūva tam "Vilkui" į nasrus. Reikia manyti, žiauriai principingos   politikės ir puikios gamtosaugininkės vadovaujamai VSST. Tada, p. Rutkelyte, naudokite žodį "vilkė".

Seimo narei Konstitucinio teismo sprendimai taip pat nė motais. Siūlyčiau Seimui po Lietuvos išstojimo iš ES panaikinti ir šią niekam nereikalingą instituciją. P.Rutkelytė susitvarkys pati. Juolab jai padeda Konstitucija (ne Konstitucinis teismas), ir ji gali įžūliai (švelniai tariant) vadinti Lietuvos žmones vergais. Vilko, t.y. gamtosaugos vergais.

Jau tuoj pat po šio rašinio pasirodymo delfi.lt prasidėjo aktyvus keitimasis informacija tarp gamtosaugininkų. Viena idėjų – visomis įmanomomis priemonėmis per birželio 7 d. rinkimus boikotuoti konservatorių kandidatus į Europos parlamentą. Manau, kad tai būtų teisingas sprendimas, jei ši partija turi narių, dėl pinigų pasiruošusių begėdiškai aukoti mūsų tautinį paveldą.

Komentarų nėra: