2009-05-26

„Žalieji teroristai sukėlė nekilnojamojo turto burbulą“

Nuotraukoje: Saugomų teritorijų tarnybos direktorė Rūtą Baškytė kartu su regioninių parkų direktoriais su žaliaisiais Molotovo kokteiliais rankose kėsinasi į R.Rutkelytės nekilnojamą turtą saugomose teritorijose.

„Aplinkosaugos diktatūra dangstosi viešuoju interesu, kurio nėra"

„Terorizmas, kad ir žalias, vis tiek terorizmas"

N.P.: Čia ne mano mintys. Tai kolegės, kuri taip pat yra kandidatų į EP sąraše, delfi.lt rubrikoje „Balsuok 2009" įdomesni pastebėjimai straipsnyje „R.Rutkelytė. Saugomos teritorijos: sodybų tuštėjimo metas".

Žaliaisiais teroristais paprastai yra vadinami Žemės išvadavimo fronto aktyvistai (angl. ELF – būtent taip savo pavadinimą trumpina minėta organizacija). Ji jau kuris laikas stebima JAV federalinio tyrimų biuro (FTB) agentų ir žinoma kaip grupuotė, rengianti išpuolius prieš niekuo dėtus asmenis ar jų turtą dėl ekologinių ar politinių priežasčių. Prabangių namų padegimai šios organizacijos vardu prasidėjo Jungtinėse Valstijose nuo devinto praėjusio amžiaus dešimtmečio ir pasiekė kelių milijardų dolerių žalos mąstą.

Taip ir įsivaizduoju Saugomų teritorijų tarnybos direktorę Rūtą Baškytę kartu su regioninių parkų direktoriais naktimis slankiojančius aplink R.Rutkelytės nekilnojamą turtą su Molotovo kokteiliais rankose.

Gamtos ir kultūros paveldo fanus, prieš supažindindamas su įdomesnėmis kolegės  mintimis, pabandysiu nuraminti, pateikdamas citatą iš TS-LKD rinkimų į Europarlamentą programos:

„Ištikima vertybėms: Esame įsitikinę, jog viena iš Lietuvos atstovų Europos Parlamente misijų - Lietuvos kultūros, meno, istorinio paveldo apsauga ir sklaida."

Nors man ramiau nepasidarė, nes žinau, kad delfi.lt minėtoje rubrikoje spausdina tik svarbių politinių veikėjų straipsnius, kurie praeina rinkimų štabo filtrą.

Be to, R.Rutkelytė yra Vilniaus universitete baigusi filologiją, 1990 m. apsigynusi filosofijos mokslų disertacijąFilosofijos objekto ir metodo samprata Lietuvoje XX a. pirmoje pusėje". Taigi ji yra kilusi iš humanitarų, todėl žemiau pateiktos citatos turėtų stebinti. Nekilnojamojo turto vystytojai pastaruoju metu savo tikslams pradėjo verbuoti buvusius mokslininkus, pvz. prof. Kavaliauską, akad. J.Bučą ir kitus, kurie su tokiu pat užsidegimu kadaise aršiai gynę gamtos ir kultūros paveldą, taip dabar dar aršiau argumentuoja, kodėl visa tai reikia užstatyti pastatais.

Bet ji užsiiminėjo nekilnojamojo turto prekyba, turi nemažai sklypų, namų, gal ir saugomose teritorijose,  ji, ar jos vyras yra ir Laisvosios rinkos instituto steigėju.

Bet kokiu atveju jos vietoje dėl pastarųjų aplinkybių nusišalinčiau nuo saugomų teritorijų kritikos, nes žmonėms gali kilti negeras įspūdis.

R.Rutkelytė. Saugomos teritorijos: sodybų tuštėjimo metas

Hum.m.dr. Rūta Rutkelytė po Visuotinio žemdirbių suvažiavimo

2009 gegužės mėn. 25 d. 15:17

...dauginant saugomas teritorijas iš žemėlapių išnyksta ištisi kaimai …

Prisimenate, sovietai išbuožindavo ir ūkininkai pavirsdavo proletarais… Gerai kažkas pasakė, kad ši naujoji kolūkinė nomenklatūra [N.P.: turima omenyje „žaliuosius teroristus"], prisidengdama ES direktyvomis, dar kartą pavers lietuvius baudžiauninkais...

...visi nusikaltimai prieš gamtą būna suderinti būtent ten – aplinkos apsaugos ir kultūros paveldo departamentuose, ir centrinė valdžia jų nekontroliuoja (Vakarų ekspresas, 2009.01.11 – N.P.: nėra tokios dienos šio laikraščio numerio, nes tai  - sekmadienis))...

...Vilkas – saugomų teritorijų klanas – pats statysiu, pats karves ganysiu, pats tavo žemės šeimininku būsiu. Ir tik tuomet pagaliau pasisotinsiu. Aplinkosaugos diktatūra dangstosi viešuoju interesu, nors jokio ten viešo intereso nėra: "jie gauna projektus, užsakymus, Europos sąjungos pinigus"(Vakarų ekspresas, 2009.01.11). Ir kuo daugiau tų saugomų teritorijų, tuo geriau...

...Ir teisūs tie, kurie sako, kad Saugomos teritorijos steigiamos kolūkinės nacionalizacijos principu, suvalstybinant teisę į privačios žemės naudojimą!..

...Konstitucinis teismas pasirašo nuosprendį Konstitucijai ir teigia, kad "nėra pakankamai teisinių argumentų, kurie leistų teigti, jog Saugomų teritorijų <…> nustatyti ribojimai, draudimai yra neproporcingi siekiamam konstituciškai pagrįstam tikslui, kad savininkų nuosavybės teisės varžomos labiau negu leidžia Konstitucija...Taigi, taigi, kaipgis, mauči, nes gausi į dantis, - nukirto Konstitucinis Teismas, kaip koks Vingių Jonas.

...Konservatorius S. Brūzga rašo Seimo nariams konservatoriams: gelbėkit nuo biurokratijos, "antraip dar labiau ištuštės Lietuva". Prof. Kavaliauskas šį klaną vadina diktatūra, ir dar buka. ..

[N.P.: pasirodo, kad dėl nekilnojamų kainų burbulo iš dalies kalta Saugomų teritorijų tarnyba]:

... Burbului pūstis buvo ir kita priežastis: pinigų kiekis augo, o pasiūla butų, namų, žemės sklypų buvo vis per maža. Kainos augo. Jas padėjo auginti ir Saugomų teritorijų įstatymas bei Vilko Tarnyba su savo Reglamentais, ribojant ir mažinant prieinamų teritorijų kiekį. Žmonės turėjo daug parazitinių pinigų, sužadintus norus ir mažėjančią pasiūlą žemės, su kuria galima ką nors veikti. Kuo didesnis noras ir mažesnės galimybės – tuo didesne kaina. Tad iš vienos pusės, parazitinių pinigų antplūdis – arba Bankai, ir iš kitos- draudimai ir ribojimai – arba Biurokratija pūtė Burbulą, kol jis sprogo!!! Dabar tas Burbulas Krize vadinas…

...Lietuvos Ūkininkų Sąjunga gali padėti medituoti visiems nuskriaustiesiems, kad Lietuvos valdžia atsitokėtų ir, nelaukdama revoliucijos, pagaliau sureaguotų į visas rezoliucijas! Kad prisimintų paprastas tiesas: konstitucines žmonių teises į nuosavybę, kad Vilko tarnyba išlaikoma paprastų žmonių mokamais mokesčiais, ir kad tie žmonės masiškai, visuotinai sako NE prievartai ir vergijai. Liaudis atleistų prakeiktos krizės padidintus mokesčius, kad tik atgautų savo laisvę ir teises. Bet tikrai neatleis, kad už durną laiko…Tiesa, biurokratijos saulėlydis – lėtas gamtos reiškinys (Tėvynės sąjungos patriarchas), ypač kai tie biurokratiniai klanai ginami tokiais įstatymais kaip Saugomų teritorijų.Gal pirmai visuotinei Meditacijai tiktų Vilkyškių bažnyčios varpinė? Skubesnė Dievo pagalba nebūtų perteklinė!Rašykite, Jūsų laiškai padės prisidėti prie biurokratijos saulėlydžio: Gedimino 53, 01109 Vilnius arba el.paštu: ruta.rutkelyte@lrs.lt ".


Komentarų nėra: