2011-10-06

D.Valys prašo Seimo sutikimo patraukti baudžiamojon atsakomybėn N.Puteikį

Nuotraukos iš delfi.lt, lrytas.lt ir ve.lt;

ELTA, 2011 spalio 4 d. 13:47

www.delfi.lt/news/daily/lithuania/dvalys-praso-seimo-sutikimo-patraukti-baudziamojon-atsakomyben-nputeiki.d?id=50323614

Generalinis prokuroras Darius Valys antradienį pasirašė kreipimąsi į Seimą, prašydamas sutikimo patraukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo narį Naglį Puteikį, pranešė VE.lt.

Klaipėdos miesto apylinkės teismo nagrinėjamoje baudžiamojoje byloje N. Puteikis kaltinamas dėl galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymo. Minėtajam teismui byla buvo perduota nagrinėti gegužės 12-ąją, prieš kaltinamajam tampant Seimo nariu.

Konstitucijoje ir Seimo statute įtvirtinta nuostata, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas ar kitaip suvaržoma jo laisvė. Dėl Seimo nario laisvės suvaržymo gali kreiptis tik šalies generalinis prokuroras.

N. Puteikis pažymėjo, kad pats prašys Seimo narių nesudaryti tam kliūčių.

„Esu įsitikinęs, jog Seimo nariai Lietuvoje, kaip ir jų kolegos beveik visoje Europoje, teisinio imuniteto turi būti saugomi tik tada, kai atlieka savo parlamentines funkcijas. Jau vien tai, kad man kaltinimai pareikšti dar iki išrinkimo į Seimą, rodo, jog jis būti taikomas neturėtų", - savo nuomonę dėstė N. Puteikis.

Anot parlamentaro, viešas teismas reikalingas ir dėl to, jog klaipėdiečiams pagaliau būtų aiškiai atsakyta, kodėl jų miesto istorinę dalį planuojama sudarkyti šešiais naujais maždaug trisdešimties metrų pastatais – „stiklainiais".

„Nori nenori, susidariusi situacija kelia įtarimų, jog patys Klaipėdos apygardos STT ir prokuratūros pareigūnai gali piktnaudžiauti tarnybinėmis pareigomis - viešumas padėtų atsakyti į daug neaiškių klausimų", - sako N. Puteikis.

http://politika.atn.lt/straipsnis/90767/nputeikis-viesumas-padetu-atsakyti-i-daug-neaiskiu-klausimu

www.respublika.lt/lt/naujienos/lietuva/lietuvos_politika/seimo_prasoma_sutikimo_patraukti_baudziamojon_atsakomyben_nputeiki/

www.alfa.lt/straipsnis/12605173/Seimo.prasoma.sutikimo.patraukti.baudziamojon.atsakomyben.Puteiki=2011-10-04_11-59/

www.15min.lt/naujiena/aktualu/nusikaltimaiirnelaimes/generalinis-prokuroras-kreipesi-i-seima-prasydamas-sutikimo-patraukti-baudziamojon-atsakomyben-nagli-puteiki-59-173011

www.lrytas.lt/-13177217601317680954-generalinis-prokuroras-kreip%C4%97si-%C4%AF-seim%C4%85-pra%C5%A1ydamas-sutikimo-patraukti-baud%C5%BEiamojon-atsakomyb%C4%97n-n-puteik%C4%AF.htm

http://klaipeda.diena.lt/naujienos/miestas/praso-seimo-sutikimo-patraukti-baudziamojon-atsakomyben-n-puteiki-380749

www.ve.lt/naujienos/kriminalai/generalinis-prokuroras-reikalauja-naglio-puteikio-635271


2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Naglis Puteikis: Generalinis prokuroras gal ir norėtų bylą nutraukti, tačiau nebeturi išeities. Kitas dalykas, aš manau, kad D.Valiui taip pat labai naudinga ši byla, nes tai, ką aš papasakosiu Seimo nariams ir tyrimo komisijai, teismo proceso metu, ir visuomenei, tikrai padės prokuratūrai apsivalyti. Kodėl prokurorai bijo Naglio Puteikio?

http://www.laisvaslaikrastis.lt/news/505/53/d,detalus/

Anonimiškas rašė...

http://www.laisvaslaikrastis.lt/news/505/53/d,detalus/

Kitą savaitę generalinis prokuroras Darius Valys prašys panaikinti Seimo nario Naglio Puteikio teisinę neliečiamybę. N.Puteikis tuo džiaugiasi, ir mano, kad jam tai bus proga papasakoti apie nuo viršaus iki apačios supuvusią teisėsaugos sistemą. "Kai aš tai pamačiau, viskas man atsistojo į vietas – kunigo Mikutavičiaus nužudymas, kūno neradimas, palaidojimas kaip neatpažinto, - interviu LL sakė N.Puteikis, - kiek ten yra prokurorų klaidų, kiek kartų jie neatpažino kūno, ir galiausiai kaip vienas saugumietis paleido įtariamąjį nužudymu. Visa tai yra klaidos? Ne, viskas yra daroma už pinigus. Negali suaugęs vyras, 20 metų dirbęs teisėsaugoje, daryti tokių klaidų. Tai yra tik pinigai. Vadinasi, visos tos žolės burnoje (kaip Kedžio nužudymas), visi tie baloje prigėrę žmonės – man yra viskas aišku, visa tai padaryta už pinigus, ir žudikai išvengė atsakomybės tik už pinigus. Jeigu jie, matydami tokius dalykus, nieko nedaro, tai ką gali apie tuos prokurorus pasakyti?