2011-10-08

N.Puteikis prašo, kad Seimas panaikintų jo neliečiamybę

BNS 2011 spalio 5 d. 10:35

http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/article.php?id=50354654

http://klaipeda.diena.lt/naujienos/miestas/n-puteikis-praso-kad-seimas-panaikintu-jo-nelieciamybe-380957

Seimo narys konservatorius Naglis Puteikis sako manantis, jog Seimas turėtų panaikinti jo neliečiamybę, kad Klaipėdos miesto apylinkės teismas galėtų nagrinėti bylą, kurioje jis kaltinamas piktnaudžiavimu tarnyba ir teismo sprendimo nevykdymu.

"Esu įsitikinęs, jog Seimo nariai Lietuvoje, kaip ir jų kolegos beveik visoje Europoje, teisinio imuniteto turi būti saugomi tik tada, kai atlieka savo parlamentines funkcijas. Jau vien tai, kad man kaltinimai pareikšti dar iki išrinkimo į Seimą, rodo, jog jis būti taikomas neturėtų", - sako N.Puteikis.

Taip pat parlamentaras sako norintis teismo, kad paaiškėtų, jog patvirtinus detalųjį planą, kurį derinti atsisakęs ir atsidūrė teisme, miesto istorinėje dalyje būtų iškilę maždaug trisdešimties metrų pastatai.

"Nori nenori, susidariusi situacija kelia įtarimų, jog patys Klaipėdos apygardos STT ir prokuratūros pareigūnai gali piktnaudžiauti tarnybinėmis pareigomis - viešumas padėtų atsakyti į daug neaiškių klausimų", - Seimo Ryšių su visuomene išplatintame pranešime cituojamas N.Puteikis.

Generalinė prokuratūra antradienį patvirtino, jog generalinis prokuroras Darius Valys Klaipėdos miesto apylinkės prašymu kreipsis į Seimą dėl parlamentaro konservatoriaus N.Puteikio neliečiamybės.

Konstitucija numato, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas ar kitaip suvaržoma jo laisvė. Dėl Seimo nario laisvės suvaržymo gali kreiptis tik šalies generalinis prokuroras.

N.Puteikis prieš teismą stojo atsisakęs vykdyti LVAT nutartį, kuria jo tuomet vadovaujamas Kultūros paveldo departamento padalinys buvo įpareigotas suderinti žemės sklypo, esančio H.Manto g. 11, Klaipėdoje, detalųjį planą.

Verslininkų teigimu, jiems dėl to teko sustabdyti 24 mln. litų vertės investiciją.

Tuo metu N.Puteikis tvirtina įstatymų nepažeidęs, nes LVAT įpareigojo planą suderintį, jei tik jis atitiks įstatymų numatytus reikalavimus, o tokių verslininkų pateiktas projektas esą neatitinka.

Klaipėdos bendrovė "Investicijų kvadrantas" sklype ketino statyti gyvenamąsias ir administracines patalpas, prieš tai nugriovusi senąjį kino teatrą "Vaiva". Vietos paveldosaugininkai sako, kad čia atsiradę stikliniai pastatai subjaurotų istorinę vietą, kurioje stovėjo pirklių namai, kitos patalpos.

Komentarų nėra: