2009-06-06

Dėl neskaidrių kanceliarinių išmokų griūna Anglijos Vyriausybė

N.P.: Mokesčių mokėtojų pinigus leidę ne pagal paskirtį, o tiesiai - šviesiai tariant apsivogę Anglijos parlamentarai patiria ne tik asmeninius reputacijos nuostolius, tačiau griauna ir savo vyriausybę .

Ta yra gerai, nes vyksta politikų apsivalymas nuo nesąžiningų asmenų.

Svarbu tai, kad Anglijoje, skirtingai nei Lietuvoj, politikų vadovai yra patys nesusitepę ir yra reiklūs pažeidimams padariusiems savo partijų nariams: priverčia atsistatydinti, nebeleidžia balotiruotis, šalina iš partijų parsižengėlius. Iš kitos pusės tai vyksta todėl, kad Anglijos rinkėjai taip pat reiklesni , todėl politikai tuo pat pajaučia save nederamo elgesio pasekmes.

Tikiuos, kad Lietuvos rinkėjai, bei politikų vadai kas kart labiau taikys sau ir kitiems angliškus standartus.

P.S.: labai įdomu, kaip pasikeis Anglijos partijų reitingai po šio savaitgalio rinkimų į savivaldybes bei į EP.

Po nuoroda į str. pateikiu svarbesnes ištraukas apie šiuos įvykius:

Atsistatydina keli britų pareigūnai su vidaus reikalų sekretore priešakyje

2009-06-03 BNS alfa.lt

Britų ministras pirmininkas Gordonas Brownas antradienį susidūrė su atsistatydinimų banga su vidaus reikalų sekretore Jacqui Smith priešakyje, praneša žiniasklaida, kuri nurodo, kad ji atsistatydins artimiausiomis dienomis, pertvarkant ministrų kabinetą. Tuo tarpu Iždo kancleris A.Darlingas patiria spaudimą po pranešimų apie jo parlamentines išlaidas. Šis triukšmas antradienį vakare išprovokavo dar vieną parlamentarų „pjūtį".

Speciali Leiboristų partijos įkurta grupė, kuri tiria į skandalą įsivėlusių parlamentarų veiklą, uždraudė keturiems deputatams būti partijos kandidatais kituose rinkimuose. Trys jų jau pareiškė, kad pasitrauks.

Iždo kancleris A.Darlingas buvo priverstas atsiprašinėti už „klaidą" savo išlaidų sąraše, nes „The Daily Telegraph" pranešė, kad jis norėjo atsiimti pinigus už du būstus vienu metu, nors tai pažeidžia parlamento taisykles. Iždo kancleris pažadėjo grąžinti tuos 350 svarų (1 408 litus) ir atsisakė kalbėti apie savo ateitį, nurodydamas, kad dėl to turi nuspręsti tik G.Brownas.

Atsistatydina vidaus reikalų sekretorė Jacqui Smith. Ji buvo viena pirmųjų aukšto rango politikų, atsidūrusių labai nepatogioje padėtyje dėl neseniai nutekėjusios informacijos apie parlamentarų išlaidas, kuri parodė, kad ji paprašė valstybės apmokėti du filmus suaugusiesiems, kuriuos žiūrėjo jos vyras.

Vyriausybės pertvarkymas, kaip tikimasi, prasidės netrukus po ketvirtadienį įvyksiančių vietos ir Europos Parlamento rinkimų, kuriuose, kaip rodo apklausos, G.Browno Leiboristų partijos laukia skaudus pralaimėjimas. Komentatoriai šiuos atsistatydinimus laiko ženklais, kad G.Brownas sunkiai suvaldo savo vyriausybę, o laikraščiai trečiadienį rašo apie „pairimą" ir „krachą" Dauning Strite. „Žiurkės bėga iš skęstančio laivo", - skelbia „Daily Mail".

Komentarų nėra: