2009-06-19

Kažkuri Vyriausybė nori paslėpti dalį viešųjų pirkimų?

Radau įdomią citatą iš straipsnio "Konstitucinis Teismas rado automobilių pirkimo skandalo atpirkimo ožį" delfi.lt, BNS 2009 birželio mėn. 19 d. 17:58:

„Konstitucinis Teismas atkreipia dėmesį, kad Vyriausybė yra pateikusi Seimui Viešųjų pirkimų įstatymo pakeitimus, kuriuose siūloma atsisakyti reikalavimo skelbimus apie viešuosius pirkimus skelbti "Valstybės žinių" priede "Informaciniai pranešimai".

Ar tai reiškia, kad kažkuri Vyriausybė nori paslėpti dalį viešųjų pirkimų?

1 komentaras:

Jonas rašė...

Žr. į pranešimo pabaigą ;)

Viešieji pirkimai taps skaidresni
2009/06/03

Vyriausybė pritarė Viešųjų pirkimų įstatymo projektui, kuriuo perkančiosios organizacijos įpareigojamos vykdyti viešuosius pirkimus naudojantis Centrine viešųjų pirkimų informacine sistema ir užtikrinti, kad tokie pirkimai kasmet sudarytų ne mažiau kaip 50 proc. pirkimų vertės.
Jei Seimas pritars šiam įstatymo projektui, visos perkančiosios organizacijos viešai turės skelbti pirkimo dokumentus, kuriuos įmanoma pateikti elektroninėmis priemonėmis, įskaitant technines specifikacijas, dokumentų paaiškinimus (patikslinimus), atsakymus į klausimus, taip pat informaciją apie planuojamus, vykdomus ir įvykdytus viešuosius pirkimus.
Tikimasi, kad šie įstatymo pakeitimai padės užtikrinti dar didesnį viešųjų pirkimų skaidrumą ir viešumą, pagreitins viešųjų pirkimų procesus bei sumažins korupcijos atsiradimo prielaidas. Įstatymo pakeitimai taip pat turės teigiamos įtakos verslo sąlygoms ir jo plėtrai.
Be to, būtų taupomos ir biudžeto lėšos, nes projektu siūloma atsisakyti reikalavimo skelbti skelbimus apie viešuosius pirkimus „Valstybės žinių“ priede „Informaciniai pranešimai“. Šiuos skelbimus skelbiant tik Centrinėje viešųjų pirkimų informacinėje sistemoje, būtų sutaupoma apie 1 mln. litų per metus.