2009-06-11

JDJ: jei piliečiai nekontroliuos valdžios, tai valdžia kontroliuos juos

Jungtinis demokratinis judėjimas (JDJ)

Jei piliečiai nekontroliuos valdžios, tai valdžia kontroliuos juos ir išspaus paskutinius grašius.

Jei piliečiai nesidomės, kur naudojami jų pinigai, valdžia juos pasidalins su oligarchais.

Ar galime tyliai stebėti, kaip oligarchinis valdymas plauna iš valstybės, t.y., mūsų kišenės, milijardus litų, kaip dėl to brangsta gyvenimas, teisingumas, gamyba, kaip didėja valdžios piktnaudžiavimai, bedarbystė, kaip mažėja mokslo, sveikatos ir socialinės apsaugos, kultūros, jaunimo ugdymo ir verslo plėtros finansavimas?

KĄ MES, PILIEČIAI, TURIME DARYTI?

AR MAN VYKTI Į MITINGĄ BIRŽELIO 13 DIENĄ,

ŠEŠTADIENĮ, 12 VALANDĄ VILNIUJE, PRIE VYRIAUSYBĖS RŪMŲ, KUR STOVI LAISVĖS ŠAUKLIO VINCO KUDIRKOS PAMINKLAS?

Koks gi BIRŽELIO 13 DIENOS mitingo tikslas?

Svarbiausia, savo dalyvavimu parodyti, kad valdžia negali bet kaip elgtis su piliečiais ir manyti, kad šie tylės. Atėjo laikas išreikšti, kad kantrybė baigiasi, kad žmonės perprato politikų gudravimus ir su jais nebesitaikstys.

Politikai neva priešinasi bedarbystės augimui, valdžios piktnaudžiavimams, korupcijai, neva kovoja su neteisingumui ir monopolijomis, neva atsiriboja nuo oligarchijos ir neteisėto LEO sandėrio, nuskurdinusio valstybės biudžetą daugeliu milijardų litų...

Tačiau ignoruojant piliečių, profsąjungų ir kitų nevyriausybinių organizacijų, specialistų nuomones, iš tikrųjų priimami krizę gilinantys sprendimai. Energetikos ministras žada geruoju susitarti su privačiais LEO savininkais dėl akcijų iš jų išpirkimo, džiaugiasi, kad privatūs savininkai nereikalauja netesybų. O juk ir pagal Lietuvos teisę, ir pagal Europos Komisijos nurodymus, neteisėta monopolija turi būti panaikinta ne tik neprimokant nieko privatiems savininkams, bet atvirkščiai - jie turi grąžinti viską, ką gavo per neteisėtą sandorį, nurodo teisininkas Kęstutis Čilinskas. Suverždama diržus verslui, darbuotojams, jaunimui, valdžia tęsia korupcinį LEO sandėrį, nepaiso teisės ekspertų ir Europos komisijos nurodymų panaikinti neteisėtą monopoliją ir grąžinti valstybei neteisėtai privatiems savininkams perleistą valstybės kapitalą. Vyriausybė net ketina dar kartą išeikvoti valstybės lėšas, kad sumokėtų saujelei oligarchų už neteisėtai jiems perleistą akcijų dalį!

Kad oligarchai gautų didesnį pelną, valdžia smarkiai padidino elektros kainas (taip pat ir politikų algas), o sumažinti žada tik simboliškai (kaip ir politikų algas). Valdžios pareigūnų savivalė auga, žmonių teisių pažeidimų daugėja. Gerai apmokamomis darbo vietomis aprūpinami tik saviškiai. Branginama viskas: elektros energija, šiluma, banko palūkanos, netgi teisingumas (teismo žyminis mokestis) pabranginamas 28,2%

BIRŽELIO 13 DIENOS mitingas pareikalaus iš valdžios atsisakyti minėtos dvilypės politikos, liautis pataikavus oligarchams ir vykdyti konstitucinę priedermę tarnauti žmonėms.

BIRŽELIO 13 DIENOS mitingas vyks Gedulo ir Vilties dienos išvakarėse. Piliečiai pagerbs deportuotus lietuvius ir kartu perspės valdžią, kad neleis toliau tęsti oligarchams tarnaujančios politikos, kuri jau šiandien „deportuoja" tūkstančius lietuvių, versdama ieškoti teisingesnio gyvenimo kituose kraštuose.

Varpo dūžiu, savo atsivežtais varpeliais ir V.Kudirkos eilėmis mitinge BIRŽELIO 13 DIENĄ susirinkę piliečiai įspės valdžią ir teisėsaugą: jei ir toliau Konstitucijoje įtvirtinti reikalavimai bus įgyvendinami tik tuščiais žodžiais, o ne darbais, Tauta daug kam paskelbs „saulėlydį". Tauta vienijasi tokiam sprendimui. Lietuvius sunku išjudinti, bet jų kantrybė jau baigia išsekti.

Tad BIRŽELIO 13 d., ŠEŠTADIENĮ, 12 VAL. eikime į mitingą Vilniuje, prie Vyriausybės, pareikalaukime savo teisių kartu su kitais piliečiais ir visomis mitingą inicijuojančiomis nepolitinėmis organizacijomis: Jungtiniu demokratiniu judėjimu, Lietuvos Kultūros kongreso taryba, Lietuvos mokytojų profesine sąjunga, Lietuvos studentų sąjunga, Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija, Lietuvos profesine sąjunga „Solidarumas", Ikiteisminio tyrimo įstaigų profesine sąjunga, Vilniaus apskrities ITIPS profesine sąjunga, Lietuvos policijos profesine sąjunga, Lietuvos pasienio pareigūnų profesine sąjunga ir t.t.

BIRŽELIO 13 d., ŠEŠTADIENĮ, 12 VAL. PASIIMKIME VARPELIUS, KURIE NUAIDĖS KARTU SU TAUTOS ĮSPĖJAMUOJU VARPO DŪŽIU. TAUTA BURIASI GINTI SAVO TEISES IR ĮSPĖJA VALDŽIĄ: KANTRYBĖ BAIGIASI, KONSTITUCINIŲ PILIEČIŲ TEISIŲ TURI BŪTI PAISOMA!

Jungtinis demokratinis judėjimas

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Pons Puteiki, gėda turėtų būti reklamuoti tokius "gerojus".