2009-06-09

Libcentristai Klaipėdoje per rinkimus gavo į "kaulus"

Rinkimų rezultatai - smūgis Klaipėdos valdžiai VE 2009-06-09

Kokias išvadas turėtų padaryti uostamiestį kartu su partneriais valdantys liberalcentristai, jei už juos Europos Parlamento (EP) rinkimuose balsavo vos 492 klaipėdiečiai, arba 2,06 proc. iš 24,6 tūkst. atėjusiųjų prie urnų?

Uostamiesčio gyventojai didžiausias savo simpatijas išreiškė konservatoriams, už kuriuos balsavo per 6 tūkst. žmonių , ir Liberalų sąjūdžiui - šia partija pasitikėjo per 4,3 tūkst. rinkėjų.

Ne vienerius metus uostamiestį valdantys liberalcentristai pirmąjį signalą iš klaipėdiečių gavo dar per Seimo rinkimus 2008-ųjų spalį. Susumavus visų keturių apygardų rezultatus uostamiesčio gyventojai liberalcentristų net neišrinktų į Seimą - savo balsus už juos atidavė vos 3,7 proc. žmonių. Rinkimai į EP - dar skaudesnis dūris.

Rinkimų rezultatai Klaipėdoje*

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai - 25,85 proc.

Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis - 18,09 proc.

Partija "Tvarka ir teisingumas" - 13,67 proc.

Lietuvos socialdemokratų partija - 11,18 proc.

Lietuvos lenkų rinkimų akcija - 9,27 proc.

Darbo partija - 6,65 proc.

Lietuvos centro partija - 3,06 proc.

"Fronto" partija - 2,75 proc.

Žemaičių partija - 2,71 proc.

Liberalų ir centro sąjunga - 2,06 proc.

Nuotaika - prasta

Klaipėdoje populiarėjantys iš tos pačios Liberalų ir centro sąjungos atskilę Liberalų sąjūdžio atstovai "Vakarų ekspresui" teigė, kad po rinkimų, artimiausiu metu, jie ketina teikti pasiūlymą.

"Liberalcentristai privalo daryti tam tikras išvadas. Uostamiesčio valdžioje reikia pertvarkos. Ne tik dėl to, kad per rinkimus gauna į "kaulus", bet ir todėl, kad nebepateisina miestiečių lūkesčių", - mūsų dienraščiui sakė vienas įtakingas liberalas.

Buvęs liberalcentristų Klaipėdos skyriaus vadovas, dabartinis miesto Tarybos sekretorius Vidmantas Plečkaitis komentarui apie jo atstovaujamos partijos pasirodymą rinkimuose uostamiestyje sunkiai rinko žodžius.

"Kaip vertinu? Ačiū, blogai. Nedirba mūsų skyrius. Apie rezultatus kalbėsime partijos suvažiavime, skyriaus visuotiniame susirinkime. Ką aš dar galiu pasakyti... Blogai, kad klaipėdiečiai abejingi liko, nėjo balsuoti aktyviai, o juk buvo vertų dirbti Europos Parlamente uostamiesčio politikų", - mūsų dienraščiui sakė jis.

Kitas liberalcentristas Vygantas Vareikis nesiejo EP rinkimų rezultatų su situacija, kai balsuojama vietos lygmeniu renkant savivaldybių tarybas.

"Taip, vertinant tuos 2 proc., mums tai yra pralaimėjimas. Tačiau liberalcentristai pasirodė prastai visos Lietuvos mastu, ne tik Klaipėdoje. Mūsų partija pernelyg ir nesistengė veikti aktyviai per rinkimus. Nežinau, prastus rezultatus gal kai kas bando sieti ir su galimybe keisti partijos lyderį. O patys EP rinkimai mažai kam rūpėjo. Jei sąraše būtų buvusios ryškios klaipėdiečiams žinomos politinės figūros, ir rezultatai galėjo būti kitokie", - mūsų dienraščiui sakė jis.

http://www.ve.lt/?data=2009-06-09&rub=1065924810&id=1244483493

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Ir vis dėlto, kokia gėda gyventi zuokininkų valdomame mieste. Ir taip, priminti norisi, Klaipėdos valdžia buvo išrinkta VOS 20% klaipėdiečių, iš kurių tie patys 20% balsavo už abonimentinį valdymą. Tai KADA PAGALIAU TAUTA PRADĖS GALVOTI SU GALVA O NE SU RUNKELIU? Kol visi miegos, tol abonento daržas žaliuos. Gaila, kad ir Klaipėdoje ir Vilniuje reikės laukti metų, kad pagaliau turėt galimybę išsirinkti normalią valdžią. Nes esamomis niekas nebepasitiki.

Naglis Puteikis rašė...

Teks palaukti. Uztat yra laiko pasiruosti gerai rinkimams i savivaldybe.