2009-06-03

Klaipėdos savivaldybė – vienos partijos įdarbinimo birža

N.P.: Panašius kaltinimus įvairioms savivaldybėms girdime jau seniai. Bet tiesioginio paliudijimo iš geriausiai po mero informuoto asmens dar neturėjome.

Ir štai Štrirlico (Zorgės, Mata Hari) išpažintis, arba šiuo atveju tiesiog drąsios moters, buvusios Klaipėdos mero ilgametės sekretorės, pilietiškas poelgis - pasakė garsiai, kad karalius nuogas.

Apie tai skaitykite ištrauką iš jos interviu.

Mano žiniomis 5 svarbiausių skyrių vedėjai ir 3 departamentų vadovai Klaipėdos m. savivaldybėje yra Liberalų ir centro sąjungos nariai, užėmę šias pareigas pasinaudodami būtent partine priklausomybe ir po to, kai meru tapo vietinis LiCS lyderis Rimantas Taraškevičius. Visi kiti  padalinių vadovai praktiškai yra nepartiniai.

Beje, LiCS nariai kaip taisyklė vadovauja susisiekimo, miesto ūkio, statybos, viešųjų  pirkimų kt. strateginiams padaliniams.

Klaipėdos mero sekretorei Lietuvoje pasidarė per šalta

Vaida Jutkonė VE 2009 05 02 d.

Daug metų Klaipėdos mero priimamajame šeimininkavusi sekretorė Kristina Čižytė šokiravo savo kolegas, nutarusi iškeisti ūkanotą Lietuvą į saulėtą Katarą. Žiemą išėjusi atostogauti, Kristina susikrovė lagaminus ir, parašiusi merui Rimantui Taraškevičiui atsisveikinimo laišką, išskrido į nežinomybę...

KORESPONDENTĖS KLAUSIMAS: Sprendimas palikti šiltą vietą savivaldybėje tokiu metu, kai visi dantimis įsikabinę į turimus darbus, šiandien atrodo mažų mažiausiai keistas. Ar radikalias gyvenimo permainas buvai gerai apgalvojusi?

KRISTINOS ČIŽYTĖS ATSAKYMAS: „Mintis brendo seniai. Ir būtent - išvažiuoti į Katarą. Buvo ten bičiulis, paskatinęs susidomėti šalimi ir galimybe dirbti. Rimtai pasiūlymo nevertinau, bet kai savivaldybėje prasidėjo tas besaikis etatų pūtimas, su ir be pagrindo, kai savivaldybė perėmė dalį darbo biržos veiklos ir ėmėsi kurti darbo vietas partiečiams bei tiems, kuriems "reikia" dėl politinių pagrindų, na, tiesiog pykinti pradėjo viskas".

Komentarų nėra: