2009-01-27

Ar liksiu su sveikais stiklais ir su visais dantimis?

Gaunu į kuprą už didžiulių valdžios algų kritiką nuo ... savų

N.P.: Už nuolatinę milžiniškų valdžios algų kritiką jau pradedu gauti į kuprą ir nuo tų, kuriuos aš pats gerbiu ir vos ne kasdien skaitau, pvz.:

Partizanas: Pasikartosiu, nesutinku su jumis, gerbiamas Nagli, dėl kritikos. Jūs neteisingai kritikuojate TS-LKD. Ir nėra čia ko gerėtis budulių riaušėmis. Manau, sunkiu metu reikia vieningai, petys petin stoti į kovą prieš melą, šmeižtą, purvasklaidą, LKP-LDDP-LSDP, budulius. Kritikuoti lengva, bet dirbti sunku.

troy : Krizė visur. Tuo džiaugtis politikui nederėtų ir džiaugtis masiniais protestais taip pat.

Kaip konservui derėtų būti kiek konstruktyvesniam mano galva.

Pikasas...Nustebino Naglio Puteikio populizmas. Jei politikas praranda logiškas sąsajas su realybe, tai tokie siūlymai vadintini " politikanstva" . Kiekviena partija turi ieškoti, kaip pakelti savo įvaizdį rinkėjų tarpe. Tačiau perdėtas populizmas turi tik momentinę sėkmės garantiją. Vėliau jis gali susilaukti kur kas didesnių smūgių. Jau kam kam, o p.Nagliui būtų buvę padoru atsistoti į pasisakančiųjų eilutės galą. Jei partija buvo santūri ir jo nepašalino iš narių, kai to gal net reikėjo, po " kreivos" kelionės viražų [N.P.: šią nuorodą įdėjau pats], tai nebūtina dabar ieškoti galimybių , kaip įkasti partijos vadovams už tokį nuolaidžiavimą...

Na o čia tai jau tiesiai-šviesiai:

Anonimiškas rašė... gegutė šikanti įsavo lizdą.

Skaudu gauti į skudurus nuo tų, kuriuos skaitau vos ne kas dieną (Partizano, Troy, ypač nuo nenuilstančio dešiniųjų gynėjo www erdvėje Pikaso).

Bet broliai dešiniukai. Tai, kuo Jūs piktinatės, aš sakiau atvirai partijos centriniuose posėdžiuose du kartus iki rinkimų. Ir be piktų seimūnų šūksnių „populistas" ir „marginalas" negirdėjau jokių argumentų. Pripažinkite, kad Jus taip pat turėjo ištikti šokas, kaip ir mane, kai sužinojote, kad opoziciniai seimūnai įskaitant TS-LKD, taip pat maudosi besaikėje prabangoje kaip ir valdantieji „komuniūgos". Pripažinkime, kad kai opozicinis TS-LKD gauna nuo 17 iki 23 000 Lt per mėnesį į rankas, tai jam neturėtų užeiti noras ką nors esmingai keisti.

Parašiau ta tema 2 uždarus ir negavęs atsakymo, dar vieną pusiau atvirą (visiems partijos skyriams) laiškus. Ir vėl nieko. Jokių rezultatų.

Patikėkite, ne vien alų gėriau studijuodamas istoriją. Sąžiningai studijavau tai, kas neprivaloma – nacionalinių mažumų pasipriešinimą didžiumoms 19-20 a., ypač baskų judėjimus.

Socialiniai neramumai ten kildavo pirmiausia ekonomiškai pirmaujančiuose Ispanijos ir Prancūzijos regionuose todėl, kad valdžia tas nacionalines mažumas „užknisdavo" dėl neteisybės, o pinigai, pajamos ir mokesčių klausimai  bėgdavo toms riaušėms iš paskos.

Savo laiškuose rašiau: iki Rygos riaušių – kad bus kaip Graikijoje, po Rygos riaušių – kad tas pats bus Vilniuje, po to – kad konstitucinis Teismas neabejotinai pasakys, kad seimūnai alga gali susimažinti.

Ir viskas taip ir vyko – įrodymus turiu savo gmaile.

Todėl, manydamas, kad TS-LKD „pareina ragas" ne nuo reformų, o nuo mūsų rinkėjų „užmušimo" nieko nedarant dėl teisingumo – o tas algų klausimas kaip termometras - aš ir ryžausi  viską išdėti iš tribūnos.

Jei TS-LKD nesusimažins algų sau, nesumažins algų valdiškiems direktoriams iki protu suvokiamų ir padorumu išmatuojamų dydžių , jei nekovos prieš LEO, prieš monopolijas ir toliau didins turtingųjų pajamas mažiau gaunančių sąskaita, jei bandys įvesti automobilių mokestį ir neįves prabangaus turto mokesčio, tai TS-LKD išaus aleliuja.

IR LABAI GREITAI.

 

Todėl prašau nuryti dar vieną kritikos dozę iš oponentų TV:

Kodėl dabartinė krizės valdžia lietuviams kainuoja brangiau nei buvusios valdžios?

N.P.šiam straipsnyje pateikti skaičiavimai apie seimo narių  ir ministrų algas įrodo, kad lyginant su Kirkilo laikais tos algos padidėjo, beje, aš pateikčiau didesnius dabartinius  skaičius – Lrytas ne viską tikslai išsiaiškino (pvz. algas susiamžino 15 proc. ne nuo vasario, o nuo kovo, taigi vieną mėnesį dar gaus senąsias, vokeliai buvo didesni ir pan., bet tai esmės nekeičia):

„...Ar po tokių faktų ir toliau bus tendencingumu kaltinama žiniasklaida, o premjeras sakys, kad valdžia taupo, bet žmonės yra tyčia klaidinami?

Tikriausiai sakys. Todėl verčiau reikėtų pasiklausyti tų, kurių šios Vyriausybės priešais tikrai nepavadinsi.

Štai Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Klaipėdos skyriaus lyderis Naglis Puteikis net laišką Seimo nariams konservatoriams nusiuntė – ragindamas smarkiau algas susimažinti.

N.Puteikis teigia, kad 15 proc. valdžios atlyginimų mažinimas prilygsta pasityčiojimui iš žmonių...

Lryto TV: http://www.lrytas.lt/videonews/?id=12328734941231085609&sk=1

Nuo 05:35 iki 06:54 min."

 Vaistai visad kartūs.

Bet jei laiku atsipeikėsime, tai pasveiksime, liksime su sveikais stiklais ir su visai dantimis.
 

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Jei yra tokių politikų (?), kurie sausio 16-ąją prie Seimo pamatė tik budulius, tai man labai gaila, kad tokie išvis vaikšto LT žeme...

Primityvu viską suversti tik ant kelių budulių, o nematyti, kokia reali padėtis. Aiškėja, kad valdantiesiems tiek buduliai dabar lyg išsigelėbjimas, ant kurių galima suversti visus savo padarytus bredus.

o valdžia tikrai visu greičiu artėja prie kracho su tokiu valdymu.

Net Valinskas suprato, ne nuo to galo pradėjęs. Tik kvaila valdžia gali kariauti su žurnalistais, kurie iš prigimties turi kritikuoti ir ieškoti blogybių. Kad nuperkate keletą parsidavėlių, tai dar ne visa žiniasklaida.

Anonimiškas rašė...

Pone Nagli, nereikia čia perdėti, niekas neketina jums stiklų daužyti. Tačiau pripažinkite, kad jūsų kritika - vienpusiška ir neobjektyvi. Iš šalies atrodo, lyg būtumėte išstumtas iš partijos ir pasiryžęs ją žūtbūt paniekinti. Taip, susimažinti algas reikia. Užteks kad ir tais 15%, jokio pasityčiojimo čia neižvelgiu. Man gaila, kad kai VISI mėto akmenis į TS-LKD, jūs ne bandote pozityviai kritikuodamas, juos užstoti nuo tos akemnų krušos, bet dargi savų akmenukų pridedate. Reikia nuo teigiamų dalykų pradėti, ir tada žiūrėti, kaip tobulinti tai, kas neišdirbta. Nejau apsidžiaugtumėte, jei TS-LKD netektų valdžios sunkiu mums visiems metu? Ypač nesutinku su jumis dėl mokesčių už automobilius. Gaila, kad valdžia [turiu omeny silpnąsias grandis, a lia Valinskas] pasidavė POPULIZMUI ir DEMAGOGIJAI ir atšaukė logišką sprendimą. Užtat dabar ieško 300 000 000 Litų. Dar keisčiau man atrodo, kad jūs ginate ne Senamiesčio ramybę ir švarą, nes tai NE PARKINGAS ir negali, tiesiog negali juo būti, o menkos dūšios prasisiekelius, kurie nieko nedarę, norį kad jiems viską duotų. Vilniuje mokamas parkingas Senamiestyje, niekas nemirė, rodos. Klaipėda - kitas pasaulis? O kritikuoti reikia, be saikingai. Pozityviai. Pradėti nuo gerumų, o patylomis pabaigoj paminėti negerumus, geriausia, tarp savų. Jūs esate TS-LKD atstovas mūsų mieste, o elgiates, lyg būtumte koks pašalietis, kuriam nerūpi ar Lietuva turės Vyriausybę, ar turės LKP CK su drg. Kirkil priešaky. Kodėl jūs taip darote? Žmonėms turėtumėte aiškinti, kad valdžia dirba, kad antikriznis planas, kad mokesčiai nedidėja. O jūs, nelyginant socdemas apie savus kalbate ...

Naglis Puteikis rašė...

Partizanui: visada gerbiau Jūsų poziciją. Todėl matau reikalą pasiaiškinti:

Du kartus kalbėjau šia valdžios didelių algų ir vokelių (6700 į rankas kas mėnesį) tema partijos centrinėje taryboje (virš 100 dalyvių) prieš rinkimus.
Pirmą kartą kalbant (siūliau atsisakyti vokelių ir tokiu būdu be pinigų laimėti rinkimus) mane baisiai triukšmingai puolė tuometiniai TS-LKD frakcijos seime nariai. Puolė taip, kad V.Landsbergis ėjo ginti manęs į tribūną. Puolantys seimo nariai šaukė“ demagogas“, „marginalas“, „populistas“.
Antrą kartą V.L. nebereikėjo, nes rėkiančius nusodino kiti tarybos (virš 120 dalyvių) nariai. Vieną garsiausiai šaukiantį už pečių pasodino atgal į kėdę. Be to A.Kubilius jau buvo įrašęs mano ir dar 7 klaipėdiečių kandidatų pasiūlymą panaikinti (sumažinti, apmokestinti, padaryti atsiskaitytinus) vokelius į TS-LKD rinkimų programą.
Bet niekas nieko neatsisakė.

Po rinkimų nusiunčiau du emailus kiekvienam iš 45 Seimo TS-LKD frakcijos narių.
Rezultatai - nuliniai.
Tada jau kalbėjau atvirai per posėdį, nes kas belieka:

Nuorodos - mano laiškai ir pan. dėl vokelių ir dėl seimo narių algų

Naglis Puteikis rašė...

Nuorodos - mano laiškai ir pan. dėl vokelių ir dėl seimo narių algų

1. Čia mano pataisytas pagal 2 iš 45 TS-LKD frakcijos seimo narių pastabas (43 neatsakė)
Laiškas (buvo ištraukos ir : http://puteikis.blogspot.com/2009/01/alg-ir-pried-vis-negana-2-gal-ne.html

2. Čia Kelmės TS-LKD pirmininko mintys šia tema atsiliepiant į mano laišką:
http://puteikis.blogspot.com/2009/01/eksas-valdios-savivals-arogancijos-ir_5713.html

3. Čia gaunu nuo saviškių: http://puteikis.blogspot.com/2009/01/ar-liksiu-su-sveikais-stiklais-ir-su_27.html
ir dar kartą gaunu
„Pone Nagli, nereikia čia perdėti, niekas neketina jums stiklų daužyti. Tačiau pripažinkite, kad jūsų kritika - vienpusiška ir neobjektyvi. Iš šalies atrodo, lyg būtumėte išstumtas iš partijos ir pasiryžęs ją žūtbūt paniekinti. Taip, susimažinti algas reikia. Užteks kad ir tais 15%, jokio pasityčiojimo čia neižvelgiu. Man gaila, kad kai VISI mėto akmenis į TS-LKD, jūs ne bandote pozityviai kritikuodamas, juos užstoti nuo tos akemnų krušos, bet dargi savų akmenukų pridedate. Reikia nuo teigiamų dalykų pradėti, ir tada žiūrėti, kaip tobulinti tai, kas neišdirbta. Nejau apsidžiaugtumėte, jei TS-LKD netektų valdžios sunkiu mums visiems metu? Ypač nesutinku su jumis dėl mokesčių už automobilius. Gaila, kad valdžia [turiu omeny silpnąsias grandis, a lia Valinskas] pasidavė POPULIZMUI ir DEMAGOGIJAI ir atšaukė logišką sprendimą. Užtat dabar ieško 300 000 000 Litų. Dar keisčiau man atrodo, kad jūs ginate ne Senamiesčio ramybę ir švarą, nes tai NE PARKINGAS ir negali, tiesiog negali juo būti, o menkos dūšios prasisiekelius, kurie nieko nedarę, norį kad jiems viską duotų. Vilniuje mokamas parkingas Senamiestyje, niekas nemirė, rodos. Klaipėda - kitas pasaulis? O kritikuoti reikia, be saikingai. Pozityviai. Pradėti nuo gerumų, o patylomis pabaigoj paminėti negerumus, geriausia, tarp savų. Jūs esate TS-LKD atstovas mūsų mieste, o elgiates, lyg būtumte koks pašalietis, kuriam nerūpi ar Lietuva turės Vyriausybę, ar turės LKP CK su drg. Kirkil priešaky. Kodėl jūs taip darote? Žmonėms turėtumėte aiškinti, kad valdžia dirba, kad antikriznis planas, kad mokesčiai nedidėja. O jūs, nelyginant socdemas apie savus kalbate ...:“

4. O čia apibendrinimas: http://puteikis.blogspot.com/2009/01/nacionalinis-susitarimas-maintis-algas_22.html

Naglis Puteikis rašė...

O čia dar ir V.Landsbergis apie tą patį (apie seimo narių algas): V.Landsbergis. Pradedam susivokti Delfi.lt 090129
” Dešimtis kartų didesnė psichologinė, tuo pačiu ir politinė problema pasirodė ankstesniojo kairiųjų Seimo prieš pat pabaigą priimti įspūdingai pasididinti atlyginimai. Ypač įspūdingai - rodant popieriuje, o visokie koeficientiniai aiškinimai paprastus žmones turėjo tik erzinti.
Padėtį reikėjo taisyti radikaliai ir griežtai, bet naujoji dauguma pristigo politinės nuovokos. Tai yra nuovokos, kad politinis momentas šįsyk svarbesnis už visa kita. Vyriausybė suskubo bent su 15 procentų, o Seimas gaišo pasikliovęs delsikų išvedžiojimais apie "galimą prieštaravimą Konstitucijai". Pelnė dar vieną pasišaipymą iš taip tūpčiojančios institucijos. Ir liko Seimas galų gale pasimažinęs algas lyg 15, lyg 18 proc., bet vis tiek spjaudomas, kad kitus ragino veržtis, o sau (anuo G. Kirkilo ir A. Syso projektu) pasigerino. Politikoje galų gale svarbu ne kaip yra iš tikrųjų, bet kas įteigta.“