2009-01-25

Kodėl nėjau į seimą ir apie nekilnojamojo turto mokestį

Fotografijoje: Mitingas Klaipėdoje 2009 01 17

Iš susirašinėjimo Netlog'e su R.R.

R.R.: apžiūrėjau tavo anketą, nuotraukas ir manau, kad tau reikėjo eiti į seimą -būtum tvarką padaręs...

N.P.: Į seimą nėjau, nes kažkas ir savivaldybėje turi likti. Susitvarkys seimūnai kaip nors ir be manęs, o jei ne - tai gaus kiaušinių į langus ir į kuprą. Be to nesiruošiu visai jau stovėti nuošalyje. Todėl keletą laiškų jiems parašiau. Kad neskriaustų žurnalistų. Ir kad susimažintų savo algas per pusę - vis tiek liktų 4100 į rankas plius priedukai už pareigas.

Pyksta labai už tokius pasiūlymus, o aš sakau, ko Jūs čia pergyvenate, geriau iš manęs gauti piktą e-mailą, nei po to su akmeniu į langą, ar su alkūne į kepenis mitinge.

Visokių AB ir valstybės įmonių nupindėję direktoriai su savo svitomis maudosi piniguose gaudami po keliolika tūkst.lt į rankas per mėnesį, o tie seimūnai apsimeta, kad to nežino. Atsirado, matai labai jautrūs.

Nieko, tauta mitingais išblaivins nusidėjėlius labai greitai.

Todėl turi toliau mažintis algas sau ir tiems saiką praradusiems valdiškų įmonių ir kontorų vadovams, o ne nubraukinėti po 52 litus už mažamečius vaikus.

Ir su monpolijomis turi kovoti, ir prabangos akcizus cigaretėms, alkoholiui didinti, prabangų turtą apmokestinti.

O tai vis peza, kad negalima įvesti nekilnojamojo turto mokesčio, nes neva tai pensininkė našlė tokio mokesčio už savo 3 kambarių butą nepaneš.

Be to  pilnas Seimas jų padėjėjų, specialūs informaciniai skyriai lūžta nuo darbuotojų ir kompų, bei knygų, kaip tokios problemos sprendžiamos Senojoje Europoje: pvz. pirmas butas neapmokestinamas ir t.t. Kad tik noras būtų dirbti, tai išspręstų ir visa kitas problemas, pradedant elementariu teisingumu, baigiant Leo Lt.

Komentarų nėra: