2009-01-20

Oligarchai, profsąjungos ir mitingas Klaipėdoje

 

Nuotraukose – Klaipėdos socdemai Klaipėdos mitinge;

Lietuvos socialistų partijos pirmininkas Giedrius Petružis (kairėje);

Ten kur Maxima, ten ir kritika konservatoriams, o čia būtinai ir Mažeikių naftą reikia priminti.

Porą žodžių apie savaitgalio mitingą Klaipėdoje.

Mitingas Klaipėdoje nustebino tuo, kad iš lyginant su vilnietiškais reikalavimais, tai iš jų reikalavimų projekto buvo išbrauktas Leo LT, valdymo išlaidų mažinimas, o reikalavimas įvesti nekilnojamo turto mokestį buvo iš 1 perkeltas į 10 - paskutinį punktą.

Nors man vilniečiai telefonu sako, kad ir iš Vilniaus mitingo reikalavimų atgaline data išgaravo reikalavimai dėl Leo lt, bet esu Klaipėdoje, todėl negaliu patikrinti.

Toks įspūdis, kad padirbėjo oligarchai ir socialdemokratai. Pvz. geležinkelininkų profsąjunga ėjo atskira didele įspūdinga kolona. bet jų vadai tyli dėl 9 pavaduotojų geležinkeliuose (gal tada 19 įveskime pavaduotojų ir nieko nereikalauja dėl išsipūtusių valdymo išlaidų, premijų, seimo narių algų sumažinimo, kas būtų savaime suprantama bet kokioms profsąjungoms užsienyje.

Tai neatleidžia, aišku, mūsų valdžios (ir mano partijos vadovų) nuo pareigos klausytis, bendrauti su paprastais žmonėmis ir juos išgirsti , o šito dalyko trūksta.

Pirmais smuikais šiame mitinge grojo net ne LSDP, o Socialistų partija ir jos pirmininkas. O jis geras organizatorius (čia be ironijos) - jaučiau jo ranką plakatuose ir transparantuose ir išrikiuotose kolonose.

Na o tokia savicenzūra profsąjungų vadų tikrai nepuošia.

Teks šiuos klausimus (Leo, nekilnojamojo turto mokesčio ir valdymo išlaidų mažinimo)  kelti Klaipėdos skyriaus tarybos posėdyje, o vėliau  - ir TS-LKD centrinės tarybos posėdyje –kaip tik šį šeštadienį vyks.

Kitaip tariant pratęsime mitingavimą, bet vidinį.

 

P.S.: Spellingas žodžio ‚savicenzūra' nepripažįsta, gal todėl , kad nėra lietuviško atitikmens? Nelietuviškas reiškinys?

Komentarų nėra: