2009-01-23

Steikime didžiausių mokesčių mokėtojų partiją arba profsąjungą

Mokesčiai, oligarchai ir mitingai

Iš susirašinėjimo su Aušra Vabalienė viename iš mano blog'ų šia tema:

Aušra Vabalienė:

"...kodėl mano profesijos atstovai (N.P: A.V. yra ekonomistė-finansininkė, studijuojanti teisę), mokytojai, gydytojai, bibliotekininkai, socialiniai darbuotojai turime mokėti visus mokesčius, t. y. iki 2009 m. sausio 01 d. gyventoju pajamų mokestis - 24%, SODRA - 3%, o dar kitiems darbdavys ir darbdavio SODROS mokestį 30,98% liepdavo pačiam susimokėti. Ir nieko, gyvenam, vaikus auginam ir nedejuojam.

Taigi mums tokiems nuo 10000 litų susidaro 4600 litų mokesčių. Ne mažai, ar ne!?

O dabar paskaičiuokime kiek mokesčių sumokėdavo pagal autorines sutartis dirbantys menininkai, sportininkai, advokatai. Nuo tų pačių 10000 litu sumos jie sumokėdavo tik 15% gyventoju pajamų mokesčio į valstybės biudžetą. Ir viskas!

Taigi jiems likdavo 3500 litu daugiau negu man, kuri aria pas savininką.

Tai vat, kokie dalykėliai. Tai labai įdomu kas didesni vargšai, ar tie kurie daugiau sumoka mokesčių, išlaiko dirbančius pensininkus, išlaiko specialiai tik pašalpų laukiančius, ar tie, kurie gali nesumokėtų mokesčių dalį panaudoti savo vaiku lavinimui privačiuose koledžuose, nueiti i privačias šeimos klinikas ir nesistumdyti eilėse, kurie gali atostogauti kur tik užsigeidžia...

Tai čia tikroji tiesa.Kada profsąjungos pradės darbdavius už apynasrio griebti, o ne mitingus organizuoti. Apsišaukėliai!!! Negalvokit, kad tik suagituoti turgininkai moka savo teises reikšti. Dar esame ir mes tikroji tautos dalis, kuri tokius rašytojus, profsąjungas išlaiko ir ateityje mokės jiems pensijas. "
 

Mano atsakymas N.P.:

Jūs paminėjot menininkus. Menininkas menininkui nelygus. Pvz. vienas vadovauja klasikinės muzikos chorui, kitas  - valinsko tipo koncertininkas. Jie skirtingi. Pirmasis galo su galu nesuduria, per tris darbovietes dirba, SODRAi moka. O pas kitus dar įdomiau. Pvz. pažiūrėkime Ligito Kernagio (seimo narys iš Valinsko frakcijos) sumokėtus mokesčius ir bus aišku, kad jie ir dar mažiau mokesčių moka, nei Jūs nurodėte: jo pajamų deklaracijoje štai taip parašyta: pajamų 92000, o mokesčių 400 lt. Kitaip tariant jis sumokėjo 0,4 proc. mokesčių. Ar ne juokinga? (http://www.vrk.lt/rinkimai/400_lt/Kandidatai/Kand- idatas22986/Kandidato22986Deklaracijos.html ).

Bet yra ir dar labiau nusipelniusių gyventi geriau. Štai kol kas visos šios profsąjungos tyli apie iki šiol gyvavusį turtingųjų sluoksnio gyvenimo būdą - gyventi iš dividendų, kurie apmokestinami buvo 15 proc. Vienas koks kad ir labai menkas oligarchėlis kai išsimokėdavo savo metinę dividendų dozę, ir tai , manau, būdavo tiek pat, kiek 1000 normalių menininkų.

Taigi didžiausius mokesčius moka tokie kaip Jūs ir aš. Nevisą gyvenimą dirbau mokesčių mokėtojų išlaikomas. 4 metus esi dirbęs nemažos AB direktoriumi ir iš nuostolingos padariau pelningą ir dar 7 mln. skolų grąžinau.

Mes tiesiog iki šiol nesivienijome, todėl visos partijos, įskaitant ir mano TS-LKD (deja), vidurine klase nesirūpino. Aišku, esu skyriaus pirmininkas , todėl jaučiuosi atsakingas, todėl praeitą penktadienį Klaipėdos m. skyriaus taryboje priėmėme kreipimąsi dėl šitų dalykų (dar šlifuojame, kai bus gatavas, paskelbsiu ir čia).

Bet kokiu atveju galime steigti didžiausių mokesčių mokėtojų partiją ar profsąjungą mūsų interesams ginti.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Pone Nagli, jūs esate NETESIUS. Jūs per daug priekaištaujate savo partijai. Visiškai be pagrindo. Dabar reikia DIRBTI ir palaikyti dirbančius, o ne stenėti apie dirbančiųjų trūkumus. Kartais jūsų kritika yra pagrįsta, bet dažniausiai - visai ne.