2009-01-28

Nuo mokytojų besislepiantys Klaipėdos politikai mažins jiems algas?

Fotografijoje: Laima Juknienė, Klaipėdos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė

 

N.P.: dar pridurčiau, kad ne tik patys slepiasi, ar tinklapį išjunginėja ar bando nesvarstyti tam skirtame komitete, bet nori tuos nuo mokytojų nusuktus pinigus išmokėti vokelių pavidalų tų vokelių iki šiol neatsisakiusiems tarybos nariams.

KLAIPĖDOS ŠVIETIMO DARBUOTOJŲ PROFESINĖ SĄJUNGA

Pranešimas spaudai

2009-01-28

Nuo mokytojų besislepiantys politikai jiems mažins algas?

Klaipėdos savivaldybės valdininkai ir miesto tarybos nariai slėpdami švietimo bendruomenei svarbią informaciją tikriausiai švietimiečių sąskaita nori užkaišioti biudžeto skyles. Tuo įsitikinusi Klaipėdos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga.

Artimiausiame miesto tarybos posėdyje bus svarstomi ir švietimo bendruomenei svarbūs sprendimų projektai. Vienas jų – dėl priedų mokytojams ir mokyklų vadovams skyrimo ir jų dydžio nustatymo.

„Tačiau iki šiol tokio sprendimo projekto nesame matę. Nežinome, ar jis buvo svarstomas Ugdymo ir jaunimo reikalų ir kituose komitetuose. O jei ir buvo svarstomas, nežinome, kas buvo nuspręsta. Bėda ta, kad informacija apie komitetų posėdžius, matyt, specialiai netalpinama Klaipėdos savivaldybės interneto svetainėje", - teigė Klaipėdos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė Laima Juknienė.

Iki šiol gimnazijų, vidurinių mokyklų 11-12 klasių mokytojams buvo skiriama 10 proc. atlyginimo dydžio priedas už kontaktines valandas, mokyklų vadovams – 15 proc. Priedai kitiems mokytojams buvo skiriami už darbą su pagal adaptuotą mokymo programą besimokančiais vaikais. Įstatymai leidžia skirti 5-20 proc. dydžio priedus. Dydžius nustato miesto taryba.

„Dabar teko girdėti ir skaityti spaudoje, kad priedus ketinama sumažinti iki 5 proc. Vyriausybės vadovas Andrius Kubilius yra aiškiai pasakęs, kad mokytojams ir gydytojams priedų negalima mažinti. Tačiau panašu, kad Klaipėdos politikai elgsis kitaip. Pinigai priedams mokėti yra valstybės dotacija, tad kur jie nukeliaus, jei nebus tikslingai išmokėti pedagogams? Atrodo, kad mokytojų sąskaita siekiama subalansuoti viso miesto biudžetą ir taip neva didėjantys mokytojų atlyginimai bus sumažinti", - dėstė L.Juknienė.

Jos teigimu, blogiausia yra tai, kad švietimo bendruomenė apie tokius sprendimus nėra informuojama, su ja nesitariama, nors ir Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius viešai deklaravo, kad su profesinių sąjungų atstovais nuolat kalbėsis.

„Tačiau tai tik žodžiai. Pati prieš kelias dienas skambinau merui ir prašiau pasirūpinti, kad švietimo bendruomenei aktualūs miesto tarybos sprendimo projektai, informacija apie jų svarstymą komitetuose atsirastų Klaipėdos savivaldybės interneto tinklalapyje. Meras pažadėjo, kad viskas bus sutvarkyta, tačiau tinklalapis vakar apskritai neveikė. Kodėl nuo mūsų slepiamasi? Ar tik ne todėl, kad taip lengviau priimti sprendimą, o po to tik „nuleisti" jį vykdyti. Ir taip jau ne pirmą kartą. Tai kokia čia demokratija?" – retoriškai klausė L.Juknienė.

Daugiau informacijos suteiks:

Laima Juknienė, Klaipėdos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė

Mob. tel.: 8-650-27057

Komentarų nėra: