2009-07-10

Ar reikia seimo nariams ir vyriausybės atstovams susitikinėti su piketuotojais?

Nuotraukoje: TS-LKD Klaipėdos m. skyriaus 2008 10 29 d. mitingas prieš kyšininkų dangstymą prie Klaipėdos m. savivaldybės

N.P.: Man atrodo, kad reikia. Gal ne visada premjerui, bet jo atstovas galėjo. Pirmi , be abejo, turėjo būti mūsų frakcijos atstovai seime, jei jau piketuojama prie seimo. Kai buvome opozicijoje - ėjome. Net kai į seimo langus akmenis mėtė ir tai dalis mūsiškių išdrįso išeiti - garbė drąsiems mūsų partiečiams, kurie nebijo žmonių:

Protestuodamos prieš ketinimus mažinti motinystės išmokas mamos su vaikais vakar apjuosė Seimą: ("Vakarų ekspreso", Eltos informacija)

...Aktyvių mamų sambūris reikalauja, kad Seimas ir Vyriausybė, prieš imdamiesi socialinių išmokų mažinimo, maksimaliai išnaudotų visas kitas "Sodros" ir biudžeto išlaidų taupymo mažiau skausmingas galimybes. Tarp jų siūloma mažinti viešųjų pirkimų išlaidas, perskirstyti pinigų srautus surenkant lėšas iš individualia veikla besiverčiančių asmenų ne metų pabaigoje, bet kas mėnesį, mažinti valstybės valdymo sektoriaus išlaidas ir biurokratinį aparatą.

Pasisakyti dėl motinystės išmokų mažinimo bei atsakyti į pagrindinį akcijos klausimą - ar Lietuvai reikia vaikų - buvo kviečiami Seimo nariai. Daugiausia atsiliepė opozicijos narių [N.P.: žodis"daugiausi" rodo, kad buvo ir pozicijos atstovų, bet kažkodėl jų nemini, ar tai tik viena Asta Baukutė?] - su mamomis išėjo pakalbėti socialdemokratai Algirdas Butkevičius, Juozas Olekas ir Birutė Vėsaitė, "darbietė" Loreta Graužinienė, Kęstas Komskis, Aloyzas Sakalas, Ona Valiukevičiūtė, Asta Baukutė. Su protestuotojomis nesusitikęs premjeras po posėdžio žurnalistams aiškino, kad pastaruoju metu vis susiduria su įvairiomis gyventojų grupėmis, kurios prašo nebloginti jų situacijos ir siūlo karpyti išmokas visiems kitiems..

Komentarų nėra: