2009-07-20

Valdiškas ir privatūs bankai krizę įveikinėja spindesiu

N.P.: du susilaikymo krizėje ar sunkmetyje bankiniai pavyzdžiai Lietuvos žmonėms. Pirmąjį rodo vikingų ir gotų palikuonys (dauguma privačių bankų  - iš  Skandinavijos), antrąjį pavyzdį rodo savi, baltiški genai. Gal Reinoldijus Šarkinas kilo iš kuršių, nes ankstyvaisiais viduramžiais jie buvo tokie nuožmūs piratai, kad vikingai nedrįso nei jų pakrantėse kurtis, nei aukštyn Nemunu plaukti (visose kitose Baltijos pakrantėse kūrėsi ir plaukė visomis upėmis aukštyn drąsiai):

Kuklumas ir saikas: "Didžiausi vadovų atlyginimai buvo energetikos sektoriaus bendrovėse, kur jie vidutiniškai uždirbo apie 33 600 Lt per mėnesį. Nedaug nuo energetikos sektoriaus atsiliko telekomunikacijų sektorius."

Taupumas ir susilaikymas: "VVidutinis darbo užmokestis [Lietuvos banke] siekia daugiau kaip 4 tūkst. litų… - iš viso jame pluša 843 tarnautojai. Šis bankas savo darbuotojams 2008 metais išdavė būstui įsigyti skirtų paskolų už 17 mln. litų".

N.P.: Europinės Liaudies (konservatorių, krikdemų ir pan.) partijos nustato progresinius mokesčius tokiems vadovams nuo 2000 Lt arba nuo 2000 EUR.

O valdiškam bankui, kuris išdykauja su paskolomis savo darbuotojams reikia dėti apynasrį, atlikti radikalų algų mažinimą, o etatų skaičių rėžti be gailesčio. Jei tik Seimas surastų valios savyje, nes Vyriausybė į Lietuvos banko reikalus kištis negali.

Komentarų nėra: