2009-07-28

Mobilaus ryšio kompanijos dėl neįtikėtino pelno mulkina Lietuvos gyventojus

Nuotraukoje - beveik visų mobilaus ryšio operatorių grūstis ant vieno iš Jonavos daugiabučio. Žmogui 61 metai, šiandien atsiuntė prašydamas padėti, nes vienas nepajėgia nukrapštyti. Šio namo gyventojų niekas net nebandė klausti nuomonės, pastatė ir tiek. Norėčiau ten sukelti visus mob.ryšio kompanijų vadybininkus į tą namą porai mėnesių pagyventi.

N.P.: Pagaliau politikai stojo žmonių pusėn. Mobilaus ryšio bendrovės, aišku, tuoj pardėjo pūsti miglą, kad politikai nori paikti Lietuvą be ryšio:

Lietuva pretenduoja tapti šalimi be mobiliojo ryšio miestuose (Sigita Migonytė, "Verslo žinios" 2009 07 27) – „Daiva Selickaitė, UAB "Omnitel" atstovė, sako, kad tuomet Lietuvos miestuose nebeliktų mobiliojo ryšio." Gyventojams tektų grįžti prie laidinio telefono", – pritaria kolegei Andrius Baranauskas, "Tele2" viešųjų ryšių vadovas".

Kaip pasiuto saiko jausmą dėl pasaulyje neregėtų pelnų praradę užsioenio akcininkų samdiniai galiam pasiskaityti šio straipsnio komentaruose.

Patys Jūs, mobilaus ryšio kompanijų samdiniai esate be ryšio – pasistatykite aukštus bokštus, kaip kad darote užsieniuose ir nekankinkite žmonių. Bet kur gi, juk pelną reikia lupti ne mažiau kaip 100 proc.lyginant su pajamomis. Tokių pelnų niekur nėra, nes visur politikai žmones gina, o verslininkai yra asocialiai atsakingi, sąžiningi.

Tik čia ieškote bananų šalies gyventojų ir stiklo karolius iš makaronų masės dalinate.

O jei kokia nors Kupiškio rajono savivaldybės taryba pabando balsuoti, kad vienas iš tokių operatorių nusikeltų anteną nuo mokyklos stogo, kurią pastatė davę direktoriui 200 Lt nemokamiems pokalbiams per mėnesį, tai tuoj pat visos mob.ryšio kompanijos subėga ir atjungia artimiausiuose stotyse ryšį. Tam, kad žmonės maištautų prieš „blogus" politikus.

Gaila, kad Prezidentės ir kitų žmonėms dirbančių politikų - Seimo narių rankų kol kas per maža.

Bet ilgai netruks ir ateis valanda - antimonopolinės Kainų ir konkurencijos institucijos bus reorganizuotos. Jų nieko neveikiantys, ar nesugebantys, ar nenorintys dirbti žmonėms pirmininkai bus pakeisti vakarietiško tipo vadovais. O jau tada už tokius pokštus gausite tokias baudas, kad cypdami pradėsite Lietuvoje taikyti švediškas higienos normas ir spinduliuotės intensyvumui ir atstumams nuo bokštų iki vaikų darželių,. Mokyklų ir gyvenamųjų namų.

Kas turit laiko, pasiklausykite per „Žinių radiją" vykusios laidos šia tema. Ypač verta paklausyti, kaip mus durniais laiko Tele 2 atstovas:

Ar nekenkia gyventojams mobiliojo ryšio antenos. Žinių radijas AUDIO

Laidą veda Agnė Skamarakaitė. 2009 m. liepos 27 d.

Praėjusią savaitę Seimo Sveikatos reikalų komiteto posėdyje buvo svarstytas klausimas dėl mobiliojo ryšio antenų. Komitetą šokiravo valstybinių institucijų tarpusavio veiksmų nederinimas ir tai, kad tiek daug mobiliojo ryšio antenų neturi higienos leidimų – pasų. Komitetui pateiktais duomenimis, iki 2009 m. kovo 31 d. buvo sumontuotos 3789 viešojo judriojo ryšio bazinės stotys. Valstybinė visuomenės sveikatos priežiūros tarnyba jų veiklai išdavė tik 143 higienos leidimus – pasus. Komiteto posėdyje dalyvavę visuomenės atstovai nurodė, kad yra labai daug vietų, kuriose montuojamos mobiliojo ryšio antenos ant gyvenamųjų namų stogų ir pažeidžiant atstumo reikalavimus iki visuomeninių ar gyvenamųjų pastatų. Sveikatos reikalų pirmininkas Antanas Matulas akcentavo, kad turėtų būti visiškai uždrausta mobiliojo ryšio antenas montuoti ant gyvenamųjų pastatų.

Laidoje dalyvauja Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas, sveikatos apsaugos viceministras Artūras Skikas, bendrovės „Tele 2" viešųjų ryšių skyriaus vadovas Andrius Baranauskas, Jungtinio demokratinio judėjimo Vilniaus skyriaus pirmininko pavaduotojas Šarūnas Valentinavičius.

Komentarai – čia.

Parsisiųsti įrašą  - čia: dk_0727_visas.mp3

Komentarų nėra: