2009-07-02

Godumo triumfas Vilniaus taryboje – kuri partija labiau apmulkins rinkėjus

Nuotraukoje - Vilniaus m. savivaldybės tarybos narys po vokelių pasitrigubinimo.

N.P.: -Vilniaus m. tarybos nariai nedrįsta išduoti leidimo mitinguoti tėvams dėl vaikų auginimo išmokų sumažinimo, bet sau tokių standartų netaiko. Turto troškulys pasirodė stipresnis, nei pagarba rinkėjams krizės akivaizdoje: patys sau lengvai išdrįso pasitrigubinti neatsiskaitomas išmokas neva kanceliarinėms reikmėms - vokelius.

Palauksime vardinio balsavimo rezultatų ir pažiūrėsime, kaip šioje politikų gobšumo spartakiadoje pasirodė TS-LKD frakcija Vilniaus taryboje. Labai norėčiau tikėti, kad nesusitrenkė veido į salotas, nes priešingu atveju tą veidą netrukus į grindinį susitrenktų reitingai.

Beje, toks šio ir kitų vardinio balsavimo rezultatų slėpimas nuo eilinių vilniečių yra ne ką mažiau gėdingas, nei vokelių didinimas.

Sostinės valdžia pasitrigubino kanceliarines išmokas

BNS 2009 07 02 d. 10:25

Dvi savaites įnirtingai diskutavę dėl kanceliarinių išmokų Vilniaus miesto tarybos nariai pasiryžo jas pasitrigubinti: nuo 200 iki 600 litų, rašo dienraštis "Vilniaus diena". Savivaldybės Teisės departamento direktorius Egidijus Vilkickas paaiškino, kad išmokos keliamos siekiant jas suvienodinti.

Mat iki šiol didesnes, 700 litų siekiančias išmokas, gavo tik savivaldybės kolegijos nariai, komitetų pirmininkai ir frakcijų seniūnai. Likusiems tarybos nariams kanceliarinėms išlaidoms buvo skiriama po 200 litų.

Prieš dvi savaites svarstyta visiems tarybos nariams, kurių yra 51, paskirti 700 litų išmokas kanceliarinėms reikmėms, už kurias politikams nereikia atsiskaityti. Tačiau vėliau tarybos nariai nusprendė, kad per krizę geriau kanceliarinėms išlaidoms nustatyti 100 litų mažesnes išmokas.

Be kanceliarinių išmokų, miesto tarybos nariai dar gauna atlyginimą už savivaldybėje išdirbtą valandų skaičių. Atlygis svyruoja nuo 600 iki 1,2 tūkst. litų.

1 komentaras:

baraba rašė...

o man kaip pilieciui visai negaila kad mano isrinkti politikai gauna vokeli!