2009-07-16

Prezidentė rodo kuklumo pavyzdį, o politikai jo nemato

N.P.: čia truputį citatų iš mano el.laiškų – iš vidinių susirašinėjimų su kai kuriais Seimo nariais. Tik įdomu – politikai iš tikrųjų nemato asketizmo, taupymo, kuklumo pavyzdžių, kuriuos primygtinai demonstruoja Prezidentė, ar apsimeta, kad nemato, nes negali suvaldyti godulio?:

„Jei nuo 2000 lt bandysite progresinius mokesčius įvesti, tai papulsite į Laisvosios rinkos instituto strategų pinkles, nes sukelsite (gal reikėtų rašyti - sukelsime?) prieš save daugiau nei pusę Lietuvos gyventojų.

Jei nuo 10 000 Lt įvesite progresinius mokesčius - tai gausite (gausime) daugiau nei pusės gyventojų palaikymą.

Jei kalbėsite, kad tai dėl iždo papildymo - liberalai užmėtys skaičiais ir neturėsite ką atsakyti.

Jei pristatysite kaip priemonę atotrūkiui mažinti tarp taip vadinamo politinio ir ekonominio elito bei likusių gyventojų - sulauksite daugiau nei pusės gyventojų palaikymo ir palankumo.

Jei Jūs to nepadarysite, tą padarys Prezidentė.

Ji, beje, jau skraido TIK EKONOMINE klase, t.y. taupiau, nedaro prabangių furšetų, skirtingai nei kai kurie ministrai.

Jei nedarysite (nedarysime) išvadų, t.y. taip vadinamas politinis elitas gyvens erzinančiai prabangiai, jei mūsų savivaldybių tarybų nariai toliau ims neatsikaitytinus vokelius neva kanceliarinėms išlaidoms - bus ragai. Tik šį kartą jau ne mums, eiliniams partiečiams, o Jums.

Naglis

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Kiek girdejau, tos ismokos yra ne darbui savivaldybeje, bet darbui su rinkejais. Tarkime, kaip pavyzdys - Gabsys gauna pinigus ir gali issilaikyti internetini puslapi, o meras (beje, rinktas taip pat ir su rinkejais jam reikia bendrauti), turi islaikyti puslapi is asmeniniu lesu? Ar gerai suprantu?

Anonimiškas rašė...

Vilniaus Meras savo puslapį su malonumu išlaiko pats. O tas „N.P.“ pranešime reiškia „Nota Pene?“

Anonimiškas rašė...

Taip ir reikėtų pristatyti: kaip priemonę atotrūkiui mažinti, nes progresiniai mokesčiai būtent tam ir skirti. Nėra protinga didinti socialinę atskirtį, tada didėja susipriešinimas tarp gyventojų.
Trumparegiškas yra kai kurių politikų mąstymas, kad šiandien jie prisigviešią tiek, kad ir jų vaikams, ir anūkams užteks. Bet jie nepagalvoja kokioje visuomenėje gali tekti gyventi jų vaikams. Puikus pavyzdys yra Lotynų Amerikos šalys pvz. Meksika, ten socialinė atskirtis tokia didelė, o vidutinis ir žemiausias sluoksniai tiek nuskurdinti, kad policijai padedant masiškai grobiami turtuolių vaikai, o be apsaugos turtingam žmogui neįmanoma išeiti atsigerti kavos. Gal ir nenueisime jų keliu, jeigu laiku pakeisime mąstymą ir suvoksime kas šiame gyvenime vertinga ir kas nelabai...