2009-07-23

Sustabdykime Mokslų akademijos bibliotekos naikinimą

N.P.: prisidengiant taupymu, bandoma naikinti esminius kultūros dalykus. Užuot nukreipus Mokesčių inspekciją į šešėlinės ekonomikos sritį, užuot pradėjus sąžiningai kovoti su monopolijomis, bandoma eiti lengviausiu keliu ir prikibti prie silpniausių – prie bibliotekų, šiuo atveju bandoma sunaikinti Mokslų akademijos biblioteką.

Pridedu M.K. Čiurlionio kultūros ir paveldo fondo aktyvisto Gintauto Ivinsko platinama prašymą užsistoti MA biblioteką ir pasirašyti peticiją. Aš jau pasirašiau:

Mokslų akademijos bibliotekos sunaikinimas tikrai būtų didelė žala Lietuvos kultūrai.

Lietuvos mokslų akademijos bibliotekos darbuotojų ir šalies kultūros ir mokslo žmonių vardu kviečiame pademonstruoti, kad mums nėra vis vien, kaip Lietuvoje rūpinamasi unikaliu nacionalinės ir pasaulio kultūros paveldu.

Visi kartu padėkime LR švietimo ir mokslo ministrui Gintarui Steponavičiui prisiminti jo svarbiausią priedermę – branginti ir saugoti tautos kultūrą.

Pasirašykite viešą laišką dėl Lietuvos mokslų akademijos bibliotekos išsaugojimo.

Norinčius, bet negalinčius atvykti į biblioteką pasirašyti, raginame nepritarimą ministro užmojams barbariškai naikinti kultūros paveldą išreikšti internete: http://www.e-peticija.lt/peticija/22/viesas-laiskas-del-lietuvos-mokslu-akademijos-bibl

Maloniai prašome šį laišką persiųsti ir savo kolegoms, draugams ar pažįstamiems, kurie taip pat norėtų, jog biblioteka ir joje sukauptas žinių lobynas liktų ateities kartoms.

Neabejojame, kad visi kartu galime to pasiekti!

Norėdami daugiau sužinoti apie LR švietimo ir mokslo ministerijos ketinimus, galite susipažinti su šia publikacija:

http://www.alfa.lt/straipsnis/10281642/?Istorijos.lobynus.grauzia.nerimas=2009-07-14_07-32

Nuoširdžiai dėkojame už pagalbą.

Pagarbiai, Gintautas +370 626 56835

Svetainė internete - www.ciurlioniopaveldas.lt

1 komentaras:

Omuo rašė...

Ačiū, NAGLI !

Juozas Valiušaitis