2010-09-08

DĖL ŠIUKŠLIŲ KONTEINERIŲ NEUŽDARYMO

Klaipėdos m. savivaldybės administracijos direktoriui A.Každailevičiui

2010-09-08

PAKARTOTINIS PRAŠYMAS

Daugiau nei prieš dvi savaites rašiau Jums, kad buitinių nerūšiuotų šiukšlių konteinerius eksploatuojančios firmos, pvz. UAB „Specautotransporto darbuotojai, po to, kai ištuština šiukšlių konteinerius į šiukšlių mašiną, juos pastatydami atgal į vietą tyčia jų neuždaro, net specialiai pristumia prie sienos, tvoros, ar kito paviršiaus konteinerį taip, kad jo atidarytas dangtis būtų prispaustas ir kad žmonės negalėtų jo uždaryti.

Manau, kad taip daroma dėl didesnio pelno, nes lietaus prilytos šiukšlės yra sunkesnės, todėl toms firmoms atitinkami sąvartynai sumoka daugiau mokesčių mokėtojų pinigų.

Esu įsitikinęs, kad tai yra visiškai neteisėta veikla, todėl prašiau imtis visų priemonių, kad taip besielgiantys šiukšliavežiai būtų nubausti administracinėmis baudomis ir kad toks jų elgesys nesikartotų.

Deja, Jūs nereaguojate, o šis tyčinis šiukšlių dėžių dangčių neuždarymas plečiasi kaip epidemija: prie mano namų Vytauto gatvėje ties namais 4, 6 ir 8 jau visi konteineriai taip pastatomi, o vakar Bandužių gatvėje mačiau iki dešimties tokių atvejų ir taip elgiasi ne tik UAB „Specautotransporto", bet ir kitų šiukšles vežančių firmų darbuotojai.

Pakartotinai prašau imtis priemonių, kad tokie dalykai nesikartotų, kaip vieną iš papildomų prevencinių priemonių siūlau surengti masinį patikrinimą. Prašyčiau į jį pakviesti mane ir žiniasklaidos atstovus

 

Tarybos narys Naglis Puteikis



5 komentarai:

Matelis rašė...

Nelabai suprantu kam šiukšlių surinkėjams gali reikėti papildomo svorio, jei mokesčius jie renka už butų/namų plotą. Mano nuomone tai gali būti paprasčiausiais darbininkų tingumas. Kauno švaros šiukšlių surinkėjai, išversdami privačių namų konteinerius pradėjo kaskart juo palikinėti vis netvarkingiau. Ir bent čia jokio kito intereso įžvelgti tikrai negalima, tik abejingumą savo klientams. Tuo labiau, kad konteineriai net paliekami ant pravažiavimo, nepastatomi į vietas, iš kur buvo paimti.

Naglis Puteikis rašė...

Mateliui - nes šiukšlių surinkėjams mokama už tą svorį, kurį jie atveža į sąvartyną.

Anonimiškas rašė...

Pasižadu įpareigoti poną administracijos direktorių Každailevičių, kad kiekvieną rytą uždarytų visų konteinerių dangčius!
Su pagarba. Meras.

konteineriu nuoma rašė...

Šiaip aš irgi pastebėjau, kad konteineriai tikrai paliekami labai netvarkingai, kad išvežamos šiukšlės. Bet manau, kad tai gal daugiau skubėjimas, nes šiukšlių tikrai reikia daug išvežti, o laiko mažai. Bet toks piktybiškas pristūmimas prie sienos, kad žmonės negalėtų užsidaryti konteinerio dangčio, jau tikrai yra nepateisinamas.

Konteineriu pervezimai rašė...

Šiaip tai gera mintis dėl to neuždarymo. Bet gal geriau gelbėkit situacija ir darykit, kad prie tų konteinerių mažiau valkatų būtų, kurie neuždaro tų konteinerių :) arba kad mažiau vogtų tuos konteinerių dangčius :)