2011-11-10

Klaipėdos STT vis labiau gina stiklainių statytojus nuo visuomenės

www.delfi.lt/news/daily/crime/siauliu-apskrities-mokesciu-inspekcijos-virsininkas-bande-papirkti-prokurora.d?id=51580959

Yra gerai dirbančių STT valdybų, kaip matome Šiaulių STT valdyba jau ne pirmą korumpuotą valdininką, šiukšlių sukčių, daugiabučių namų savininkų bendrijų pirmininką, teisėją ar politiką (tiny.lt/2r6b8xr)  sučiupo.

O štai Klaipėdos STT valdyba kol kas elgiasi priešingai: gavusi iš nevyriausybinių organizacijų kelių tūkstančių žmonių pasirašytą peticiją, kurioje reikalaujama ištirti, kodėl korumpuoti valdininkai pasirašė daugybę statybų Klaipėdos centre be viešojo svarstymo su visuomene, susilaukė ne tiek palaikymo, kiek spaudimo:

šiandien, 2011 101 10 d. į Klaipėdos STT pastatą buvo iškviestas vienas iš peticijos parašų rinkikų Klaipėdos Jungtinio demokratinio judėjimo aktyvistas Virgis Partaukas. STT tyrėja  Renata Jonauskienė jo liudininko statusu (akivaizdi spaudimo priemonė) kamantinėjo, kas nusprendė rinkti šiuos parašus, kas davė nurodymą rinkti parašus, ar buvo visuotinis susirinkimas šiuo klausimu, ar Jungtinio demokratinio judėjimo pirmininkas davė nurodymą organizuoti peticiją, ar kas nors kitas tai darė ir t.t.

Tradiciškai Klaipėdos STT, kai gina didelių pastatų statytojus nuo teisėtų visuomenės reikalavimų,  ji neleidžia niekam tokių apklausų įrašyti, tuo pažeisdama Lietuvos Respublikos Konstitucijoje įtvirtintas piliečių teises.

Ar tai reiškia, kad nekilnojamo turto plėtristai statybų žmonėms ant galvų metu turi visas teises, o visuomenė - jokių?

O štai Šiaulių STT, kaip matome, priešingai nei Klaipėdos dirba viešam interesui. Vadinasi, yra dar vilties, kad bus ginamas ir viešas interesas.

Klaipėdos STT kartu su Klaipėdos apygardos prokuratūra nesigėdydami ir nesislėpdami atvirai atstovauja UAB "Memelio miestas", UAB "Investicijų kvadrantas" akcininkų, kurie susiję su UAB "Kretingos grūdai" akcininkais, pelno siekimą paveldo sąskaita: visi kartu stumia Klaipėdos bendrajam planui ir Nekilnojamųjų kultūros vertybių apsaugos įstatymui prieštaraujantį H.Manto 11, Klaipėdoje šešių stiklainių projektą istorinėje miesto dalyje.

Ar centrinė STT ir generalinė prokuratūra taip pat palaiko savo pavaldinių iš Klaipėdos siekį dirbti ne viešam interesui?

Komentarų nėra: