2014-09-18

A.Maldeikienė labai tiksliai įvardijo, kam gi iš tikrųjų atitenka didžioji ES pinigų dalis Lietuvoje

N.P.: labai gerai ir taikliai pasisakė A.Maldeikienė kam gi iš tikrųjų atitenka didžioji ES pinigų:
"A. Maldeikienė: šita valstybė paprasčiausiai užsidarys: ...Ekonomistė Aušra Maldeikienė „Žinių radijui" nurodė, kad Lietuvos valstybės nelaukia šviesi ateitis – emigracija didėja, jaunimo mažėja, darbuotojams esą mokami grašiai, o bedarbiai išvis, anot jos, yra stigmatizuojami.
„Estijoje Nedarbo draudimo fondas, įsteigtas 2002 metais, nuosekliai užsiima pagalba žmonėms, kurie neteko darbo. Lietuvoje šitie žmonės yra stigmatizuojami, jie beveik apšaukti tinginiais, psichiniais ligoniais ir t.t. Juk mes visi žinome, kad kuo daugiau dirbsi, tuo daugiau uždirbsi, kuo geriau dirbsi, tuo daugiau uždirbsi, darbo netenka tik tinginiai ir visokius kitokius kliedesius", - laidoje „Žvilgsnis" ironizavo A. Maldeikienė.
Ji pateikė mokytojo profesijos pavyzdį, kur, anot ekonomistės, nepriklausomai, ar tu dirbsi tobulai, ar visiškai prastai, vis tiek uždirbsi pagal nustatytą tarifą.
A. Maldeikienės teigimu, Lietuvos valstybei gyvuoti liko nebe daug laiko, o ir taip esą lietuviai jau yra išlaikytiniai.
„Šita valstybė paprasčiausiai užsidarys kaip valstybė. Mes ir dabar esame išlaikytiniai. Lietuviams gal nepatiks, bet lietuviai iš Europos Sąjungos paramos krizės metu gavo penkis kartus daugiau paramos vienam gyventojui nei graikai", - kalbėjo ekonomistė.
„Mes tuos pinigus atiduodame tam, kad turtingi žmonės galėtų pigiai nusipirkti įrangos, kurią jie nusiperka už trečdalį ar pusę kainos, kitą dalį jiems finansuoja Europos Sąjunga, o savo darbuotojams moka grašius, o paskui išverčia puskvailių darbuotojų akutes ir sako, kad visiškai nebeliko gerų darbuotojų, nes visi geri emigravo", - piktinosi A. Maldeikienė.
Visą laidos „Žvilgsnis" įrašą klausykite čia: http://www.ziniuradijas.lt/epizodas/2014/09/17/zvilgsnis/36726

Komentarų nėra: