2017-04-09

Re: Kaip A. Matonis ir LRT suteikė eilinę paslaugą vienam iš Leo LT architektų D. Nedzinskui – iš „anties“ pagamino „kadrinį“

Puiku, kad gerb.N.Puteikis taip gerai ir konkrečiai užmynė  neobjektyvios žiniasklaidos atstovui ant ,,uodegos".
Gal kitą kartą pasibodės skelbti viską aukštyn kojom?Jau bloga nuo iškreiptų žinių ir a'lia naujienų.


Renata Senavaitienė

NVO asociacijos ,,Klaipėdos piliečiai"
pirmininkė, Klaipėdos savivaldybės NVO tarybos
narė

Tel.Nr.+370 681 48155
On Thursday, April 6, 2017 5:57 PM, Naglis Puteikis <puteikis@gmail.com> wrote:


Rasos Kalinauskaitės tekstas:

LRT ir toliau paslaugiai tarnauja kaip ruporas vienam iš Leo LT architektų Dariui Nedzinskui, padėdama jam tais pačiais metodais, kuriais buvo prievartaujama visa valstybė, brukti prekybcentrį į Trakų istorinį nacionalinį parką – šįkart D. Nedzinskui parankios naujienos kūrimas prasidėjo nuo "anties" ir šokiruojančių klausimų, kurie silpnesnį žmogų už G. Abaravičių gal ir išmuštų iš vėžių

Vakar LRT „Panorama" parodė produktą, kurio autorius nenurodytas ir kuris žurnalistų žargonu kartais vadinamas „kadriniu" – diktorius perskaitė tekstą apie tai, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą, nes „Darius Nedzinskas skundžiasi esą G. Abaravičius daro neteisėtą spaudimą investuotojams ir galbūt kuria korupcinę aplinką", prašo jį „kuo skubiau nušalinti nuo pareigų, įpareigoti nebendrauti su pavaldiniais ir pateikti įtarimus piktnaudžiavus tarnyba" bei nurodo jau patyręs „174 tūkstančių eurų žalą". Štai tas produktas, ir video, ir tekstiniu pavidalu:
STT pradėjo tyrimą dėl Trakų nacionalinio parko direktoriaus veiksmų
Tikslius komentarus apie tai jau paskelbė žurnalistė Vilma Danauskienė (Žurnalistė Vilma Danauskienė: STT praleido progą patylėti) ir Naglis Puteikis (Visuomeninė TV ir toliau Trakų paveldo sąskaita aršiai gina LEO LT vieno iš aferos vykdytojų D.Nedzinsko ir jo atstovaujamos RIMI interesus), tad tik trumpai atkreipsiu dėmesį, kad šituo produktu LRT ne tik daro spaudimą G. Abaravičiui, bet ir padeda D. Nedzinskui daryti poveikį Valstybinei kultūros paveldo komisijai, kurios parengta pažyma yra labai nepalanki jo projektui (Štai ji: Valstybinės kultūros paveldo komisijos pažyma: Trakų senamiestis sumažintas nepaisant tyrimų išvadų ir visuotinai pripažintų vertybių, tai sudaro sąlygas vykdyti plėtrą, nesuderinamą su paveldo išsaugojimo principais). Komisija balsuos penktadienį, ir štai į pagalbą jos nariams skambinėjančiam Nedzinskui atskuba LRT.
Priminsiu ankstesnes LRT paslaugas D. Nedzinskui: kovo 5 d. (savivaldybėje vykusio viešo svarstymo išvakarėse) „Panorama" parodė panegirinį reportažą, kuriame bandyta įteigti, neva D. Nedzinsko planai Trakų istoriniame nacionaliniame parke pastatyti „Rimi" jau suderinti ir tuoj-tuoj prasidės statybos (bet apie „Rimi" užsiminta tik labai kukliai, akcentuota stotis, kuriai numatyta mažoji ploto dalis), po to LRT.lt išsamiai pristatė „žurnalistu" kukliai pavadinto LTV naujienų tarnybos vadovo Audriaus Matonio fantazijas, neva visuomenininkai gina „seną šlamštą" (t. y. stoties pastatą), bet nesuteikė teisės pareikšti kitą nuomonę ir paaiškino, neva A. Matonio kritika gali užtraukti baudžiamąją atsakomybę.
Dabar, kai D. Nedzinskui parankią naujieną LRT „Panorama" paskelbė likus dienai iki svarbaus Valstybinės kultūros paveldo komisijos posėdžio, galima konstatuoti, kad LRT televizijos naujienų tarnybos vadovo A. Matonio paslaugumas D. Nedzinskui yra ypatingas.
Manau, svarbi detalė yra ir tai, kaip gimė šis LRT „Panoramos" produktas. Buvo planuotas ne anoniminis „kadrinis", bet reportažas, o žurnalistui suteikta klaidinga informacija, neva G. Abaravičiui esą pareikšti įtarimai ir jis esąs apklaustas specialiuoju liudytoju. Todėl veiksmas prasidėjo nuo to, kad LRT žurnalistas apstulbino Trakų istorinio nacionalinio parko direktorių prašymu pakomentuoti jam galbūt pareikštus įtarimus. Bandydamas išsiaiškinti, kas vyksta, G. Abaravičius susisiekė su STT, kurios darbuotojai patvirtino, kad jokie įtarimai jam nėra pareikšti. Išsiaiškinęs, kad gandai nepasitvirtino, LRT žurnalistas nusprendė nedaryti reportažo, todėl D. Nedzinskui labai, labai reikalinga žinia buvo paskelbta „kadrinio" pavidalu.
O kad veiksmas prasidėjo nuo „anties", pasakė LRT televizijos žurnalistas, su kuriuo štai taip pasikalbėjau telefonu:
– Laba diena. Ar kalbu su žurnalistu Giedriumi Vitkausku?
– Taip.
– Aš Rasa Kalinauskaitė, Seimo nario Naglio Puteikio padėjėja.
– Taip.
– Skambinu Jums dėl tos istorijos su Trakų istoriniu nacionaliniu parku ir planais rekonstruojant autobusų stotį pastatyti „Rimi" Trakų istorinio nacionalinio parko teritorijoje. Seimo narys taip pat domisi šita istorija ir norėtume pasitikslinti tokią informaciją: Jūs sakote, kad Gintarui Abaravičiui, Trakų istorinio nacionalinio parko direktoriui, lyg ir yra pareikšti įtarimai, ar ne?
– Ne, aš taip nesakiau ponui Abaravičiui.
– Nesakėt šitaip?
– Ta prasme, sakiau „galbūt", nes žinot, iš kelių šaltinių buvo gauta informacija, tai paskui patikslinau jam, kad įtarimai nepareikšti.
– Nepareikšti? O apie tai, kad jis apklaustas specialiuoju liudytoju?
– Irgi ne.
– Nesakėt taip?
– Buvo keli pokalbiai, tai paskui jam patikslinau. Bet jis, matyt, emocijų vedamas nelabai jau girdėjo paskui…
– Supratau. O pirma Jūsų versija buvo tokia, kad yra pareikšti įtarimai ir jis apklaustas?
– Ne, čia nei versija, nei ką, aš jo paklausiau, ar to nėra, tai žinot…
– Bet turbūt kažkuo rėmėtės, kažkokia informacija?
– Nežinau, ar ją galima vadinti informacija, jeigu ji nepasitvirtino. Gandas gal greičiau…
– Greičiau gandas? Nes mums tokius dalykus, jeigu žmogus neigia, o tokie dalykai vyksta, svarbu žinoti, nes čia skandalas būtų.
– Žinoma, man pačiam buvo keista. Tai, galima sakyt, nepavykusi antis. Nežinau, kaip pavadint.

Tekstas  - Rasos Kalinauskaitės.
--
Gavote šį pranešimą, nes prenumeruojate „Google" grupę „pilietine iniciatyva".
Jei norite atšaukti šios grupės prenumeratą ir iš jos nebegauti el. laiškų, praneškite apie tai adresu pilietine-iniciatyva+unsubscribe@googlegroups.com.
Daugiau parinkčių rasite apsilankę adresu https://groups.google.com/d/optout.


1 komentaras: