2017-05-20

Kaip kovoti su įžūliausiais žemgrobiniais malinauskais ir nedzinskais.

Manau, kad šis profesionalo - buv.Druskininkų vyr.architekto tekstas bus naudingas pirmiausia Trakų nac.parko darbuotojams, bet ir kitiems spec./det./bendrųjų planų gurmanams-viešo intereso gynėjams. Ir geras pradžiamokslis paminklosaugos/gamtosaugos mėgėjams-pradedantiesiems. Ypač geri du paskutiniai cituojami sakiniai :-):
„Sudegus valčių nuomos punktui bei ir nugriovus statinio liekanas, valstybinės žemės nuoma neatitiko būtinųjų sąlygų, kuriomis valstybinė žemė išnuomojama ne aukciono būdu. Žemė, nugriovus valčių nuomos punktą, turėjo tapti laisva. Vien formalus statinių turėjimas nesudaro pagrindo nuomoti valstybinę žemę ne aukciono tvarka (CK 6.551 str. 2 d. ir Žemės įstatymo 9 str. 6 d. 1 p.). Pripažintina, kad tiek 2012 m. kovo 19 d. įsakymas, tiek 2012 m. kovo 23 d. Žemės nuomos sutartis, sudaryti pažeidžiant ir valstybinės žemės nuomą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimus, todėl naikintini ir pripažįstami negaliojančiais.
...
Galvojančius, kad galbūt dvaras yra teisėta statyba, kviestume vietoje pasigrožėti šiuo objektu. Būsite nustebinti savininkų (tikrų ir menamų) įžūlumu".


--
--
Naglis Puteikis
www.puteikis.lt; tel. 8-652-76250
www.facebook.com/puteikis

Komentarų nėra: